8 stvari, ki jih na kajt potovanju NE potrebuješ

Pakiranje. Osebno mi ne gre na živce, ker pač pomeni, da nekam grem. In res rada grem. 🙂 Poznam nekaj oseb, ki se na trip pripravljajo cel teden pred odhodom in mnogo tistih, ki pakiranja res ne marajo in zmečejo vse na kup v zadnjem momentu. Verjetno se vas bo večina strinjala, da ne glede na dolžino počitnic (podaljšan vikend ali 14 dnevni dopust v Grčiji) spakiramo dokaj podobne stvari. Nekateri pri obeh opcijah pretiravajo, drugi pa pač znajo. 🙂 Se pa prave spretnosti še kako dobro pokažejo pri pakiranju za daljši kajt trip v vroče kraje, saj je zaradi količine kajt opreme ostalo prtljago treba res minimizirati. In katere stvari so tiste, ki se na prvi pogled zdijo nepogrešljive, vendar jih zares ne potrebuješ?

1. VELIKA BRISAČA ZA SONČENJE

Pomisli, si na spotu že kdaj koga videl/a ležati na brisači? Čeprav se zdi nepogrešljiv del tvojega kovčka, je npr. na kite tripu po Braziliji res  ne potrebuješ. Namesto te si raje spakiraj brisačo iz mikrovlaken, ki zavzame res malo prostora ali kango, ki bo s kreativnim zavezovanjem lahko nadomestila tudi več tvojih oblekc.

Brisačo pusti doma     Vzemi raje kango

2. PREVEČ OBLAČIL

Naj te vsa nova najljubša oblačila v omari ne premamijo, pusti jih doma. Tudi dodatne natikače, večerne oblekce in petke. Za dušo spakiraj 2-3 najbolj udobne obleke, sicer pa se raje osredotoči na majice z UV zaščito in različne boardshortse, saj boš največ časa preživela prav na kite spotu.

Preveč cunj no go      Raje vzemi preveč shortsov

3. KNJIGA DA, KNJIGE NE!

Recimo, da je ena kot nek higienski minimum, ker je razen na letalu ne boš pogrešala. Če si dopusta brez knjig vseeno ne predstavljaš, je Kindlova aplikacija na tvojem telefonu najboljša rešitev.

Veliko knjig ne      Vzemi eno knjigo

4. TORBA ZA NA PLAŽO

Edina velika torba, ki jo potrebuješ za na plažo, je tvoj kite bag. Ti pa predlagam, da s seboj spakiraš tisto malo taško za čez ramo, v katero boš zvečer shranila denar in telefon.

Lepa, vendar prevelika     Mala in priročna, super izbira

5. SONČNA KREMA S PREMALIM FAKTORJEM

Ker si večino časa na vodi ali na plaži, je zaščita pred soncem res izredno pomembna. Sama od tistih opeklin na Filipinih naprej na zaščitni faktor pod 30 niti ne pomislim. Pravzaprav sta del vsake odprave faktor 50+, kapca in seveda Aloa vera.

6. LIKALNIK ZA LASE

Nikakor. Nič ni bolj seksi kot naravni kravžlji in veter v laseh 😉

Likalnik pusti doma     Slani lasje so seksi

7. LONELY PLANET IN OSTALI VODIČI

Če se na kajt trip odpravljaš v lastni režiji, si raje naloži mobilno aplikacijo z izbrano destinacijo. GPS je top, vtisi popotnikov pa malo bolj verodostojni.

 8. PREVEČ ZDRAVIL

Za prvo silo vzemi obliže, Lekadole in medicinsko oglje, vsa ostala zdravila lahko kupiš v tujini (repelente nujno). Pred potovanjem preveri zahtevana cepljenja, sicer pa je najboljše preventiva lokalen šnopček. 🙂

Kupi raje lokalna zdravila      Šnopček reši vse težave

S temi nasveti sigurno privrčuješ do 5 kg, kateri so na letališču zelo pomembni. S katerimi letalskimi prevozniki je najugodneje leteti, ti zaupam v naslednjem postu.

Blog sem spisala kot pomoč tistim, ki se na daljši kite trip odpravljate prvič, kajtarji z veliko izkušnjami pa vabljeni, da v komentarju z menoj delite svoja opažanja glede odvečne prtljage. 😉

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako izbrati pravo šolo kajtanja?

Malenkosti so tiste, ki dobro naredijo odlično! Zakaj nam je od leta 2008 zaupalo že [...]

Kajtanje v Braziliji: kaj o kajt spotih pravijo naši kajtarji?

V oktobru smo v obljubljeno kajtarsko deželo popeljali 28 kajtarjev, s katerimi smo prečesali večji [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje