Vikend na Balatonu: združi glasbeni festival, kempiranje in supanje!

Poleti se zabava ob Blatnem jezeru ali Balatonu, kot mu rečejo Madžari, nikoli ne konča. Med junijem in septembrom 2018 se bo zvrstilo preko 40 različnih festivalov, ki pokrivajo zelo različne glasbene okuse, gostijo svetovno prepoznane glasbenike ter ustvarjajo posebne izkušnje s posameznimi temami (npr. art festival, Harley Davidson festival,…).

Prizorišče je res ogromno, vzporedno se lahko odvijajo tudi 4 različni festivali, ki so vsi locirani tik ob jezeru. Nekateri festivali se odvijajo podnevi, drugi ponoči, v vsakem primeru te čaka 24 ur zabave oz. 24 ur sprostitve, česar si pač najbolj želiš.

 

Supanje, kempiranje in glasbeni festival - top kombinacija prihajajočega poletja

Poleti se zabava ob Blatnem jezeru nikoli ne konca.

Kempiraš lahko tik ob festivalskem dogajanju zraven jezera. Super je, ker lahko kadarkoli odrineš proti vodi. Prej si priskrbiš še kakšno pivo in odveslaš direktno na prizorišče, kjer poslušaš glasbo in se relaksiraš na vodi. Sedaj je samo še vprašanje, kateri festival izbrati.

6 top festivalov ob jezeru Balaton

Balaton je največje srednjeevropsko jezero, kjer ljudje že desetletja preživljajo svoje počitnice. Pravijo mu tudi »madžarsko morje«. Je priljubljena destinacija, kjer lahko izbiramo med širokim naborom festivalov, ki se poleti odvijajo tukaj. S prijatelji ali boljšo polovico… poglejta  opcije in izberita, kateri festival vama je najbolj pisan na kožo. Nato pa si izposodita sup in akcija. 😉

 
Običajno lahko kempiraš tik ob festivalskem dogajanju zraven jezera.

1. Harley Davidson Open road fest

Gromenje motorjev in malo bolj hard kitarski rifi se slišijo daleč naokoli. Motoristi in ljubitelji motorjev ter dobre rock glasbe se zberejo na 4-dnevnem glasbenem in bajkerskem festivalu Open road fest. Festival poteka v začetku junija (6. – 10. junij), v majhni vasi Alsóörs, tik ob jezeru. In tako sta le streljaj oddaljena od točke, kjer lahko gresta supat.

Harley Davidson Open Road Fest - Gromenje motorjev in malo bolj hard kitarski rifi.

2. Balaton Sound

Festival elektronske glasbe Balaton Sound (3. – 8. julij) na nabrežju jezera gosti velike umetnike in tiste, ki se šele kalijo na področju elektronske plesne glasbe. Zabava je zagotovljena 24/7. Vmes si lahko malce odpočijeta v “chill out” območju ali se predajata madžarskim sončnim žarkom in spremljata dogajanje kar iz vode. Če želita malce raziskati okolico in presupati najožji del jezera, se lahko podata na kratek sup izlet od prizorišča Zamardi na južni obali in do polotoka Tihany, ki se nahaja na severni obali Balatona. Razdalja v eno smer je le slabe 3 km.

3. Veszprenfest

Veszprenfest je tako kulturni kot glasbeni dogodek, kjer se vsako leto predstavijo glasbeniki svetovnega kova.
Veszprenfest je tako kulturni kot glasbeni dogodek, kjer se vsako leto predstavijo glasbeniki svetovnega kova.

Veszprenfest (11. – 14. julij) je tako kulturni kot glasbeni dogodek, kjer se vsako leto predstavijo glasbeniki svetovnega kova. Na festivalu lahko prisluhnemo glasbi različnega žanra – operi, jazzu in klasiki, poskusimo njihova lokalna vina in občudujemo umetniške izdelke. Festival se odvija na gradu sredi mesta Veszpren.

Glavnina dogajanja je ob večerih, dneve pa si lahko popestrita z raziskovanjem okolice ali s supanjem. Do obale je le slabih 15km.

4. Samsara festival

Če rada raziskujeta svoj duhovno in čustveno plat in si hkrati prizadevata za pozitiven svet, svobodo ter širita prijateljstvo med ljudmi, je pravo mesto za vaju psihadeličen trance art festival Samsara (6. – 12. avgust). Festival je dokaj mlad, organizirajo ga na prav posebnem posestvu.

Samsara - koncerti in performansi, ognjeni showi, žongliranje, art delavnice,...
Samsara - koncerti in performansi, ognjeni showi, žongliranje, art delavnice,...

Koncerti in performansi, ognjeni showi, žongliranje, art delavnice, meditacije, predavanja, ure joge, tam najdeta vse za duhovni razvoj sredi narave. Do Balatona je samo 7 km in osvežitev v vodi bo vmes še kako prijala.

5. Strand Fesztival

Strand Fesztival se odvija konec poletja, od 22.-28. avgusta.
Strand Fesztival se odvija konec poletja, od 22.-28. avgusta.

Beach festival, ali po madžarsko Strand Fesztival, se odvija konec poletja (22. – 25. avgusta) na isti plaži kakor Balaton Sound.

Je dokaj mlad festival, kjer običajno nastopajo tako znani tuji glasbeniki kot domači talenti.

6. B.my.Lake

Festival elektronske glasbe B.my.Lake je prejemnik številnih prestižnih nagrad, med drugim nagrade za najboljši novi festival v Evropi na podelitvi Evropskih festivalskih nagrad. Če ti gre v uho techno-house, minimal, house in progresivna elektronska glasba, moraš nujno obiskati ta festival ob koncu poletja (22. – 25. avgust).

Zaključi poletje v stilu in uživaj v glasbi, med tem ko supaš.
Zaključi poletje v stilu in uživaj v glasbi, med tem ko supaš.

Lokacija dogajanja je več kot idealna, saj se festival odvija na zahodni obali Balatona.

Sonce, voda, glasba, svoboda – izkoristita vikend na polno!

Dobil/a si le nekaj idej za letošnje poletje, kako združiti zabavo, aktivnost in sprostitev. Sedaj pa razmislita – koga bosta še vzel/a zraven? Pokličita prijatelje, naberita ekipo, vzemita koledar v roke in začnita načrtovati, kateri festival bosta obiskal/a. Če supa nimata, si ga izposodita. Svetujemo vama, da si sup pravočasno rezervirata, saj je povpraševanje v sezoni veliko. 🙂

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Odsupaj na piknik

Z ekipo Bananaway smo na tokratnem sup izletu spoznali, da za dober piknik s supom [...]

Zakaj aktivnost sprošča hormon sreče?

Veš zakaj si včasih preprosto dobre volje? Pri tem ti včasih pomagajo tudi hormoni sreče, [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije