6 zabavnih iger na supu, s katerimi se na dopustu zamoti cela družina

Supanje za družine

S supanjem se aktivno ukvarjam že lepih 5 let in sup ture na različnih lokacijah po Sloveniji izvajam skoraj vsakodnevno.

Ker sup izlete obiskujejo sami zanimivi, aktivni ljudje, mi prav vsaka tura pusti poseben pečat  (in je zanimiva tudi, če sem lokacijo presupala že 100x). Moram pa priznati, da mi je zadnje čase še posebno v veselje supati z otroci in to predvsem iz enega preprostega razloga –sup jim je cel žur in se ves čas samo hecamo!

1. KORAK: NAUČIMO OTROKA VESLATI

Pomembno je, da otroka najprej naučimo pravilno veslati in mu zagotovimo otroško opremo (predvsem je pomembno otroško veslo, v okviru zmožnosti je priporočljiv otroški sup ali sup z manjšim volumnom Ride 9’8)! Če bi se radi prepričali, da ga ne učite napačnih stvari, svetujemo obisk kratkega začetnega tečaja supanja, ki bo poleg uporabnih manevrskih nasvetov nadgradil vaše zavedanje o (ne)varnosti.

S SUP IGRAMI POVEČAJMO IZZIVE!

1. TEKMOVANJE V HITROSTI

Otroci radi tekmujejo, zato jim popestrite supanje in pripravite tekmo, kjer se dva pomerita v hitrostnem veslanju. Naj ne bosta faktorja le čas in razdalja, vpletite tudi poskoke na deski in obrate z desko.

2. IGRA RAVNOTEŽJA

Igro valov poznamo? S stopali stopimo na rob nedrseče podlage in prerazporejamo težo iz ene noge na druge, s čimer ustvarjamo valove. Ustvarjanje valov postane težje, če noge rahlo pokrčimo oz. če gremo bolj v počep.

Igro nadgradite tako, da se z desko ne ukvarjate individualno, ampak v paru. Z otrokom lahko stopita eden proti drugemu, se primeta za roke (oz. oba poprimeta za držalo vesla) in skupaj ustvarjata valove. Slej ko prej bo nekdo izgubil ravnotežje, čemur se bo drugi prešerno nasmejal. 😊

3. PODAJANJE ŽOGICE

Supanje lahko popestrite tudi tako, da se postavita na različna supa in si med seboj podajata žogico. V tem primeru se fokusirata na dve aktivnosti – lovljenje ravnotežja in žogice. Bolj pomembno je uloviti žogico – točko lahko podelimo, ko žogica ostane nad vodo ali za super kreativen skok.

4. ODBIJANJE ŽOGICE

Veslo imamo vedno s seboj, zakaj ga ne bi uporabili? Z otrokom tekmujeta v dveh stvareh hkrati: komu uspe večkrat odbiti žogico in komu uspe lepše vreči  žogico. Tako sta lahko oba zmagovalca!

5. IGRE BREZ MEJA

Če želite otroke resnično zaposliti pa jim pripravite zabaven poligon, ki bo vključeval tako aktivnosti na kopnem kot v vodi. Naj oponašajo živali (npr. rakovico, medveda, črva,…), prenašajo vodo v lončkih,… naj posupajo do prve boje, vmes skočijo na glavo in iz globine 1 metra prinesejo temen kamen. In vse to v štafeti!

Pustite domišljiji svojo pot, otroci bodo navdušeni, vi pa prav tako, saj bodo zvečer verjetno malce hitreje omagali. Imate nešteto možnosti, vpletete pa lahko celo družino ali sosedove otroke.

6. SODELOVANJE- SUPANJE S SKUPNIMI MOČMI

Pri otrocih je super, če spodbujamo sodelovanje in ne le tekmovanje, zato je odlično, če jim predstavite igro, pri kateri morata sodelovati dva otroka.

Določite otrokoma razdaljo, na voljo imata en sup, eno veslo in eno žogo. S skupnimi močmi morata prenesti žogo do zastavljene dolžine in nazaj, pri čemer žoge ne smeta držati v roki. Pomemben je čas in skupno sodelovanje.

Supanje je zabavna aktivnost, v kateri lahko resnično uživa celotna družina. Otroci imajo radi nekaj novega in če jim boste aktivno veslanje popestrili še z igrami, bodo v tem še bolj uživali. 

Prikazala sem le nekaj idej za zabavno supanje, možnosti pa je še veliko samo vklopite domišljijo.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako najhitreje napihnem sup, ko je otrok najbolj tečen?

Otroci obožujejo supanje, saj jim ta aktivnost predstavlja pravi žur, a včasih težko razumejo, da [...]

S supom na letalo: kako se organizirati pred potovanjem?

“Ali lahko sup vzamem s seboj na letalo?” je eno od vprašanj, ki se pojavi [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Zabava