10 uporabnih daril, ki se jih bo razveselil vsak ljubitelj supanja

Uporabna darila za suparje

Nekaj je na tem supanju, da je obnorelo polovico sveta, tvojo boljšo polovico ali prijatelja/prijateljico! Če želiš podariti nekaj uporabnega, sledi našim predlogom daril, katerih se bo supar/ka zagotovo razveseli/a!

Darilo je v osnovi naša gesta, nesebično dejanje, ki ga izbrani osebi poklonimo v znak zahvale, pozornosti, praznovanja dogodka, ki naju povezuje, ali preprosto željo, da osebo enostavno razveselimo (zaradi kakršnegakoli osebnega motiva).

Ob večjih praznikih se obdarovanje pogosto široko kritizira, saj je družba sproducirala neko nujo oz. obvezo obdarovanja, ki vodi v nepremišljene in neosebne nakupe ter množično potrošništvo. In prav je, da smo kritični!

Na obdarovanje bi morali gledati bolj odgovorno. Darilo ima pravi pomen, ko je podarjeno brez povratnih pričakovanj. Pravo darilo je skrbno premišljeno, ne temelji na denarni, pač pa na emocionalni ali uporabni vrednosti.

Če ti svet supanja ni zelo poznan, tvoja boljša polovica oz. prijatelj/prijateljica pa v tem zares uživa, ti z veseljem priskočimo na pomoč s parimi idejami za uporabno darilo, s katerimi ne moreš zgrešiti. 😉

10 uporabnih daril za supanje

1. Podari svoj čas, svojo družbo oz. doživetje

Ob vedno daljših delavnikih in vse večjemu obsegu vsakodnevnih obveznosti imamo vse manj časa za svoje prijatelje in tudi zase. Namesto materialne dobrine zato raje podari svoj čas!

Pojdita v naravo, supajta, se družita, raziskujta. Obiščita kakšno posebno sup destinacijo kot je npr. Zrmanja, izliv reke Soče ali Benetke. Če se ne počutita dovolj suverena za samostojno raziskovanje, se vedno lahko pridružita naši ekipi po Sloveniji in po svetu!

Podari: Bananaway SUP izlet v Sloveniji/ItalijiCena večine sup izletov: 25€ – 35€, 80€ za Benetke

2. Podari novo znanje

Supanje je veliko več kot držanje ravnotežja na deski in sproščeno veslanje. Veslanje s pravilno tehniko je prav posebna izkušnja! In če želi veslati tudi v tujini, v različnih pogojih, je dobro znati analizirati pogoje, poznati nevarnosti in nepredvidljive situacije.

Podari: začetni ali nadaljevalni tečaj supanja
Cena: 60 € ali 30 €

tečaj supanja

3. Podari varnost

Poleg tečaja lahko varnost na naslednji nivo poneseš z varnostno vrvico, ki je sicer del osnovne sup opreme, ali z malim, priročnim samonapihljivim rešilnim jopičem, ki si ga nadeneš kar okoli bokov.

Podari: varnostno vrvico ali samonapihljivi rešilni jopičCena: 39 € ali 119 €

Samonapihljivi rešilni jopič

4. Podari zdravo kožo

Poleti smo že tako veliko izpostavljeni soncu in ko smo s supom na vodi tudi po par ur, sočna krema enostavno ni dovolj dobra zaščita. Majice z UV zaščito dobro opravijo svoje delo, z njimi lahko tudi plavamo. So hitro sušeče in udobne, številne lahno nosimo tudi v hribe in v mesto.

Podari: žensko, moško ali otroško majico z UV zaščito Cena: 18 € do 39€ ali kremo z UV zaščito Cena: 9,90€ do 39€

O'neill lycra majica z UV zaščito je prava izbira
Red Original majica z UV zaščito
Zaščitna lycra majica proti UV žarkom za brezskrbe otroke

5. Podari odžejanost in čistejše okolje

Saj veš kako pomembno je, da na sup, kolo ali v hribe vzameš dovolj tekočine…

Pa veš tudi to, kakšno zadovoljstvo te preplavi, ko po parih urah veslanja ob mediteranski obali na konkretni vročini odpreš srebrno flaško, narediš požirek vode, ki je še vedno ledeno hladna?

Osvežitev je neprecenljiva, odžejanost popolna. Red Original flaška je tudi zelo lepa in skrbi z čisto okolje. Reci konec vodam v plastiki za enkratno uporabo!

Podari: izolirano stekleničko za pijačo Red Original, ki na testih premaga vso konkurenco. Cena: 29,95€

Red Original steklenica iz nerjavečega jekla

6. Podari podaljšano SUP sezono

Ni treba, da se SUP sezona konča septembra. Z neoprenskimi čevlji bo pripravljen/a na nove podvige tudi v hladnejših mesecih. Ne glede na letni čas pa neoprenske čevlje priporočamo vsem z občutljivimi podplati. Kako izbrati prave neoprensko obutev najdeš tudi v našem blogu.

Podari: neoprensko obutevCena: 30,95   – 64,95 €

Neoprenska obutev, neoprenski čevlji

7. Podari več presupanih kilometrov

Kakšno razdaljo lahko presupamo brez večjega napora je zelo odvisno od vesla, ki ga držimo v rokah – lažje kot je, manj se bomo na vodi utrudili in več kilometrov bomo presupali.

Aluminijasto je osnovno veslo, nadgradnje pa so veslo iz steklenih vlaken, kombinacija različnih materialov s karbonom, popoln karbon in super karbon.

Podari: lažje veslo za supanje
Cena: 59 – 399 €

Fiksno veslo elite

8. Podari najbolj uporaben dodatek

Drybag je nepremočljiva torba, ki jo potrebuje čisto vsak supar. Vanjo lahko shrani telefon, prigrizke in suha oblačila in jo namesti na svoj sup. Izleti se bodo tako lahko podaljšali in spremenili v prave vodne avanture.

Podari: vodoodporno torbo za SUP Zulupack ali Red Paddle Co Cena: 24 € – 89 €

Zulu pack nepremočljiva torba, drybag

9. Podari malo odštekane romantike

Vsakdo, ne le suparji, bo zadovoljen, ko bo za darilo dobil tako odštekane spodnjice, kot so Waxx spodnjice. 🙂 Barve in zanimivi potiski bodo poskrbeli, da bodo pozimi ritke postale nagajive ritke. 🙂

Podari: Waxx spodnjiceCena: 19,95 €

10. Podari lastno izbiro

Nisi prepričan/a katero darilo bi najbolj ustrezalo? Z darilnim bonom v poljubni vrednosti, ki ga lahko naročiš kar preko spleta, ne zgrešiš. 😉

Podari: darilni bon
Cena: poljubna vrednost

darilni bon bon

Ne glede na to ali je prijatelj/ica začetnik ali že vesla zelo spretno, bo eno izmed daril prav zagotovo zelo uporabno. 🙂

Kaj pa darila in vpliv na okolje?

Podali smo nekaj idej, da z darilom ne boš čisto zgrešil/a, bi te pa vseeno spodbudili k razmisleku o okoljskem vplivu, ki ga obdarovanje prinaša. S kvalitetnejšimi in trajnostnimi izdelki svoj vpliv zmanjšamo. Vpliv lahko tudi izključimo, v kolikor se odločimo za zero waste darilo.

O idejah smo sicer pisali v valentinovem blogu 10 »zero waste« daril, ki jih letos lahko podariš svoji valentini/valentinu in okolju. Nekatere ideje so zimzelene in jih lahko uporabiš ob vseh priložnostih!

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI