6 stvari, ki jih moraš vzeti na sup

6 stvari, ki jih moraš vzeti na sup

Supanje je morda res enostavna zadeva, sploh če se je lotiš na mirnih vodah in v spremstvu izkušenega spremljevalca (https://www.bananaway.si/ekipa/), a to ne pomeni, da se je lahko lotiš brez predpriprav in dobro premišljene opreme. Priprava na supanje postane še toliko pomembnejša, ko supamo sami ali na bolj razgibanih vodah. Da ti zadevo olajšamo, smo pripravili seznam stvari, ki jih ne smeš pozabiti doma.

1. DA BO KOŽA VEČNO MLADA – KREMA ZA SONČENJE!

Škodljivih UV žarkov ne maramo, na supu pa smo lahko hitro in dlje časa izpostavljeni soncu. Preveliko in nezaščiteno izpostavljenost UVA žarkom poznamo kot nadležne in boleče opekline, UVB žarki pa so na dolgi rok lahko odgovorni tudi za nastanek kožnega raka. Ni prijetno, ampak zadevi se lahko enostavno izogneš z uporabo kreme za sončenje! Če se rad/a pozabiš redno mazati, pa je najbolje, da oblečeš kar lycra majico z UV zaščito.

2. KAPA S ŠILDOM IN SONČNA OČALA, DA BOLJE VIDIŠ LEPOTE OKOLI SEBE

Kapa in sončna očala niso le super dodatek za vsak dan, ampak pridejo še kako prav pri supanju. Sončno vreme je super in suparji ga imamo najraje, ampak verjemi, po dolgem času na soncu se ti že pošteno blešči in oči postanejo utrujene. Zato jim prihrani naprezanje in si razjasni pogled na čudovito okolico s primernim pokrivalom ali trendovskimi sončnimi očali.

3. TVOJ NAJLJUBŠI KOSMATINEC

Ker vemo, da brez njega ne moreš, ti toplo priporočamo, da poskusita najti skupno ravnotežje in uživata skupaj še na supu! Zakaj bi čakal doma, če lahko uživata skupaj? Če imaš pomisleke in ne veš, kako bi pridobil pasje zaupanje do svoje najljubše deske, si lahko prebereš blog 9 napotkov za varno supanje s psom ali se udeležiš tečaja supanja s psi, kjer so bo tvoj kuža postopoma privadil na vodo in desko. Tečaj vodi priznana trenerka za aktivnosti s psom Suzana Simenčič, tako da je prav vsaka skrb in dvom v to čudovito izkušnjo popolnoma odveč!

Kužki so na supu najboljša družba in obvezna oprema

4. ZALOGA VODE ZA BREZSKRBNO POT

Pitje vode se nam zdi samoumevno, ampak ravno zato lahko nanjo hitro pozabimo. Ne pozabi vzeti s sabo zadostne količine! Dehidracija ni nekaj, česar si želimo po tako lepem dnevu supanja. Da pa zraven poskrbiš še za okolje, vzemi stekleničko ali pa športno plastenko brez BPA za večkratno uporabo. Ali pa npr. “camel back” z vodo. In hej, ne pozabi, voda ne sodi samo med stvari, ki jih moraš vzeti na sup, ampak med vsakodnevno obvezno opremo, kamorkoli greš!

5. DOBRA MALICA, KI TI BO OBNOVILA MOČI

Dobra prehrana je ključ do prijetne in uspešne rekreacije. To velja tudi za supanje. Zato na sup nikoli ne pojdi lačen/a, pa tudi s sabo imej vedno rezervno hranilno žitno tablico in banano ali dve, ki velja za najbolj športni sadež. Presenečen/a boš, kako hitro ob veslanju, lovljenju ravnotežja in morda še telovadbi na supu postaneš lačen.

Na supanje moraš nujno vzeti nekaj za prigriznit

6. IN VSE TO “SPAKIRAJ” V VODOTESNO TORBO

Našteli smo kar nekaj stvari, zdaj pa moraš to še nekam spraviti. Najvarnejša izbira je vodotesna torba Red Paddle Co, ki bo ohranjala vse tvoje vredne stvari na suhem in varnem. Poleg pijače in hrane lahko vanjo pospraviš tudi rezervna oblačila in brisačo, če si zaželiš hitre osvežitve v prijetni in hladni vodi.

Med supanjem ohrani stvari suhe in varne v vodotesni torbi

To so osnove, brez katerih ne gre. Seveda so potem tu še osebne preference in dodatne želje, glede na katere si lahko svojo opremo prikrojiš. Ampak dokler ne pozabiš doma kreme za sončenje, sončnih očal ali kape, vode in nekaj za prigriznit, si že na dobri poti.

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema