Ali otroci potrebujejo otroško veslo?

Pogosto nam starši zastavljajo vprašanje, ali otrok potrebuje posebno veslo. Naš odgovor je pritrdilen zato, ker otrok potrebuje veslo dimenzij, ki so zanj primerne.

ZAKAJ OTROK NE SME IMETI PREVELIKEGA VESLA?

Predstavljaj si, da bi tebi v roke dali enkrat večje veslo, kot ga imaš. Tako se počutijo malčki. Če gledamo iz perspektive malega, je veslo običajno predolgo, ima prevelik list, držalo ima prevelik premer, velik je tudi ročaj.

Otroci torej potrebujejo pomanjšano verzijo vesla. V kolikor bodo veslali s prevelikim veslom, bodo veslali občutno težje, preveč obremenjevali svoje telo in se lažje poškodovali.

KAKŠNO VESLO JE PRIMERNO ZA OTROKA?

Kot omenjeno že zgoraj, so pri otroških veslih prilagojene dimenzije:

  • Velikost vesla: otrok nikakor ne sme imeti vesla, pri katerem ne doseže ročaja. Obstajata 2 velikosti vesla – otroško veslo in midi za mladince. Nastavljiva vesla bosta rasla z otrokom vsaj nekaj časa, saj sta nastavljiva po višini.
  • Velikost in oblika lista: tudi če je otrok dovolj velik, da doseže ročaj, je velikost lista tista, ki jo moramo postaviti pod drobnogled. S prevelikim listom otrok zajema in odriva preveliko količino vode, se zato bolj trudi in hitreje utrudi, če vesla hitro, ga kar hitro začnejo boleti roke. Manjša velikost lista je torej prvi razlog, zaradi katerega bi otroku dali v roke prilagojeno veslo.
  • Oblika ročaja in držala: kakšna zelo osnovna vesla odrasli komaj držimo, kaj šele otroci. Obseg držala torej ne sme biti prevelik (deln oprijem ni zadovoljiv), prav tako je pomemben ročaj, da otroku ne drsi iz dlani zaradi velikosti.

Supanje je za otroke super, saj aktivno preživljajo čas na prostem, poleg tega pa se ob tem zelo zabavajo in prav počitnice na morju ali ob rekah lahko ta aktivnost še bolj popestri. Ker je vsak otrok drugačen in se nekateri na supu znajdejo bolje kot drugi, si preberi še nekaj nasvetov o tem, kdaj lahko otrok supa sam. Da pa bo supanje za otroka še bolj zabavno, preveri katere igre se lahko z njim igraš na supu.

 

Vse o družinskem supanju na enem mestu

Če te zanima več uporabnih informacij na temo supanja z otroci, obišči strani supanje z družino, kjer smo zbrali nasvete za otroke in starše.

VSE O SUPANJU Z DRUŽINO
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako v poln družinski avto spakirati še sup?

Verjetno že cela družina nestrpno odšteva do “taglavnih” počitnic na morju, tebe pa pred tem [...]

5x zakaj preživeti počitnice ob jezeru namesto na morju?

Če iščeš ideje za malo drugačne družinske počitnice, ti predlagamo, da se letos poleti odpraviš [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema