110 suparjev na Ljubljanici!

Pa nam je uspelo! Na 1. vseslovenskem srečanju suparjev za čistejšo reko se je zbralo več kot 110 suparjev. Ekipa Bananaway se zahvaljuje prav vsakemu, ki je prišel.

Torek, 29. avgusta 2017, je dan, ki ga bomo še dolgo pomnili. Na Špici v Ljubljani smo se na prekrasen sončen dan zbrali suparji s cele Slovenije, ki nam ni vseeno za onesnažene reke! S »sprehodom« skozi mesto Ljubljana smo poskusili razširiti pozornost na zasmetene vode in obalo ter aktivirati vse suparje, da med samo rekreacijo spotoma naredijo nekaj dobrega tudi za naravo. Med suparje smo razdelili tudi razgradljive vrečke ter s simboličnim čiščenjem nabrežja Ljubljanice povabili suparje, da se nam pridružijo tudi na drugih lokacijah po Sloveniji.

Na dogodku tudi SUP iz 160-ih 1,5-litrskih plastenk!

Na dogodku je bil razstavljen tudi poseben SUP sestavljen iz več kot 160 1,5-litrskih plastenk, s katerim sta Angležinja Carolyn Newton in Brazilec Carlos de Sousa julija 2017 v družbi učiteljice supanja Suzi Simenčič preveslala maratonsko razdaljo od Radelj do Bresternice. V okviru projekta Plastic bottle SUP marathon sta si zadala 12 maratonov v 12 evropskih državah. Pri tem pa želita opozarjati na problematiko plastičnih odpadkov, ki onesnažujejo oceane, reke in naravo.

Po supanju tudi piknik!

Vsak od udeležencev supanja je dobil tudi kuponček za brezplačno osvežilno pijačo, ki je po supanju prišla še kako prav. V noč je sledilo tudi druženje v družbi DJ-ja Radia Antena! Radio Antena je na Špico pripeljal svoj mobilni studio, iz katerega se je javljala ekipa v živo.

Fotke in videi!

Več fotk iz dogodka lahko najdeš na naši FB in Instagram strani.

Sezona še ni zaključena

Kljub temu, da se počasi končuje obdobje dopustov pa suparska sezona še zdaleč ni zaključena. Supali bomo še dolgo v jesen in zimo. Vabljen/a z nami na kakšnega od naših sup izletov.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Zakaj je mikroplastika škodljiva?

Pravijo, da česar ne vidimo, ne boli. Ravno zato je tako zelo pomembno, da drug [...]

Supaj daleč, ampak vzporedno z obalo!

S supanjem spodbujamo raziskovalnega duha. Na začetku raziskujemo okolico vstopnega mesta, kmalu pa nas radovednost [...]