7 nasvetov, kako spakirati za sup potovanje

Zagotovo poznaš tisti občutek, ko se približuje datum odhoda na potovanje. “Reisenfieber” oz. navdušenje, ko se približuje dan, da odletiš na lepše, je eden najboljših občutkov na svetu.

Da lahko sup vzameš s seboj na letalo, že veš. Kako pa vse skupaj spakirati, da bo potovanje čim lažje in ne boš po poti preklinjal/a, zakaj je v torbi vse raztreščeno, imamo zate 7 nasvetov, ki ti bodo pomagali spakirati kar najbolj optimalno.

1. Preveri pogoje za supanje

Preden se odločiš za potovanje, preveri, kakšni so pogoji v kraju, kamor potuješ. Je vetrovno? Kaj boš imel/a oblečeno na supu? Je tvoj sup še izpraven? In pa ne pozabi pogledati, če je tvoj potni list še veljaven. Poišči še ključavnico za torbo, in se vrzi na pakiranje!

Premisli, koliko prtljage želiš vzeti s sabo oz. koliko je dejansko potrebuješ

Pomisli koliko stvari ponavadi vzameš na potovanje in koliko jih dejansko potrebuješ? Če si kontrol “freak” in imaš rad s seboj veliko oblek in pol lekarne, boš verjetno za sup moral dokupiti dodaten kos opreme.

Po naših izkušnjah pa je boljše, če s sabo vzameš malo manj stvari oz. prtljago optimiziraš. Merilo ti je lahko, da vse pospraviš v torbo s supom. Če je tvoja sup torba premajhna, da vanjo spraviš sup in osebne stvari, premisli, če morda potrebuješ večjo, prostornejšo torbo.

3. Optimiziraj število pump

Če na potovanje ne greš sam/a, se s sopotniki dogovoriti, koliko pump je najbolj optimalno vzeti s seboj. Prostor, ki se ti bo ob tem v torbi sprostil, pa le ponudi v uporabo tudi tistemu ali tisti, ki bo nosil/a pumpo še zate.

Compact 9'6 se zloži na polovično velikost normalnega supa

4. Prepolovi osebne stvari vsaj enkrat

Na posteljo skupčkaj vse stvari, ki jih želiš vzeti s sabo na potovanje. Ko si boš od šoka, da je teh stvari preveč, opomogel/a, začni z reduciranjem. Tvoj cilj je, da stvari vsaj prepoloviš. Na sup potovanjih boš največ potreboval/a kopalke, kopalne hlače, majice z UV zaščito, kremo z UV zaščito in nepremočljivo torbo, ne pa 5ih kril in vsak dan sveže majice. Če ti oblačil zmanjka, jih vedno lahko na potovnaju tudi opereš. Ali si prosto prihraniš za nakupe. 🙂

5. Najprej spakiraj sup opremo

Že tako omejen prostor v torbi poizkusi kar najbolje optimizirati. Eden od najbolj praktičnih nasvetov, ki ga imamo za to, je, da sup povežeš z vrvjo, pasom ali čim podobnim, da se ne bo razvijal, ko boš premikal/a stvari po torbi.

6. Razporedi osebne stvari po vrečkah

Še preden pospravljaš stvari v torbo, jih razdeli po vrečkah – posebej majice, hlače, perilo,… predlagamo vsaj 5 različnih vrečk za večkratno uporabo, ki ti bodo tekom potovanja omogočale, da bodo čiste in umazane obleke vedno ločene. Vse stvari bodo tako bolje organizirane, lažje dosegljive.

Ključavnica za sup

7. Dobro premisli, da ne pozabiš česa pomembnega

Kaj je tebi najbolj pomembno, ne vemo. Lahko pa te spomnimo, da ne smeš pozabiti na opremo, ki jo bo morda potreboval tvoj sup. Npr pri touring supu ne pozabi na smernik, še bolje pa bo, če si vzameš dodatni smernik.

Predvsem premisli za stvari, ki jih ne prodajajo ravno povsod. Obleke vedno lahko dokupiš, leash, smernik ali predpisana zdravila pa je v tujini težje dobiti kot tukaj.

Da ne pozabiš česa, smo že napisali tudi blog, katere so stvari, ki jih moraš vzeti na sup potovanje, pogledaš pa lahko tudi, kako smo pakirali za Tajsko.

Teh nekaj preprostih korakov ti lahko pomaga, da bo tvoje potovanje še bolj prijetno in se ne boš ukvarjala z nepomembnimi stvarmi. Zdaj, ko že veš kako in kaj, si samo še izbereš destinacijo, rezerviraš karte in greš!

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Jadranje in supanje skozi oči udeleženca

Jadranje in supanje je bilo prvo Bananaway potovanje Andreja Vojvode. Lani se nam je pridružil [...]

Nastavi Gmail in ne zamudi pomembnih Bananaway novic

Čakaš na pomembno elektronsko sporočilo ali napovednik izletov, vendar ga ne najdeš v svojem poštnem [...]

Neoprenska obleka: kako izbrati pravo?

Ko se v katerega koli od vodnih športov res zaljubimo, mu želimo posvečati čim več [...]

Menjava camlock sistema na sup veslu

Menjava camlock sistema na sup veslu je priporočljiva, če sistem ne deluje več tako kot [...]

Navodila za vzdrževanje vesla za sup

Da bo tvoje veslo kar najdlje ostalo brezhibno, smo pripravili kratka navodila za vzdrževanje vesla [...]

Veš kako zamenjati sup ventil z novim? Znanje, ki ga potrebuješ, ko tvoj ventil spušča.

Dobro je vedeti kako zamenjati sup ventil. Če tvoj sup ne drži dobro zraka in [...]

Moj sup spušča pri ventilu! Kako zategniti ventil supa?

Ko se ti prvič zgodi, da tvoj sup spušča pri ventilu, se lahko ustrašiš, da [...]

Ti zmanjkuje pritrdilnih mest? Nauči se kako prilepiti D-ring na sup!

Če te zanima kako prilepiti D-ring na sup, potem si prišel/la na pravo mesto. Pritrditvena [...]

Kaj spakirati za sup potovanje?

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Potovanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja