10 koristi, ki jih za tvoje telo prinaša SUP joga!

Sup joga - 10 koristi, ki jih prinaša za dušo in telo

“Joga na sup deski? Ali se hecaš? Že na joga blazini komaj naredim vse joga poze! Kako naj to naredim na plavajoči deski? Ni šans … to res ne gre!!”

Ta misel ne drži. Tako kot iz seanse v seanso v jogi napreduješ na blazini, se bo praksa izboljševala tudi na sup deski. V Sloveniji sup joga ni razširjena, morda jo izvajajo radovedni posamezniki, v tujini pa redna praksa dokazuje, da NE gre za modno muho. Nekateri pravijo, da je videti težko. V resnici pa je na začetku zabavno in lažje kot misliš, z redno prakso pa se zahtevnost povečuje, še posebej, če želimo jogo izvajati pravilno. Zbrali smo nekaj koristi, ki jih bosta deležna tvoje telo in duša. 😉

1. Tvoje ravnotežje se bo neprimerno izboljšalo

V prvi vrsti moraš stabilizirati na vodi plavajočo sup desko, nato pa izvesti pozo na pravilen način. Sliši se zelo zahtevno, se pa tvoja stabilnost izboljša že v parih obiskih.

Vadba na SUPu

2. Razvil/a boš občutek pozornosti

Pozoren/a boš na vsak dih in telesno gibanje, saj je vsaka postavitev stopala, noge ali roke ključnega pomena za ohranjanje ravnovesja.

3. Začutil/a boš svoje telo

Ni potrebno, da jogo prakticiraš redno. Zavedanje svojega telesa razviješ s že osnovnimi joga pozami.

Joga na supu

4. SUP joga je nov izziv

Če jogo prakticiraš redno, boš na sup deski našel/a nove izzive. Zaradi nestabilne podlage bo na sup deski ravnovesje in umiritev jogijskega položaja še večji izziv.

Joga na SUPU

5. Hitrost joga prakse se bo upočasnila

Postal/a boš bolj pozoren/a na kakovost dihanja in na premikanje. Sup deska te bo prisilila, da upočasniš svoj tempo in daš večji poudarek praksi.

6. Na sup deski delujejo iste mišice, vendar na drugačen način

Običajno se z dihom in osredotočenostjo na mišice v telesu umiriš v izbrani jogijski pozi.  Joga na sup deski predstavlja večji izziv za kvadriceps, ramena, roke, kolena, ker imamo nestabilno podlago. Zaradi nestabilne podlage je težje ustvariti ravnovesje v položaju.

SUPjoga v bazenu

7. Osvežitev takoj sedaj

Če ti bo med vadbo postalo vroče, se boš lahko takoj ohladil/a, saj bo voda tik pod tabo.

8. Vsaka praksa bo drugačna

Ko boš jogo izvaljal/a v naravi, bo zaradi različnih lokacij vsaka praksa nekaj novega. Občudoval/a boš naravo v kombinaciji s svojo prakso joge.

9. Okrepil/a boš globoke trebušne mišice

Če želiš zdravo hrbtenico, je krepitev globokih trebušnih mišic ključnega pomena. Pri sup jogi mišice zaradi nestabilne podlage in ohranjanja ravnotežja delujejo še bolj.

SUP joga

10. SUp in joga sta zabavna in zahtevna

Sup joga je odlična praksa za razvijanje pozornosti ravnovesja in dihanja. Če pa se ti bo zgodilo, da boš izgubil/a osredotočenost ali ravnotežje, se bo padec končal zabavno in osvežilno. 😉

Vadba na SUPu

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Prvič na supu: pa kaj če padeš vodo, saj je samo voda!

Te že dalj časa mika, da bi poskusil/a supati, a te je strah, da boš [...]

Najlepše lokacije za supanje v gorah, kjer lahko združiš supanje in pohodništvo

Podaljšani vikend pobegi so vedno super ideja, saj ti časovno omogočajo, da združiš več aktivnosti [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Zabava