Kaj je kajtanje?

Kaj je kajtanje, kakšno opremo potrebujemo, kje lahko kajtamo, kdo lahko kajta in par splošnih informacij o priljubljeni vodni aktivnosti.

Kajtanje ali kiteboarding je šport, pri katerem s kajtom ujamemo veter in se s pomočjo deske vozimo po različnih terenih. Najpogosteje kajtamo na vodi, kar z drugo besedo imenujemo kitesurfing, lahko pa se izvaja tudi na snegu (snowkiting) ter na travnatih površinah (landboarding).

KAKŠNO OPREMO POTREBUJEMO?

Poleg že omenjenega kajta (padala) in deske za kajtanje potrebujemo še bar (nekakšno “krmilo”, s katerim kajt upravljamo) in trapez (na katerega je pripet bar s kajtom). V kajt torbo spakiramo še kopalne hlače oz »shortse«, majico z UV zaščito ali neopren in že smo pripravljeni na akcijo. Da lažje izbereš pravo opremo, smo spisali bloga kako izbrati trapez ali kako izbrati desko za kajtanje.

KJE LAHKO KAJTAMO?

Na varnih spotih z dovolj vetra! Slovenija ni ravno vetrovna dežela, ampak spomladi in jeseni lahko ujamemo kakšen vetroven dan v Gradu (Italija), najraje pa se odpravimo na jug Sardinije, ki je daleč najboljši začetniški spot po našem mnenju!

Poleti radi uživamo v maestralu na Neretvi (Hrvaška) ali Lefkadi (Grčija). Jeseni in pozimi potujemo za vetrom na najboljše spote širom sveta, kjer potovanjem dodamo posebna doživetja, s katerimi spoznavamo lokalno življenje in kuturo. Mauritius, Brazilija, Zanzibar, Šrilanka, Karibi in Maroko … katera destinacija te privlači?

KDO SE LAHKO UKVARJA S KAJTANJEM?

Kljub temu, da se kajtanje uvršča med adrenalinske športe, se z njim lahko ukvarja vsak fizično zdrav in motiviran posameznik. Bolj ko sama moč posameznika je pomembna tehnika, ki nam omogoča, da kajtamo z minimalnim naporom.

Dodatno moramo sam veter spoštovati, ga znati dobro prebrati, poznati pravila kajtanja in prepoznati varen spot. Nepoznavanje osnov je lahko zelo nevarno ne le zate, ampak tudi tvojo okolico, zato ti lastno učenje odsvetujemo.

ZAUPAJ BANANAWAY ŠOLI KAJTANJA!

Dovoli, da ti o kajtanju vse od A do Ž razložimo Bananaway mednarodno certificirani IKO inštruktorji kajtanja z ogromno izkušnjami! Če si prepričana, da vstopiš v naš svet, se prijavi na začetni tečaj kajtanja

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako izbrati pravo šolo kajtanja?

Malenkosti so tiste, ki dobro naredijo odlično! Zakaj nam je od leta 2008 zaupalo že [...]

10 informacij, ki bi jih morali imeti o kajtarskih počitnicah na Sardiniji!

Preverite informacije o kajtanju, spotih, vetrovnih pogojih, najlepših plažah in stvareh, ki nas navdušujejo na [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje