1. vseslovensko srečanje suparjev za čistejšo reko!

Si navdušen supar/suparka in se ti zdi ohranjanje čistega okolja izjemno pomembno? Pridruži se nam na najbolj množičnem okoljevarstvenem supanju v Sloveniji! Se nas lahko zbere več kot 100?

Rezerviraj si TORKOV popoldan, 29. avgusta 2017, ko se bomo na Špici v Ljubljani zbrali suparji s cele Slovenije, ki nam ni vseeno za onesnažene reke! S »sprehodom« skozi mesto Ljubljana bomo poskusili razširiti pozornost na zasmetene vode in obalo ter aktivirati vse suparje, da med samo rekreacijo spotoma naredijo nekaj dobrega naredimo tudi za naravo. Med suparje bomo razdelili tudi razgradljive vrečke ter s simboličnim čiščenjem nabrežja Ljubljanice povabili suparje, da se nam pridružijo tudi na drugih lokacijah po Sloveniji.

Prvo veliko druženje suparjev v Sloveniji!

Dogodek bo hkrati tudi prvo veliko druženje suparjev v Sloveniji. Spoznali se bomo ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa iz različnih koncev Slovenije, med seboj izmenjali lepe, nepoznane lokacije, svoje izkušnje in nasvete, morda skupaj načrtovali kakšen nov SUPer podvig. Več nas bo, bolj zabavno bo.

Vabljeni prav vsi, ki vas supanje res veseli! In vsi tisti, ki bi supanje radi spoznali.

Bi se nam pridružil/a, vendar nimaš svoje sup opreme?

Pri prijavi na dogodek označi, da nimaš lastne opreme. Bananaway ekipa bo namreč posodila vso razpoložljivo opremo (SUP, veslo, Varnostno vrvico), tako da bo omogočila prisotnost tistim, ki si želijo podpreti dober namen. Pomembno je, da imaš vsaj nekaj izkušenj s supanjem, sicer ti svetujemo, da se nam vsaj enkrat pridružiš na SUP izletu.

Po supanju na piknik!

Po supanju z namenom te Špica pričaka s kupončkom za brezplačno osvežilno pijačo, ob kateri se druženje nadaljuje v družbi DJ-ja Radia Antena! Radio Antena bo na Špico pripeljal svoj mobilni studio, iz katerega se bo javljala ekipa v živo. Kakšno »pametno« lahko poveš tudi ti!

Podroben program

16.00 – 18.00 zbor na Špici, priprava svoje sup deske

18.00 – 18.30 odpravimo se na vodo in se tam tudi ogrejemo

18.30 štart suparjev proti centru Ljubljane – supamo do Zmajskega mostu

19.15 – 20.30 čiščenje reke Ljubljanice

19.00 – 22.00 piknik in zabava na Špici

Projekt SUPport Clean Waters je nastal prav na Bananawayevih SUP izletih, saj z vode vedno pobiramo plavajočo plastiko. Zanimivo se nam je zdelo, da so se nam vedno pridružili tako lokalci kot tudi turisti, zato smo se odločili prakso prenesti na vse ljubitelje supanja. Dogodek organizira Radio Antena v sodelovanju z ekipo SUP inštruktorjev Bananaway, Mestno občino Ljubljana, Zeleno prestolnico Evrope, podjetjem SNAGA in Vodovod Kanalizacija. Udeležba na dogodku na lastno odgovornost.

Dogodek je že mimo!

Tukaj si lahko pogledaš, kako smo se imeli.