5 pomembnih detajlov, zaradi katerih je neopren O’Neill Epic 5/4 izbira pravega kajtarja

Kevin Langeree izbra neoprena_2.jpg

O’Neill se ne šali! Kdo bo vedel bolje, kako narediti vrhunsko neoprensko obleko, če ne proizvajalec s 60 letno tradicijo? Prav 60 let izkušenj, poznavanja materialov, kreiranja prilagojenih krojev, ki omogočajo maksimalno gibljivost, je zgradilo zaupanje ljubiteljev vodnih športov tako iz rekreativnih kot profesionalnih voda!

“I just wanted to surf longer,” so misli watermana Jacka O’Neilla, ki je svoj prvi neopren izdelal že leta 1952.

Na O’Neill prisega tudi profesionalni kajtar Kevin Langeree oz. »Red Bull King of the Air 2018«, ki ga ni zamenjal vse od leta 2001 in ga spremlja na vseh podvigih na njegovem najljubšem kite spotu, v Cape Townu.

NEOPREN ZA KAJTARJE - Epic 5/4 Superfreak 5/4

Izbira kajtarkega neoprena je odvisna od temperature zraka, temperature vode in seveda jakosti vetra, v katerem bomo največ kajtali. Najbolj priljubljena debelina zgodnje pomladnega oz. pozno jesenskega kajtarskega neoprena je debelina 5/4.

Kevin Langeree prisega na neopren Psychofreak, ki s kombinacijo materialov Techno Butter Air-Insulation in Techno Butter 3 ustvarja hitro sušeči in izjemno lahek neopren.

Inovativni in tehnično zasnovani sta tudi sorodni neoprenski obleki Superfreak 5/4 in Epic 5/4, ki z 100% UltraFlex DS neoprenom ustvarjata zares raztegljivo in vzdržljivo obleko (faktor raztegljivosti je 150%).

Šivi so lepljeni, kolena pa zaščitena s Krypto ščitniki. Neopren Epic ima zadrgo na hrbtu (je prikrita), Superfreak pa spredaj na prsih.

Vrhunski material, vrhunska raztegljivost, vrhunska mehkost in udobnost za vrhunsko ceno!

5X Zakaj o'neill neopreni?

Da mora biti neopren predvsem oprijet, udoben in topel, torej kvaliteten, smo obsežno pisali v blogu Kako izbrati neoprensko oblačilo. Zakaj pa je smotrno izbrati prav O’Neill neoprene?

1. PRVI NEOPRENI NA SVETU

Jack O’Neill je leta 1952 v San Franciscu v Californii z idejo, da bi surfersko sezono razvlekel čez celo leto, odprl svojo prvo poslovalnico O’Neill in tako kot prvi začel izdelovati in prodajati neoprenske obleke.

Kdo torej bolje pozna potrebe vodnih entuziastov, kot pa zaprisežen surfer, ki je svoje podjetje zgradil na lastni ljubezni do morja?

“It’s always summer on the inside,” je O’Neillov slogan, saj so neopreni zares topli.

Čeprav je od Jackove prvotne ideje preteklo že 60 let in je danes O’Neill ena vodilnih znamk v izdelovanju neoprenov, surf in snežno deskarske opreme, glavna ideja še vedno ostaja ista – izdelovati funkcionalne in kakovostne izdelke, ki navdušujejo milijone ljubiteljev vodnih športov po celem svetu.

2. S 60 LETNIMI IZKUŠNJAMI DO POPOLNEGA PRILEGANJA

O’Neill je znan po dodelanih linijah neoprenov (“neoprene fit”), ki se res izvrstno oprimejo telesa. Saj vemo, kako gre – neopren se mora res dobro prilegati telesu, da dobro opravlja svojo funkcijo.

Nekateri neopreni so izrazito odrezani v ravnih linijah, drugi bolj upoštevajo izrazite obline moških in žensk teles. Ne navezujemo se le na kroje osrednjega dela telesa (prsa, boki, pas) kot večina proizvajalcev, ampak na dizajn okončin (ramena, roke, noge).

“Preizkusil/a sem kar nekaj različnih neoprenov in O’Neillov se najbolj lepo prilega,” so besede odločenih kupcev.

3. NAPREDNI MATERIALI

Podjetje O’Neill že od vsega začetka orje ledino na področju opreme za vodne športe in neopreni niso nič drugačni.

S posebnimi testi so ugotovili, kateri deli telesa potrebujejo še dodatno toploto in so materiale in zasnovo neoprena prilagodili rezultatom. S pomočjo vrhunskih materialov kot so 100% UltraFlex DS in Techno Butter 3 ustvarjajo najlažje, najbolj fleksibilne in mehke neoprenske obleke, ki se resnično lepo odzivajo na kožo.

4. KVALITETA ZA PRIJAZNO CENO

Ne smemo izpostavljati le kvalitetnih materialov. Kvalitetna izdelava je izjemno pomembna, saj šivi dejansko držijo obleko skupaj.

Pri neoprenih O’Neill je zagotovo v ospredju tudi najboljše razmerje med kakovostjo in prijazno ceno. Pri podjetju s tako dolgo tradicijo, kjer velik poudarek daje razvoju in nadgradnji materialov, ne moreš zgrešiti.

5. PODJETJE, KI MU NI VSEENO ZA OKOLJE IN DRUŽBO

O’Neill si prizadeva reducirati svoj vpliv na okolje z optimizacijo procesov v proizvodnji, predvsem pa z družbenimi in okoljskimi iniciativami, s katerimi gradijo in vračajo globalni skupnosti.

O’Neill zavrača tudi uvoz bombaža iz Uzbekistana in s tem nasprotuje delovanju organizacije, ki poroča o prisilnem delu otrok (poročilo leta 2008 in 2012).

O’Neill ne uporablja kakršnih koli živalskih produktov (živalskih materialov), s katerimi bi spodbujali trpljenje živali.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
PRIJAVA NA NOVIČKE

neopren za kajtarje, ki prisegajo na kvaliteto in udobje!

Enkrat lastnik neoprena O’Neill, za vedno lastnik neoprena O’Neill. S tem se strinja tudi Kevin in mnogo ljubiteljev vodnih športov, ki z kvalitetnim, toplim in udobnim neoprenom izkoristijo prav vsako priložnost!

Kevin Langeree prisega na udobje in kvaliteto!

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kajtarka o supanju: včasih sem se supanju smejala, danes imam sup tudi sama

Ko sem prvič opazovala suparje, sem si mislila, da je to neka modna muha, ki [...]

5 pomembnih detajlov, zaradi katerih je neopren O’Neill Epic 5/4 izbira pravega kajtarja

O’Neill se ne šali! Kdo bo vedel bolje, kako narediti vrhunsko neoprensko obleko, če ne [...]