12 sanjskih sup destinacij

TOP SUP DESTINACIJE_WANDERLUST-1

Potovati in raziskovati svet je že samo po sebi neverjetno doživetje, a vsak navdušen supar, si želi s sabo vzeti tudi sup. Zate smo zbrali 12 top sup destinacij, ki bodo v tebi vzbudile tapravi “wanderlust”. Branje na lastno odgovornost! 😉

Če se odpravljaš, na katero izmed naslednjih destinacij, nepozabi na sup!

1. Bahami

Rajske plaže in kristalno morje! Bahami ponujajo vse za ljubitelje vodnih športov, kot tudi za ljubitelje dobre hrane, pijače in glasbe.

Otočje zaznamuje velika raznolikost ponudbe, od razkošnih hotelskih letovišč, kot je denimo Atlantis, do doživetij v stilu Robinson Crusoe-ja.

Posebnost je zagotovo otok Big Major Cay, ki nima človeških prebivalcev, na njegovi peščeni plaži pa lahko, zaplavate v družbi pujskov.

top sup destinacije-bahamas-swimming_pigs

2. Galapaški otoki

Galapaške otoke sestavlja 17 otokov, ki so znani predvsem po želvah velikankah.

S supom lahko raziskuješ otočke in lagune, ki jih ni mogoče doseči s čolnom. Poleg tega pa lahko priveslaš tudi do odmaknjenih potapljaških lokacij, kjer lahko plavaš in opazuješ bujno podvodno floro in favno.

3. Tajska

Na tajskem najdemo mnogo čudovitih suparskih točk. Spremljali nas bodo zanimivi naravni parki, slikoviti apnenčasti klifi in nebeško turkizno morje. Največja prednost raziskovanja Tajske s supom pa je v tem, da se tako lahko izogneš množičnem turizmu in gnečam na plaži. Na sup potovanje na Tajsko se lahko odpraviš tudi z nami. 🙂

4. Belize

Belize je eden redkih neokrnjenih prostorov na svetu, kjer boš lahko užival/a v neverjetni naravi, koralnih grebenih in vodnih aktivnosti, vse od potapljanja do supanja.

top-sup-destinacije-belize-barrier-reef-3

5. Rotorua

Rotorua je geotermalna prestolnica Nove Zelandije, ki je na svojem potovanju nikakor ne smeš preskočiti.

Supanje po spektakularnih vodostajih okrog Rotorue, veslanje na vulkanskih kraterjih in kamor seže pogled, neverjetna pokrajina in čudovito obarvana voda. V bližini je kar 16 čudovitih jezer, ki so primerna za supanje.

6. Filipini

Dežela tisočerih otočkov, palm in raj za vodne športe. Poleg potaplanja in snorklanja, se na Filipine odpravljajo tudi ljubitelji surfanja, kajtanja, wake-boardanja in supanja. Na supanje na Filipinih se lahko odpraviš tudi z nami. 😉

top-sup-destinacije - filipini

7. Grenlandija

Največji otok na svetu se ponaša tudi z največjim nacionalnim parkom na svetu, od ledu do toplih vrelcev, gre za izkustvo prvinskega sveta.

Poleg supanja med ledenimi skladi, lahko na Grenlandiji vidiš severni sij, se voziš s pasjimi vpregami in doživiš polnočno sonce.

top-sup-destinacije-grenlandija

8. Patagonija

Patagoniji vladajo hribi, ledeniki, veter, sonce in dež. Ko je pri nas zima, se Patagonija pokaže v malo bolj stanovitni luči. Najbolj te bo zagotovo prevzel nacionalni park Los Glaciares, z ledenikom Peritom Morenom in hojo po njem.

Patagonija je odlična destinacija za vse suparje, ki ne želijo zgolj le veslati vzdolž peščenih plaž, ampak bi radi doživeli tudi divjo naravo in si ledenike, ogledali bolj od blizu.

top-sup-destinacija-patagonija

9. Bosa

Plaža v Bosa Marini na Sardiniji je dobila priznanje za najčistejšo plažo v Italiji in prepričani smo, da te bo očarala.

Tudi samo mestece te zagotovo ne bo pustilo ravnodušno, saj je slikovito in posebno, z lično urejenimi ulicami in pisano paleto pročelij stavb. Skoraj kot v kakšni pravljici! Zaveslaj po reki, ki vodi skozi mesto in se prepričaj na lastne oči.

top-sup-lokacije-bosa-sardinija

10. Kanjon Matka

Slabe pol ure iz Skopja leži Kanjon Matka. Naravni biser, obdan z navpičnim skalovjem, plezalnimi potmi, srednjeveškimi cerkvami in samostani.

V kanjon zahajajo ljubitelji narave in športa. Okolica je obdana s številnimi jamami in redkimi vrstami metuljev.

top-sup-destinacije-kanjon-matka

11. Amsterdam

Uživanje v mirnem in sproščujočem supanju ob boku malih čolničkov in kajakov. Supanje po kanalih Amsterdama je zagotovo ena boljših izkušenj supanja po mestu!

top-sup-destinacije-amsetrdam

12. Benetke

Na supu v Benetkah odkriješ še nešteto novih, skritih kotičkov, opevanega mesta. Se sklanjaš pod mostovi, uživaš ob pogledih na skrite trge, pozdravljaš začudene turiste in spoznaš skrivnosti gondolerjev.

top-sup-destinacije-benetke

Bloga, ki te utegneta zanimati

S supom od Kopra do Dubrovnika: izkušnje in avanture Miloša Baniča na 621 km dolgi poti

S supom od Kopra do Dubrovnika se zdi kar ekstremen podvig, ampak za športnika Miloša [...]

Najboljše sup lokacije za supanje z otroci po Sloveniji

Kam supati z otroci, da bomo res uživali ter da bo za vse skupaj varno? V [...]

2 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja