9 Razlogov zakaj sredi zime na “Zanziraj”?

Če še ne veš, katere novoletne zaobljube bi si zadal/a za naslednje leto, smo zate pripravili kar devet razlogov, zakaj januarja odpotovati na otoček ob desnem boku črne celine in tako kar najprimerneje zajadrati v 2016!

1. JA, TO SO TROPI!

Igra plime in oseke v zaspani ribiški vasici Paje na JV delu Zanzibarja ustvarja dve veliki plitvi laguni, ki sta že skoraj neznosno turkizne barve, 2 km od obale pa se z grebena valijo zabavni valovi. V ta miks lahko januarja dodaš popolnih 15 do 20 side-shore vozlov. Mi bi težko rabili še kakšen drug razlog za obisk, ampak ja, gremo naprej.

2. ZAJTRK Z OPICO

Če želiš družbo ob zajtrkovanju svojega kokosa ali manga, ti bodo z veseljem delale družbo naše bližnje sorodnice. 🙂

monkey zanzibar I

3. PICA MALO DRUGAČE, ZAKAJ PA NE?

Lokalna hrana je ena boljših v Afriki in vsebuje pridih indijske, arabske in afriške kuhinje. Večina je začinjene s tisoč in eno začimbo, ampak ni preveč pekoča, tako da je primerna za nas softiče. Zanzibar je znan tudi po svoji pici, ki ni čisto prava pica, ampak bolj palačinka, na kateri je lahko vse od banane do nutelle, rakcev, piščanca ali sira.


curry zanzibar

4. IZGUBI SE V LABIRINTU ULIČIC STONE TOWNA

V Stone Townu, ki je zaščiten pod Unescom, se lahko sprehajaš po labirintu ozkih uličic in obmorski promenadi ter si ogledaš tržnico sužnjev in nekdanjo sultanovo palačo. V začimbnem vrtu pa se lahko omamljaš z vonjem začimb v naravi: klinčki, muškanti orešček, cimet, poper in mnogo drugih.

 stone town slave stone town street V

5. FREDDIE JE ZAKON

freddie mercury zanzibar IIDomačini Stone Towna so zelo ponosni na svojega najslavnejšega sina – tukaj se je namreč rodil Faroukh Bulsara aka Freddie Mercury, tako da si med sprehajanjem po mestu lahko popevaš najslavnejše hite Queenov: Is this the real life? Is this just fantasy? … Lalalala … Because I’m easy come, easy go, little high, little low, anyway the wind blows, doesn’t really matter to meeeee…

6. ZAPELJI SE PO OTOKU S KOLESOM ALI SKUTERJEM

Otok meri 90 km po dolžini in 50 km po širini, zato so neštete lokalne skrivnosti le kratko vožnjo s taksijem, kolesom ali skuterjem stran.

scooter bags zanzi bike I zanzi bike II

7. ODKRIJ LOKALNE SKRIVNOSTI VASICE PAJE

Paje je zgrajen v tradicionalnem Swahili stilu in če se odpraviš na izlet po prašnih ulicah, ti bodo za petami hitro otroci, ki bodo prosili za bonbone ali piškote. Lokalci ponavadi cele dneve  zbirajo morsko travo, ki se znajde v vaši kremi, izdelujejo vrvi iz kokosovih vlaken ali popravljajo in gradijo dhowe oziroma čolne.

 

8. SUPAJ MED MANGROVAMI ali BRCAJ ŽOGO NA MIVKI

Greš lahko tudi na sup izlet med mangrovi, se potapljaš ob morskem grebenu, občuduješ delfine, se sprehajaš z opicami pod baobabi ali ribariš na odprtem morju. Vsak večer pa se lahko z lokalci in turisti, starimi in mladimi, pomeriš v skrajno resnih nogometnih tekmah, ki jim sledi nepogrešljiv kozarček ali dva.

football zanzi sup relax

9. ŽURAJ BOSONOG/A POD ZVEZDAMI!

Zapri oči in si predstavljaj zvoke, ki so nekakšna mešanica afriških, arabskih in indijskih ritmov, nebo posuto z zvezdami, veter, ki šušti v palmah, in ugrezanje tvojih golih podplatov v fin pesek … Mmm, kar čarobno, a ne? Mi si težko predstavljamo boljši žur.

zanzibar night

No to so bile afriške sanje na kratko, vabimo pa te, da jih skupaj z nami uresničiš že kar v samem začetku naslednjega leta. Oglej si našo ponudbo kajtanja, saj imamo še nekaj prostih mest. Se vidimo!

Za posladek pa še video našega januarskega raja:

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kajtarka o supanju: včasih sem se supanju smejala, danes imam sup tudi sama

Ko sem prvič opazovala suparje, sem si mislila, da je to neka modna muha, ki [...]

Najboljših 5 kite spotov v Braziliji

Update: nova sezona kajtanja v Braziliji, nova odkritja in lestvica najboljših kajt spotov se zamaje! [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje