Jadranje in supanje skozi oči udeleženca

Jadranje in supanje skozi oči udeleženca

Jadranje in supanje je bilo prvo Bananaway potovanje Andreja Vojvode. Lani se nam je pridružil na jadranju in je bil z nami pripravljen deliti svoje vtise o potovanju.

Preberi si kako je doživljal celotno izkušnjo.

Kako izgleda anantura jadranje in supanje skozi oči udeleženca?

Se lahko na hitro predstaviš?

Sem Andrej in prihajam iz Kopra, tako da imam blizu morje. Supam še ne prav veliko časa – nekje dve leti, kar se mi ne zdi tako dolgo. Še vedno se učim, sem pa na deski stabilen in še se izboljšujem.

Kje in kdaj najraje supaš?

Največ supam med vikendi, seveda na morju v okolici Kopra. Med tednom se žal redkeje najde čas, saj kar dolgo delam. Vseeno pa mi je poleti spričo dolgih večerov uspelo kdaj pa kdaj skočiti na sup tudi med tednom.

Zaenkrat z rekami še nimam izkušenj, nekoliko še kolebam. Letos sem se želel priključiti kakšnemu Bananaway izletu, vendar se žal časovno ni izšlo.

Lani si se udeležil potovanja jadranje in supanje po Kornatih. Je bilo jadranje in supanje tvoje prvo Bananaway potovanje?

Tako je. Lansko leto sem bil z Bananaway prvič na potovanju in izkušnja me je res navdušila, tako da grem letos kar spet. Že zdaj komaj čakam!

Bilo je čudovito. Vzdušje fenomenalno in družba odlična.

Jadranje in supanje po Kornatih
Jadranje in supanja ultimativna sprostitev
Jadranje in supanje na Hrvaškem

Ste se na jadranju tudi kaj naučili in prevzeli krmilo v svoje roke?

Seveda! Naš skipper, ki je tudi tu iz obale nas je naučil kar nekaj trikov. Vadili smo vozle, se naučili brati svetilnike, kako navigirati ponoči in podobno. Tako da smo odnesli od izkušnje tudi nekaj praktičnega znanja. Zanimivo je bilo!

Kaj te je na potovanju najbolj presenetilo?

Še najbolj sami Kornati. Sem bil prvič in je res čudovita pokrajina.

Se je zgodil kakšen poseben dogodek, ki ti je res ostal v spominu?

Seveda, tudi kakšna zabavna prigoda je bila. Drug drugemu smo na jadrnici kaj ušpičili, tako da je bilo veliko smeha. Marsikaj se je zgodilo, pa raje ne bom preveč govoril o podrobnostih, da me ne bo kdo za ušesa.

Seveda je bilo vse v šali med obema ekipama na dveh jadrnicah. Nobena jeza ni trajala dolgo. Na koncu je bilo vse smeh in dobri vtisi.

Bi se upal potovanja udeležiti tudi kot suparski začetnik?

Absolutno. Tudi sam sem se udeležil kot začetnik, saj sem bil lani prvič na supu. Kupil sem si nek ugoden sup, ravno toliko da drži mojo težo. Zdaj mi je že malo žal, da nisem kupil nekaj boljšega, saj vidim da je moj malo preslab za na morje.

Vseeno pa se mi tudi kot začetniku potovanje jadranje in supanje ni zdelo preveč naporno ali zahtevno. Iris mi je veliko pomagala pa tudi ostali so mi povedali kakšno stvar in dali kak nasvet. Taki triki ti potem res olajšajo samo vesalnje, tako da ni bilo problemov, kljub temu da nisem imel izkušenj.

Tudi kot začetnik sem se počutil, da so me lepo sprejeli. Res je bilo fino.

Jadranje in supanje,2 jadrnici, 2 skupini suparjev
Aktivne počitnice na Hrvaškem
jadranje in supanje Tečaj jadranja

Si katero stvar pozabil, pa je tokrat zagotovo ne boš?

Pravzaprav ne! Iris nam je dala res celovita navodila glede samega pakiranja, tako da nisem ničesar pogrešal. V bistvu sem mogoče imel celo kakšno stvar preveč. Morda kakšno obleko, ki na koncu ni bila potrebna.

Tako da bom letos morda spakiral malo lažje in potoval s čim manj stvarmi.

Kaj pa hrana, kako ste kuhali?

Imeli smo zelo dobrega master chefa! Dejan nas je vsak dan presenetil z novo specialiteto. Postregel nam je okusne raznolike jedi. Tako mesne, kot tudi vegetarijanske opcije smo imeli. Tako da hrana je bila odlična.

En dan so se odpravili tudi v mesto in nakupili ribe, da smo za večerjo potem imeli raznolik krožnik raznih cipljev, brancina, kalamarov… Tisto je bilo res zelo zelo v redu!

Si se prijavil sam? Je bil to kakšen problem?

Prijavil sem se sam, čeprav sem sam Bananaway že prej nekoliko spoznal preko vsebin na Youtubu, kjer sem gledal videe o tem kako supati. Tako da sem se že preko teh videov kar nekaj naučil. Potem pa sem videl, da organizirate tudi te izlete in sem se odločil, da se bom kar prijavil na jadranje in supanje.

Prijavil sem se kar sam, nikogar nisem poznal prej, ampak na koncu smo bili pa super družba. Vsi so bili fajn, dobro smo se razumeli.

Res se hitro spoznaš med sabo. Meni se zdi, da smo se že prvi dan ujeli.

Kakšni pa so bili večeri na jadrnici?

Večeri so bili sproščeni. Malo žurke, muzike, tudi kakšne karte smo vrgli, se igrali družabne igre in tako naprej.

Zadnji večer smo si seveda privoščili malo več muzike in malo nazdravili… Še nočno zabavo na supih smo si naredili, to je bila ena posebna dogodivščina. Proti večeru smo odveslali na kopno in se še tam malo zabavali, da smo se po štirih dneh na morju podružili še na trdnih tleh.

Jadranje in supanje po Kornatih Telaščica

In… je res, da je na začetku težko hoditi na kopnem, po tem ko se noge navadijo zibanja jadrnice?

Ja, bi rekel. Še kakšen dan po tem se ti malo zibajo noge. Par dni na jadrnici, potem pa se vrneš domov v dnevno rutino in se ti še vedno zibajo kolena. Ni prehudo, je pa zanimiv občutek.

Imaš kakšen nasvet za tiste, ki razmišljajo da bi se prvič udeležili kakšnega takega potovanja?

Hja, kaj naj rečem… Če te zanima, se prijavi brez razmišljanja.

Bolje ne razmišljati ampak se samo prijaviti in iti!

Dogodivščine se ne pojavijo same od sebe, če se ne odločiš zanje.

Zato grem jaz letos na jadranje in supanje ponovno in če bo čas dopuščal, se bom udeležil tudi potovanja na Tajsko.

Imaš morda še kakšno misel za konec?

Kaj pa vem, se mi zdi da sva kar vse pokrila. Veselim se ponovnega odhoda na jadranje in supanje in komaj čakam da se spet vidimo!

Bloga, ki te utegneta zanimati

46 nasvetov za trajnostna potovanja

Živimo v času, ko so potovanja široko dostopna vedno več ljudem. Resnično veliko nas je, [...]

7 nasvetov, kako spakirati za sup potovanje

Zagotovo poznaš tisti občutek, ko se približuje datum odhoda na potovanje. “Reisenfieber” oz. navdušenje, ko [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Potovanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja