6 neverjetnih situacij, kjer ti pride prav nepremočljiva torba ali »dry bag«

Vsestranska uporabnost nepremočljive torbe

Nepremočljiva torba je vsem suparjem dobro poznana tudi pod imenom »dry bag«, kamor spravimo stvari, za katere nočemo, da jih zalije voda (telefon, denarnica, ključi in seveda suha oblačila). A z malo iznajdljivosti lahko postane ta torba nepogrešljiv sopotnik na vseh tvojih avanturah.

Uporabna vrednost pa presega shranjevanje naših stvari. Da ti jo približamo, smo zate zbrali nekaj izvirnih (in malo nenavadnih) idej, pri katerih ti nepremočljiva torba pride zelo prav:

1. Vreča za plažo

Ena od odličnih lastnosti nepremočljive torbe a je ta, da prazna ne zavzame veliko prostora, zato jo lahko brez težav spravimo v nahrbtnik ali kovček in se odpravimo na potovanje. V trenutku se lahko spremeni v odlično torbo, v katero spravimo vse potrebno za plažo in ti ni treba skrbeti, da bodo tvoje stvari zmočili valovi ali pa bodo umazane od mivke.

Nepremočljiva torba

2. Zasilna blazina

Se ti je že kdaj zgodilo, da je imelo letalo zamudo ali pa si moral/a dolge ure čakati na letališču na naslednji let? Čakanje je lahko utrudljivo, predvsem če čakaš celo noč in bi rad/a naslonil glavo na nekaj mehkega in malo počival/a. Potovalne blazine so odlična rešitev, a te bodo tekom potovanja samo ovirale in zavzemale prostor. Nepremočljiva torba je uporabna rešitev. Uporabiš jo lahko tudi kot zasilno blazino – vanjo naložiš nekaj oblek, jo zarolaš, čez njo oviješ neuporabljeno majico in že imaš spalno blazino.

Drybag kot pomoč pri spanju

3. Pripomoček za telovadbo

Si med tistimi, ki za vzdrževanje telesne kondicije uporabljajo npr. »kettlebell uteži«? Ko greš na potovanje ali na morje v tvoji prtljagi največkrat ni odvečnega prostora, kamor bi spravil/a še uteži. Če bi rad/a tudi na dopustu ohranjal/a formo, lahko nepremočljiva torba preprosto nadomesti tvoj najljubši pripomoček za telovadbo. Odsvetujemo, da vanj naložiš kamenje, saj boš poškodoval/a njeno notranjost in torba ne bo več vodoodporna. Brez težav pa vanjo naliješ tudi vodo in telovadiš s pridobljeno težo.

4. Vedro za vodo

Kot smo rekli ima lahko ta vodoodporna torba tudi obraten učinke in vanj nalijemo vodo. Če si s prijatelji na taborjenju in vaši šotori niso neposredno zraven izvira vode, potem lahko uporabiš torbo za vedro s pomočjo katerega brez težav preneseš vodo.

5. Hladilna torba

V poletni vročini se vedno prileže hladna pijača, kajne? Če nimaš hladilne torbe in se s prijatelji odpravljaš na slackline v bližnji park ali pa na kopanje v najbližjo reko, lahko v trenutku iz nepremočljive torbe a narediš hladilno torbo. Potrebuješ le nekaj ledu, ki ga dobiš doma v zmrzovalniku ali pa ga za nekaj evrov kupiš v trgovini. Ena, dva, tri in pijača se že hladi.

Nepremočljiva torba kot hladilna torba

6. Nepremočljiva torba kot »pralni stroj«

Ena od najbolj impresivnih možnosti uporabe te vsestranske torbe ja zagotovo ta, da lahko v njej opereš tudi perilo. Umazana oblačila položi v notranjost torbe in nalije le toliko vode, da ta v celoti prekrije oblačila. Dodaj nekaj ekološko prijaznega pralnega praška (če nimaš praška dodaj malo oglja) in z roko zdrgni umazanijo iz oblačil. Nato torbo neprodušno zapri (z oblačili in vodo v notranjosti) in jo dobro pretresi. Odlij umazano vodo, dodaj čist vodo ter preprosto pretresi in speri.

OBVEZNA OPREMA AVANTURISTOV!

Nepremočljiva torba je resnično vsestranski pripomoček, ki bo prišel prav vsakemu avanturistu, bodisi na potovanju, osvajanju gorskih vrhov ali pa na morju. Poleg tega pa je tudi odlična ideja za darilo za vse tvoje avanturistične prijatelje.
Vsekakor pa je nepogrešljiv del opreme vsakega suparja, saj ti po pomagala, da bodo na supanju tvoje stvari vedno na suhem. Če torbe še nimaš, je skrajni čas, da razmisliš o nakupu!

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kaj je leash in zakaj je obvezna oprema za supanje?

Varnostna vrvica ali leash bi moral poznati vsak supar, saj je del obvezne opreme za [...]

8 stvari, ki jih moraš na supu preveriti pred novo sezono!

Zimska hibernacija se počasi končuje, kmalu se bo začela glavna suparska sezona. Če je tvoj [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema