7 najlepših in najbližjih lokacij za supanje v Italiji

7 NAJLEPŠIH LOKACIJ ZA SUPANJE V ITALIJI

Bi rad/a letošnje poletje izkoristil/a za raziskovanje sup lokacij pri naših sosedih? Spodaj najdeš nekaj idej za sup destinacije, ki jih preprosto moraš obiskati! 

Italija tako kot Slovenija ponuja veliko bolj ali manj znanih lokacij, ki bodo navdušile vsakega zagrizenega suparja. Supanje v Italiji sicer ni zelo, zelo dobro razširjeno, zato ti predlagamo, da s seboj vzameš svoj sup.

 

1. JEZERO SORAPISS OZIROMA LAGO DI SORAPISS

Jezero Lago di Sorapiss se nahaja v gorski skupini Sorapiss pod prepadnimi stenami najvišjih vrhov. Je prelepo jezero turkizne barve, ob katerem ti bo zastal dih. Do jezera vodi 7 km dolga pot s približno 150 metri višinske razlike, ki se začne na prelazu Tre Croci (passo Tre Croci). Jezero je resničen biser in med supanjem boš lahko užival/a ob neverjetnem razgledu.

A post shared by SUP magazine (@supthemag) on Jun 9, 2017 at 9:05am PDT

2. REKA TILMENT (TAGLIAMENTO)

Če imaš na volja malo časa in želiš splanirati supanje nekje v bližini, je reka Tilment odlična izbira, saj se lokacija nahaja ne daleč sran od slovensko-italijenske meje. Reka Tilment se na jugu zaključi s čudovitimi lagunami pravijo pa ji tudi kraljica alpskih rek.

A post shared by ryanliggs (@ryanliggs11) on May 31, 2017 at 6:25am PDT

3. JEZERO BRAIES

Dolomiti resnično skrivajo nekaj neverjetnih kotičkov, ki se jih splača odkriti. Jezero Braies ni nobena izjema! Je eno največjih in najglobljih naravnih jezer v Dolomitih in leži na slabih 1500 metrih nadmorske višine, v globino dosega vse do 36 metrov. Med supanjem bo za spektakularno kuliso poskrbela 2810 metrov visoka gora Croda del Becco (Seekofel), ki se vzpenja nad njim.

4. BENETKE IZ DRUGE PERSPEKTIVE

Tudi če se ti zdi, da si bil/a že prevečkrat v Benetkah, ti zagotavljamo, da je supanje po beneških kanalih svojevrstno doživetje. Raziskovanje skritih kotičkov, ki jih nikoli ne bi odkril/a peš, sklanjanje pod mostovi, veslanje po ozkih in prometnih kanalih in še in še. Supanje po Benetkah je primerno izključno za tiste, ki ste v tečaju supanja osvojili osnove supanja, saj je prometa po kanalih veliko in si ne smemo privoščiti napak. Rezerviraj si dan in spoznaj pravi raj za suparje!

 
Paddle boarding Venice

5. DEŽELNI NARAVNI REZERVAT IZLIV REKE STELLE

Rezervat ob izlivu reke Stelle je bil eno prvih zavarovanih območij v deželi Furlaniji Julijski krajini. Ogled ustja reke Stelle je možen le s plovili. Poleg prelepe panorame in živahnega ptičjega sveta je možno opazovati tudi dandanes redke krajinske značilnosti. S pomočjo supa si boš lahko ogledal/a neverjetne pokrajinske značilnosti in živahen živalski svet.

Supanje Foci della Stella

6. GRADO

Otok Gradež oziroma italijansko Grado, do katerega je speljana cesta, je del Gradeške lagune. Mestno jedro Gradeža je zaprto za promet, kar daje kraju še bolj romantično in za obiskovalca prijazno podobo. K temu pripomore tudi tri kilometre dolga mestna peščena plaža z zelo nizko vodo, ki je pravi raj za suparje. Predvsem pa je prava izbira za vse, ki bi s supom radi zajeli, kakšen val saj ponuja odlične lomeče valove.

A post shared by @asquini_olivier on Apr 11, 2017 at 6:12am PDT

7. CINQUE TERRE

Verjetno ni treba posebej pojasnjevati, zakaj Cinque Terre uvrščamo med najprijetnejše in navdihujoče kotičke sveta. Sestavlja jih pet slikovitih mestec, lično zloženih ob ostre klife italijanske riviere.

POGLED IZ DRUGE PERSPEKTIVE!

Če se v bližnji prihodnosti odpravljaš na sup dogodivščino po Sloveniji ali v tujino. Pošlji nam kakšno sliko in deli svojo izkušnjo! Kako? Na Instagramu objavi sliko in nas označi na sliki z @Bananaway ali sliki dodaj hashtag #Bananaway. Najbolj zabavne slike bomo delili tudi na našem Instagramu in Facebook strani.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

SUPopis: spust in supanje po Dravi od Markovcev do Borla

Odpravi se na krajši spust in supanje po Dravi in raziskovanje Podravja v okolici Ptuja. [...]

Jadranje in supanje skozi oči udeleženca

Jadranje in supanje je bilo prvo Bananaway potovanje Andreja Vojvode. Lani se nam je pridružil [...]

Nastavi Gmail in ne zamudi pomembnih Bananaway novic

Čakaš na pomembno elektronsko sporočilo ali napovednik izletov, vendar ga ne najdeš v svojem poštnem [...]

Kako izbrati neopren obleko?

Ko se v kateregakoli od vodnih športov res zaljubimo, mu želimo posvečati čim več časa [...]

Menjava camlock sistema na sup veslu

Menjava camlock sistema na sup veslu je priporočljiva, če sistem ne deluje več tako kot [...]

Navodila za vzdrževanje vesla za sup

Da bo tvoje veslo kar najdlje ostalo brezhibno, smo pripravili kratka navodila za vzdrževanje vesla [...]

Veš kako zamenjati sup ventil z novim? Znanje, ki ga potrebuješ, ko tvoj ventil spušča.

Dobro je vedeti kako zamenjati sup ventil. Če tvoj sup ne drži dobro zraka in [...]

Moj sup spušča pri ventilu! Kako zategniti ventil supa?

Ko se ti prvič zgodi, da tvoj sup spušča pri ventilu, se lahko ustrašiš, da [...]

Ti zmanjkuje pritrdilnih mest? Nauči se kako prilepiti D-ring na sup!

Če te zanima kako prilepiti D-ring na sup, potem si prišel/la na pravo mesto. Pritrditvena [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije