4 resni problemi, s katerimi se danes soočajo oceani!

Problemi oceanov

Ocean je srce našega planeta. Povezuje vse ljudi na svetu, tako kot srce povezuje celotno telo. Uravnava podnebje, nahrani milijone ljudi, proizvaja večino kisika, ki ga dihamo, je dom številnih čudovitih bitij… A se vsako leto srečuje s hujšimi težavami, ki jih povzročamo ljudje.

V Centru naprej pravijo: Supanje je zakon!

Obiskovalci Centra Naprej so osebe s pridobljeno težko možgansko poškodbo. V procesu dolgotrajne rehabilitacije jim Center Naprej omogoča športno udejstvovanje v različnih športnih aktivnostih, ki so bolj ali manj prilagojene njihovim potrebam in zmožnostim.

Splošne prepovedi in omejitve supanja – kje smemo in kje ne smemo supati?

Suparji smo del večje skupnosti uporabnikov voda. Tu so še kopalci, pa drugi veslači, kajakaši, rafterji, surferji in seveda čolni, jadrnice, ladje, malo večje ladje in velike ladje. Nikakor ne smemo pozabiti še na prvobitne vodne prebivalce iz rastlinskega in živalskega sveta. Če želimo delovati skupaj v harmoniji in hkrati poskrbeti za svojo varnost in […]

Kako izbrati pravo obliko napihljive SUP deske glede na namen in potrebe?

Izbira napihljive sup deske glede na namen in porebe

Kot smo pisali že v preteklosti, napihljive sup deske glede na obliko in namen lahko razdelimo v 5 različnih skupin – vsestranske sup deske (allround), raziskovalne sup deske (touring), tekmovalne sup deske (race), sup deske za valove (sup surf) ter sup deske za divje vode. Ker pa vemo, da se danes na trgu najde že veliko različnih blagovnih znamk supov, […]

Zakaj moj pes ves čas skače oz. pada s supa?

Zakaj moj pes skace-pada s supa

Pes je dandanes vse bolj aktivno vključen v življenje svojega lastnika. Tesno sta povezana čustveno, kar dokazujejo tudi raziskave. Skupaj preživljata prosti čas in krepita odnos skozi različne vrste rekreacije. Ena izmed njih je supanje s psom, ki je zelo priljubljeno pri ljubiteljih psov širom sveta.

Kje moram na supu stati, ko na njem nisem sam/a?

Za nekatere je supanje meditacija, za druge športna vadba, za tretje pa druženje. Če si bolj med tretjimi, za družbo ne rabiš vedno dveh supov, ampak lahko na sprednji del supa posadiš kakšnega družinskega člana – otroka, odraslo osebo ali morda psa (seveda ob predpostavki, da so pogoji za supanje varni, vreme predvidljivo).