10 čudovitih Evropskih mest, ki bodo navdušila vse ljubitelje supanja

Ideje za supanje po evropi

Menimo, da je najboljši razgled vedno iz vode. S supom lahko spoznaš mesto tako kot ga ne boš nikoli peš in najdeš skrite kotičke, ki so večini turistov nepoznani.

Tudi v Sloveniji se lahko turisti podajo na zanimivo vodno pot skozi našo zeleno prestolnico. Supanje v Sloveniji je odlično doživetje. Ljubljana je zaenkrat edina evropska prestolnica, kjer lahko supaš prav skozi center mesta. Ljubljanica nam pokaže na eni strani njen razposajeni, urbani obraz in na drugi strani povsem umirjeno naravo. A v Evropi se najde kar nekaj zanimivih mest, ki si jih je vredno ogledati z vodne perspektive. Če te zanimajo ideje za naslednji sup izlet, beri naprej!

 

EVROPSKA MESTA, KI SI JIH LAHKO OGLEDAŠ S SUPOM:

AMSTERDAM (NIZOZEMSKA)

Amsterdam je lepo mesto in je odlično za supanje! Zakaj ne bi nekaj dobrega naredil/a za svoje telo, medtem ko raziskuješ različne kanale.

In tako Amsterdam izgleda najbolje iz vode! Supanje po kanalih in skozi mesto lahko samostojno opravljaš le, če imaš dovolj izkušenj. Če še nisi supal/a, je najbolje, da poiščeš ustrezne športne ponudnike, ki nudijo tudi supanje skozi mesto.

GIETHOORN (NIZOZEMSKA)

Giethoorn je vas na Nizozemskem, ki je tudi znana kot “Severne Benetke”. Staro mestno jedro nima cest za motorna vozila in prevoz je možen samo z barčico, supom ali s kolesom. Mesto ima mnogo kanalov, mostov in kmetij. Nekoč v mestu ni bilo mogoče najti nobenega avtomobila, danes pa obstaja nov del z običajnimi ulicami in cestami.

Dagje uit in eigen land #giethoorn #giethoornholland

A post shared by Katinka Rückert (@katinkaruckert) on Aug 4, 2017 at 4:03am PDT

ZüRICH (ŠVICA)

Jezerska promenada ob istoimenskem jezeru Zürich je prav tako odlična za začetek tvojega raziskovanja Züricha. Razišči mesto Zürich iz druge perspektive! Na tej vodeni turneji boš odkril/a nekaj zgodovinskih zanimivih znamenitosti. Lahko raziskuješ idilične obale jezera Zurich, jezerskega bazena in Schanzengraben, predvsem tamkajšnji vodiči priporočajo supanje ob polni luni, ki suparjem ponuja prav posebno doživetje.

BENETKE (ITALIJA)

Raziskovanje skrivnostnih beneških kotičkov, do katerih se ne moreš sprehoditi, je naravnost razburljivo. Bistvo je očem skrito, zato se nam pridruži na raziskovanju tisočih malih kanalov, skritih trgov, skrivnosti gondolerjev, lokalnega življenja tam zadaj, kamor turisti ne zakorakajo. S supom se lahko zgubljaš po mestu, sklanjali pod mostovi, skozi zadnje okno pokukali v nadvse zanimivo knjižnico, občudovali galerijo, pozdravljali začudene turiste in doživljaš mesto, tako kot se spodobi! Pridružiš se lahko tudi nam na naslednjem sup izletu v Benetkah.

 

BRUGGE (BELGIJA)

Univerzitetno mesto Brugge deluje precej zaspano, a je zaradi čudovitega mestnega jedra ena glavnih turističnih znamenitosti Belgije. Zaradi številnih (plovnih) kanalov v središču mesta Brugge ne more uiti primerjavam z Benetkami, a za razliko od Benetk ni tako zapolnjeno s turisti. Je odlična izbira za supanje.

#belgium #travel #bruge #europe #beautiful

A post shared by Malika (@malika2asselin) on Aug 6, 2017 at 12:02pm PDT

PARIZ

Pariz velja za enega najlepših mest v Evropi, mesto ljubezni, dobre hrane, vina in neštetih možnosti za turiste. Hkrati pa se v mestu odvijajo tudi velika sup tekmovanja zato si zasuži mesto na seznamu.

COLMAR (FRANCIJA)

Mesto je kot iz “Disneyjeve pravljice” in slovi po cvetnih kanalih, po katerih plujejo majhne ladje. Mesto se nahaja ob Alzaški vinski poti na severovzodu Francije. Turistična destinacija, ki se ponaša z nemško in francosko arhitekturo iz osmega stoletja, ki si jo lahko ogledaš kar s supom.

HELSINKI (FINSKA)

Če se odpravljaš v Helsinke, potem si moraš obvezno vzeti čas in se odpraviti na raziskovanje mesta s supom. Tako boš spoznal/a silhueto mesta v drugi luči, si ogledal/a neverjetne znamenitosti mesta in se zraven veliko bolj zabaval/a kot na ogledu peš. Mesto lahko doživiš v taki luči kot ga je le malo domačinov.

KOTOR (ČRNA GORA)

Ni presenečenje, da je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti v zalivu Kotor supanje. Če poleti obiskuješ Črno goro, moraš vodo izkoristiti za supanje, predvsem če si takšen tip človeka, da ti samo ležanje na plaži ni dovolj.

FJORDI (NORVEŠKA)

Čarobni fjordi, okoliški hribi, stare ribiške vasi, kristalni slapovi in še bi lahko naštevali. Norveška je čudovita in s pomočjo supa jo lahko doživiš še bolj od blizu. Ko boš veslal/a skozi fjorde, ti zagotavljamo, da ti bo razgled jemal dih.

deli svojo dogodivščino z nami

Se v bližnji prihodnosti odpravljaš na sup dogodivščino v tujino? Pošlji nam kakšno sliko in deli svojo izkušnjo! Kako? Na Instagramu objavi sliko in nas označi na sliki z @Bananaway ali sliki dodaj hashtag #Bananaway. Najbolj zabavne slike bomo delili tudi na našem Instagramu in Facebook strani.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako smo s supi potovali po Tajski?

Če si med tistimi suparji oziroma suparkami, ki si želijo supati celo leto, te popolnoma [...]

8 stvari, ki jih moraš na supu preveriti pred novo sezono!

Zimska hibernacija se počasi končuje, kmalu se bo začela glavna suparska sezona. Če je tvoj [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije