Kaj narediti, ko zložljivega vesla ne moremo razstaviti?

VESLO-NE-GRE-NARAZEN-2

Se ti je že kdaj zgodilo, da si dva tedna supal/a na morju in na koncu razstavljivega vesla nisi mogel/a dobiti narazen? Nam se je in moramo priznati, da situacija, ko se ti že skoraj mudi na letališče in ugotoviš, da karbonski “hudič” ne gre narazen, ni prijetna.

Največkrat sta za to kriva droben pesek ali mivka v kombinaciji s soljo. Kako se temu izogniti oz. kaj storiti, ko do te situacije pride?

POSKRBI ZA PREVENTIVO

Na svoje veslo za sup boš moral/a biti še posebej pozoren/a, ko boš dopustoval/a na peščenih plažah, saj se mivka lahko zatakne v veslu in posledično potovalnega vesla ne boš mogla več razstaviti.

Predlagamo ti, da vesla ne odlagaš na pesek in ga pred uporabo res dobro splakneš s sladko vodo. Pomembno je, da vesla ne namočiš v morje, ki je že pomešano z mivko. Hkrati bi ti svetovali, da ga večkrat po uporabi razstaviš in splakneš, tako da odstraniš drobno mivko in sol, ki sta največkrat glavna krivca, da veslo ne gre narazen.

KAJ NAREDITI, ČE VESLO NE GRE NARAZEN?

1. Plastiko segrej pod vročo vodo

Pusti, da vroča voda teče čez veslo. Topla voda bo segrela plastiko in malo razširila material, predvsem pa bo stopila sol. Veslo primi na obeh straneh in poskusi vrteti dokler ne gre narazen.

2. Kombinacija vroče – mrzlo

Če ne pomaga samo topla voda, izpod pipe, potem moraš poseči po bolj učinkovitih metodah. V eni posodi zavri vodo v drugo pa daj led. Najprej ledeno vodo polij tistem delu, ki gre v drugega in vročo vodo po delu, ki oklepa prvega. Potem veslo primi na obeh straneh in vrti dokler ne popusti.

3. Veslo čez noč namoči v vodi s praškom

Včasih pomaga, če veslo namočiš v vodi, v kateri je raztopljen prašek. Dovolj je že ena noč, če veslo ne gre na razen, potem ne gre.

A kot rečeno preventiva je vedno najboljša rešitev, zato si vedno vzemi čas in očisti veslo, saj si boš tako prihranil/a kar nekaj živcev. Če imaš še kakšno svojo metodo, nam jo zaupaj v komentarju. 😉

Bloga, ki te utegneta zanimati

Kako pravilno nastaviti višino vesla za supanje?

Pravilno nastavljena višina vesla je zelo pomembna, saj nam pri rednem supanju previsoko ali prenizko [...]

5 dodatkov za supanje, ki ti res pomagajo pri prenašanju napihnjenega supa!

Prednost napihljivega supa je v tem, da ta veliki 3+ metrski sup kadarkoli izpraznimo, ga [...]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja