Kaj narediti, če te v neoprenu še vedno zebe?

Kaj naj oblečem pod neopren?

“Kaj naj oblečem pod neopren?” je pogosto vprašanje tistih, ki prvič kupujejo neopren. To je seveda stvar osebne preference – lahko oblečeš kopalke, boardshortse ali pa tudi nič. Problem pa nastane, ko nam pod neoprenom postane mraz. In kaj storiti v tem primeru?

 

Že sama izbira neoprenskega oblačila je lahko za nekatere težka, zato smo pred kratkim na to temo napisali vodič Kako izbrati neoprensko oblačilo?.

Vsa neoprenska oblačila so zasnovana tako, da te grejejo, ne da bi bil/a v karkoli oblečen/a pod njimi. Če nas je pri preoblačenju sram oz nam je pomembno, da je preoblačenje bolj udobno, si lahko omislimo pončo, ki velja za nepogrešljivi delo opreme vsakega ljubitelja vodnega športa. 🙂 Kot že rečeno, pa največji problem nastane, ko nam je v neoprenu, kljub vsemu še vedno mraz.

REŠITEV!

In kakšne so prednosti termo majic oziroma ostalih termo oblačil.

1. OHRANJANJE MAKSIMALNE TOPLOTE TELESA

Termo oblačilo s svoj plišasto notranjostjo zagotavlja maksimalno izolacijo v minimalni tkanini.

2. OBSTOJNA PREVLEKA ZA ODBOJ VODE

Tovrstne majice so narejene s pomočjo tehologije DWR (Durable water repellent). To je poseben material s katerim se prekrije osnovno tkanino in le-ta ostane dlje časa suha.

3. RAZTEGLJIV MATERIAL

Materiali so izjemno raztegljivi in tvoje telo zelo lepo oprimejo, s tem pa poskrbijo, da ti tudi v res hladni vodi ni mraz.

4. MATERIAL ZA MANJ NEPRIJETNIH VONJEV

Ključna pri tem materialu, v angleščini imenovanem Odor Resistant Material, je njena protimikrobna komponenta. Telesni vonj se pojavi, ko se bakterija pomeša z znojem v majici. Antimikrobne tkanine, kot je ta pa  so namenjene za zatiranje bakterij, preden se pojavijo.

5. PRI MAJICAH – PRIKLOP ZA HLAČE

Ker smo pri vodnih športih veliko premikamo s celim telesom je zelo pomembno, da nam predvsem majica, ne uide previsoko in nas potem čez ledvice zebe. Rešitev za to težavo je v posebnem priklopu, ki poskrbi, da je majica priklopljena na hlače in nam nikoli ne uide.

Ena najboljših rešitev, ki ti jih lahko predlagamo je nakup kakovostnega termo oblačila, ki ohranja maksimalno toploto telesa. Naš predlog je nakup moške termo majice O’Neill Thermo-X ali ženske termo majice O’Neill WMS Thermo-X ter termo hlač. In kakšne so prednosti termo majic oziroma ostalih termo oblačil.

IMAŠ TUDI TI KAKŠEN NASVET?

Deli ga z nami in tako poskrbi, da še koga drugega ne bo zeblo na naslednjem kajt ali sup tripu. 🙂

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

9 stvari, ki poškodujejo tvoj neopren

Ko se zaljubiš v enega od vodnih športov, se težko omejiš le na lepe in [...]

Kako izbrati neopren obleko?

Ko se v kateregakoli od vodnih športov res zaljubimo, mu želimo posvečati čim več časa [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema