12 najlepših daril za suparje

Nekaj je na tem supanju, da je obnorelo polovico sveta, tvojo boljšo polovico ali prijatelja/prijateljico! Če želiš kolegu suparju podariti nekaj uporabnega, sledi našim predlogom za darila za suparje, katerih se bo zagotovo razveseli/a!

Darilo je v osnovi naša gesta, nesebično dejanje, ki ga izbrani osebi poklonimo v znak zahvale, pozornosti, praznovanja dogodka, ki naju povezuje, ali preprosto željo, da osebo enostavno razveselimo (zaradi kakršnegakoli osebnega motiva).

Ob večjih praznikih se obdarovanje pogosto široko kritizira, saj je družba sproducirala neko nujo oz. obvezo obdarovanja, ki vodi v nepremišljene in neosebne nakupe ter množično potrošništvo. In prav je, da smo kritični!

Na obdarovanje bi morali gledati bolj odgovorno. Darilo ima pravi pomen, ko je podarjeno brez povratnih pričakovanj. Pravo darilo je skrbno premišljeno, ne temelji na denarni, pač pa na emocionalni ali uporabni vrednosti.

Če ti svet supanja ni zelo poznan, tvoja boljša polovica oz. prijatelj/prijateljica pa v tem zares uživa, ti z veseljem priskočimo na pomoč s parimi idejami za uporabna darila za suparje, s katerimi ne moreš zgrešiti. 😉

12 uporabnih daril za suparje

1. Darilo za novo znanje

Supanje je veliko več kot držanje ravnotežja na deski in sproščeno veslanje. Veslanje s pravilno tehniko je prav posebna izkušnja! In če želi veslati tudi v tujini, v različnih pogojih, je dobro znati analizirati pogoje, poznati nevarnosti in nepredvidljive situacije.

Podari: začetni tečaj supanja ali nadaljevalni tečaj supanja
Cena: 60€ ali 110€

tečaj supanja

2. Darilo za varnost

Poleg tečaja lahko varnost na naslednji nivo poneseš z varnostno vrvico, ki je sicer del osnovne sup opreme, ali z malim, priročnim samonapihljivim rešilnim jopičem, ki si ga nadeneš kar okoli bokov.

Podari: varnostno vrvico ali samonapihljivi rešilni jopič
Cena: 39€ ali 119€

Samonapihljivi rešilni jopič

3. Darilo za odžejanost in čistejše okolje

Saj veš kako pomembno je, da na sup, kolo ali v hribe vzameš dovolj tekočine…

Pa veš tudi to, kakšno zadovoljstvo te preplavi, ko po parih urah veslanja ob mediteranski obali na konkretni vročini odpreš srebrno flaško, narediš požirek vode, ki je še vedno ledeno hladna? Bolj cool darila za suparje si nemoremo predstavljati.

Osvežitev je neprecenljiva, odžejanost popolna. Red Original flaška je tudi zelo lepa in skrbi z čisto okolje. Reci konec vodam v plastiki za enkratno uporabo!

Podari: izolirano stekleničko za pijačo Red Original
Cena: 29,95€

4. Darilo za prave vodne avanturiste

Drybag je nepremočljiva torba, ki jo potrebuje čisto vsak supar. Vanjo lahko shrani telefon, prigrizke in suha oblačila in jo namesti na svoj sup. Izleti se bodo tako lahko podaljšali in spremenili v prave vodne avanture.

Red Original ključavnica lahko zavaruje več sup desk naenkrat. Dolžina ključavnice je 3,2 metra in se zaklepa s trimestno poljubno številko.

Podari: vodoodporno torbo za SUP Zulupack ali Red Paddle Co
Cena: 24€ – 89€
ali Red Original ključavnico za sup.
Cena: 39,95€

Zulu pack nepremočljiva torba, drybag
red-original-board-lock-story-attaching

5. Darilo za vroče dni

Red Original visokozmogljiva hladilna torba, ki ohranja vsebino hladno dlje, kot bi se vam zdelo mogoče.
Lahko jo uporabljate za daljšo SUP odpravo, piknik, dan na plaži, festival, kampiranje, potovanje ali katero koli drugo pustolovščino.

Podari: Red Original hladilno torbo 
Cena: 179,95€ – 199,95€

Darilo za suparja - hladilna skrinja

6. Darilo za hladnješe dni

Red Original funkcijska majica s kratkimi rokavi s tehnologijo Dri-Release ™ je odlična izbira za različne športe.Hidrofobna in hidrofilna vlakna poskrbijo, da vlaga ne pride v stik z kožo, majica pa se suši do 4-krat hitrejo kot bombaž.

Red Original funkcijski pulover nas greje, v njem se počutimo udobno, lahko ga uporabljamo v kombinaciji s funkcijsko majico.  Ni važno, kje ga uporabljamo – na plaži, na vodi, v telovadnici, na pijači s prijatelji – Red Original funkcijski pulover bo pripravljen na vse.

Red Original funkcijska jakna je podaljšana jakna s kapuco, narejena iz materialov, ki so nepropustni za veter in vodo. Nadeni si jo takoj po zaključenem supanju, kajtanju, windsurfanju ali kaerem drugem vodnem športu, saj te bo nemudoma ogrela.

Red original poncho Cena: 39,95€

športni pulover

Red original majica. Cena: 39,95€

Red Original funkcijska jakna. Cena: 139,95€

7. Darilo za zdravo kožo

Poleti smo že tako veliko izpostavljeni soncu in ko smo s supom na vodi tudi po par ur, sočna krema enostavno ni dovolj dobra zaščita. Majice z UV zaščito dobro opravijo svoje delo, z njimi lahko tudi plavamo. So hitro sušeče in udobne, številne lahno nosimo tudi v hribe in v mesto.

Podari: majico z UV zaščito
Cena: 18€ do 39€

Oblacila za supanje
Red Original majica z UV zaščito
Zaščitna lycra majica proti UV žarkom za brezskrbe otroke

8. Darilo za novo doživetje

Ob vedno daljših delavnikih in vse večjemu obsegu vsakodnevnih obveznosti imamo vse manj časa za svoje prijatelje in tudi zase. Namesto materialne dobrine zato raje podari svoj čas!

Pojdita v naravo, supajta, se družita, raziskujta. Obiščita kakšno posebno sup destinacijo kot je npr. Zrmanja, izliv reke Soče ali Benetke. Če se ne počutita dovolj suverena za samostojno raziskovanje, se vedno lahko pridružita naši ekipi po Sloveniji in po svetu!

Podari: Bananaway SUP izlet v Sloveniji/Italiji.
Cena večine sup izletov: 25€ – 35€, 90€ za Benetke

9. Darilo za podaljšano SUP sezono

Ni treba, da se SUP sezona konča septembra. Z neoprenskimi čevlji bo pripravljen/a na nove podvige tudi v hladnejših mesecih. Ne glede na letni čas pa neoprenske čevlje priporočamo vsem z občutljivimi podplati. Kako izbrati prave neoprensko obutev najdeš tudi v našem blogu.

Podari: neoprensko obutev
Cena: 30,95€ – 64,95€

Neoprenska obutev, neoprenski čevlji

10. Darilo za več presupanih kilometrov

Najboljša darila za suparje so tista, ki jim olajšajo in polepšajo dan na vodi. Kakšno razdaljo lahko presupamo brez večjega napora je pa zelo odvisno od vesla, ki ga držimo v rokah – lažje kot je, manj se bomo na vodi utrudili in več kilometrov bomo presupali.

Aluminijasto je osnovno veslo, nadgradnje pa so veslo iz steklenih vlaken, kombinacija različnih materialov s karbonom, popoln karbon in super karbon.

Podari: lažje veslo za supanje
Cena: 59 – 399 €

Fiksno veslo elite

11. Darilo za malo odštekane romantike

Vsakdo, ne le suparji, bo zadovoljen, ko bo za darilo dobil tako odštekane spodnjice, kot so Waxx spodnjice. 🙂 Barve in zanimivi potiski bodo poskrbeli, da bodo pozimi ritke postale nagajive ritke. 🙂

Podari: Waxx spodnjice
Cena: 19,95 €

waxx
waxx 2

12. Darilo po lastni izbiri

Nisi prepričan/a katero darilo bi najbolj ustrezalo? Z darilnim bonom v poljubni vrednosti, ki ga lahko naročiš kar preko spleta, ne zgrešiš. 😉

Podari: darilni bon
Cena: poljubna vrednost

darilni bon bon

Ne glede na to ali je prijatelj/ica začetnik ali že vesla zelo spretno, bo eno izmed daril prav zagotovo zelo uporabno. 🙂

Kaj pa darila in vpliv na okolje?

Podali smo nekaj idej, da z darilom ne boš čisto zgrešil/a, bi te pa vseeno spodbudili k razmisleku o okoljskem vplivu, ki ga obdarovanje prinaša. S kvalitetnejšimi in trajnostnimi izdelki svoj vpliv zmanjšamo. Vpliv lahko tudi izključimo, v kolikor se odločimo za zero waste darilo.

O idejah smo sicer pisali v valentinovem blogu 10 »zero waste« daril, ki jih letos lahko podariš svoji valentini/valentinu in okolju. Nekatere ideje so zimzelene in jih lahko uporabiš ob vseh priložnostih!

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Supanje za naše zdravje in dobro počutje

Moderni človek razvitega sveta se danes rad pohvali s svojo vključenostjo v cikel zelenih, eko [...]

Poletni izlet – 4 osvežujoče ideje za popestritev poletnih dni s supom

Supanje je veliko več kot le aktivnost, s katero se razgibaš. Lahko ti pomaga tudi [...]