7 idej kako lahko uporabimo varnostno vrvico pri supanju

7 idej kako lahko uporabimo varnostno vrvico pri supanju

Pogosto dobimo vprašanje, ali je varnostna vrvica ali “leash” obvezna oprema pri supanju. Brez dvoma lahko rečemo, da je vrvica nujen pripomoček za vsakega suparja, začetnika ali starega mačka, ki pomeni razliko med življenjem in smrtjo.

Varnostna vrvica je pripomoček, ki je na eni strani pritrjen na sup, na drugi pa na suparja. Če te zanima, kako pomembno vpliva na varnost med supanjem in kakšne leashe vse poznamo ter kje točno ga namestimo, klikni na blog zapis o tem Kaj je leash.

Zakaj vse lahko uporabimo leash?

Varnostna vrvica lahko ima več koristnih funkcij. Med našimi sup inštruktorji so popularni naslednji načini uporabe.

1. Da poskrbimo za varnost in smo bolj samozavestni med supanjem

Med supanjem nas lahko ujame veter ali morje nenadoma postane valovito. Postanemo utrujeni in hitro se lahko zgodi, da nas prevrne. Če vrvice nimamo, lahko sup odnese neznano kam v nekaj sekundah, naše življenje pa je pod vprašajem. Takrat nimamo moči, da bi lovili sup. Zato je potrebno varnostno vrvico uporabiti v katerihkoli razmerah in vodah, pri katerikoli obliki supanja. Poskrbimo, da ima varnostno vrvico nameščeno tudi otrok, ki je z nami na supu.

Otrokom lahko pomagamo tako, da jih vlecemo za sabo s pomocjo svoje varnostne vrvice

2. Da vlečemo za sabo drug sup, na katerem je npr. otrok

Ko gremo supat v dvoje ali v skupini, je med nami lahko tudi kak otrok ali odrasel, ki se med supanjem utrudi. Lahko jim pomagamo tako, da jih vlečemo za sabo s pomočjo svoje varnostne vrvice. Supar, ki je za nami, nam pomaga veslati po svojih najboljših močeh.

Lahko pa na ta način moški razvaja svojo žensko, ki se medtem sonči na supu.

3. Da lahko sup pritrdimo na pomol ali skalo, ko gremo na kak otok

Sup je čudovito prevozno sredstvo za raziskovanje okoliških otokov ali skritih zalivov na morju. Najverjetneje si boš želel/a sprehoditi po otoku ali pa se samo spočiti na obali in nekje je treba pustiti sup.

Ko supaš na neznano mesto, nikoli ne veš, kakšen pristan te čaka na oni strani. Nekateri so bolj urejeni, imajo kak pomol, kjer lahko parkiraš sup. Včasih se moraš znajti in poiskati primerno skalo ali kakšno vejo, kamor lahko z vrvico pritrdiš sup desko, da ti je ni treba dajati iz vode.

Sup je cudovito prevozno sredstvo za raziskovanje okoliskih otokov

4. Da sup privežemo na bojo in uživamo v zibanju morja

Ko smo odsupali svoje ali vmes, ko se želimo spočiti, lahko sup privežemo na bojo. Uležemo ali usedemo se na desko, se sprostimo in uživamo v zibanju morja in rahlem pihljanju vetra. Ta čas lahko izkoristimo tudi za meditacijo na vodi ali naredimo nekaj jogijskih vaj na supu.

Sup lahko vzamemo s seboj tudi na jadrnico za raziskovanje okolice

5. Da nam ni potrebno supa dajati ven iz morja, ga lahko med pavzo privežemo na jadrnico

Sup lahko vzamemo s seboj tudi na jadrnico za raziskovanje okolice in popestritev našega dopusta. Da nam ni potrebno supa zmeraj pospravljati, ga lahko privežemo na jadrnico, kadar je v mirovanju. Zagotovo je sup na jadranju nepogrešnjiv pripomoček.

Vadba na supu je ucinkovit nacin pridobivanja kondicije

6. Da na vrvico pritrdimo veslo in tako naredimo več prostora za vadbo na supu

Vadba na supu je učinkovit način pridobivanja kondicije. Na supu lahko naredimo nekaj vaj za moč za celotno telo, hkrati pa treniramo tudi ravnotežje. Tako še dodatno okrepimo svoje telo tudi med supanjem. Najprej poiščemo primeren prostor na vodi, nekje ob obali, kjer je morje mirno in ni vetra. Nato privežemo sup za bojo, čoln ali pomol, da nas ne bo odneslo. Zraven varnostne vrvice pritrdimo še veslo, da bomo na supu imeli več prostora za vadbo.

7. Da skupaj zavežemo supe celotne ekipe, ki se sprošča na obali

Z varnostno vrvico lahko povežemo tudi več supov, na primer, kadar se cela ekipa sprošča na obali. Včasih ni dovolj prostora, da bi lahko privezal vse supe. Lahko pa privežeš enega, ostale pa enostavno zavežeš med seboj, enega zraven drugega.

Z varnostno vrvico lahko povezemo tudi vec supov

To je le nekaj idej o uporabnosti leasha. Če imaš tudi ti kakšno zanimivo, bomo veseli, če jo boš delil/a z nami.

V kolikor leasha še nimaš, ti toplo priporočamo, da si ga nabaviš še pred začetkom nove sezone. Obišči nas v našem Bananaway Shopu, kjer lahko izbiraš med ravno vrvico in zavito varnostno vrvico.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

5 varnostnih zapovedi, ki jih mora poznati vsak supar!

Priljubljenost supanja se dviga z vrtoglavo hitrostjo iz sezone v sezono. Supati se da skorajda [...]

Supanje kot del rehabilitacije po možganskih poškodbah v Centru Naprej

Center Naprej se ukvarja s pomočjo osebam, ki so doživele poškodbo možganov in potrebujejo dolgoročno [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema