7 zanimivih vaj, s katerimi lahko popestriš urice slacklina

7 slackline vaj

Vsak začetek je težak, zato je potrebno kar nekaj vaje in časa, da boš lahko po slacklinu hodil/a povsem samozavestno. Ko boš obvladal/a hojo, pa se lahko lotiš tudi različnih vaj in trikov, ki bodo še popestrili slacklinanje.

PREIZKUSI 7 ZANIMIVIH VAJ NA GURTNI!

Spodnje vaje so povsem preproste, primerna za začetnike. Predvsem so super izbira za poletno slacklinanje na morju, v parku ali v kampu, ko taboriš s prijatelji in družino, saj so vse vaje primerne tudi za najmlajše slacklinerje.

1. ZAČNI Z OSNOVO = OBRAT!

Eden od osnovnih trikov oziroma vaj, ki jih moraš osvojiti na slacklinu je obrat. Kako narediti obrat? Po gurtni naredi nekaj obratov in imej oči usmerjene v eno točko, obrni glavo in telo ter ponovno poišči točko na drugi strani. Ne glej v noge, ko se obračaš.

2. HOJA NAZAJ NI TAKO PREPROSTA!

Prva malo bolj napredna hoja po gurtni je hoja nazaj. Je lahko povsem preprosta, če slediš nekaterim nasvetom. Kot vedno, nikar ne glej pod noge, ampak se usmeri v točko pred seboj (tudi če hodiš nazaj). Trebuh imej napet in nikar se ne upogibaj, saj te bo tako vrglo iz ravnotežja.

3. SLACKLINE POČEPI ZA RAVNOTEŽJE IN KREPITEV NOG!

Sliši se precej preprosto, a če je izziv že samo hoja po gurtni poskusi narediti nekaj pravilnih počepov. Iztegni roke naprej in naredi počep, medtem pa poskušaj čim bolj obdržati ravnotežje. Brez skrbi, če te na gurtni zaniha, poskusi samo narediti nekaj ponovitev brez da stopiš dol. Če si začetnik poskusi narediti vsaj 5 počepov neprekinjeno, če si že bolj napreden slackliner jih naredi več.

Slackline - napni ga med dve dreveri in izboljšaj svoje ravnotežje!

4. HOJA Z ŽOGO NAD GLAVO

V roko primi žogo in jo daj nad glavo. Poskušaj loviti ravnotežje na eni ali drugi nogi, če to opraviš brez težav se z žogo visoko nad glavo še sprehodi po gurtni. Poskušaj prehoditi čim več dolžin sem in tja brez da izgubiš ravnotežje.

5. PLANK: NAJBOLJŠA VAJA NA SVETU!

Slackline je lahko odlična popestritev tudi tvoje poletne telovadbe, predvsem, ko si na dopustu na morju in v kampu. Plank je odlična vaja za vse mišice jedra. Poskusi pa to že tako odlično vajo, še popestriti. Postavi se v položaj plenka tako, da so roke na gurtni.

6. ZAČNI S POSKOKI!

Hoja po gurtni ti kmalu ne bo dovolj in boš hotel/a poskusiti kakšen trik. Začni s poskoki! Odrini se od gurtne, za začetek čisto malo skoči v zrak in poskušaj pristati nazaj na nogah. Lahko pa poskusiš tudi skočiti naprej z eno ali obema nogama. Če hočeš poskoke še popestriti se skušaj zavrteti za 180 ali celo za 360 stopinj.

7. KDO PREJ IZGUBI RAVNOTEŽJE?

Slackline je aktivnost, ki bo popestrila druženje s prijatelji in družino. Eden od zelo zabavnih načinov je ta, da se na gurtno podata dva in hodita sem ter tja, se prestopita hodita nazaj in poskakujeta ter ob enem tekmujeta kdo bo prej izgubil ravnotežje. Si upaš pomeriti s prijatelji?

Slackline - vaje za ravnotežje

NE POZABI NA RAVNOTEŽJE!

Slackline je resnično vsestranski pripomoček, ki ti lahko to poletje popestri marsikatero urico na dopustu ob morju, na pikniku ali na domačem vrtu. Zabava je zagotovljena! 😊

Če svoje gurtne še nimaš, pa brez skrbi, obišči našo trgovino in si izberi svojo, jo spakiraj v nahrbtnik in se podaj na naslednjo doživetje.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Inštruktorica Lana o kajtarski Sardiniji

Lana je inštruktorica kajtanja, ki je z Goranom in energično ekipo tečajnikov septembra potovala na [...]

9 pozitivnih učinkov hoje po slackline-u na tvoje telo, zdravje in počutje!

Slacklining je v prvi vrsti šport ravnotežja! Hoja po napeti »gurtni« na prvi pogled spominja [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Slackline