Kajt potovanje: Ni vetra, kaj pa zdaj?

Seveda noben kajtar ni ravno vesel, ko komaj čaka kajtanje, pričaka pa ga brezvetrje. A brez skrbi, če kakšen dan ne piha, se svet ne bo podrl! Počneš lahko sto in eno stvar, mi pa imamo zate 10 zabavnih predlogov.

Pred časom smo pisali, da je največji sovražnik suparjev veter, a pri kajtanju je ravno obratno, saj je največji sovražnik ravno brezvetrje.

Raziskovanje čudovitih kotičkov na enem od naših kajt potovanj na Šrilanko! Preveri, kdaj gremo spet!

10 STVARI, KI JIH LAHKO POČNEŠ, KO NI VETRA ZA KAJTANJE:

1. V SENCI PREBERI DOBRO KNJIGO

S seboj za vsak slučaj vzemi tudi kakšno dobro knjigo oziroma si priskrbi bralnik knjig, saj ti bodo težke bukve predstavljale le dodatno težo prtljage in te lahko na letališču to drago stane (dobro pa veš, da moraš za kajt potovanje spakirati veliko opreme). Predlagamo ti, da v roke vzameš kakšno dobro kajtersko knjigo ali pa pobrskaš med najbolj priljubljenimi knjigami letošnjega leta in najdeš nekaj dobrega zase.

2. POSLUŠAJ GLASBO IN UŽIVAJ

Vklopi možgane že med pripravo na potovanje in sestavi ubijalski glasbeni mix, ki ti bo krajšal tako čakanje na letališču, prav pa ti bo prišel tudi, če vreme ne bo naklonjeno kajtanju. Kaj je boljšega kot ležanje v viseči mreži, ob poslušanju najljubšega komada.

3. MALO ZAPLAVAJ ALI PA SE LOTI JOGE NA PLAŽI

Meditacija in joga ob vodi sta najboljši način, da si regeneriraš telo. Seveda, če je joga nekaj kar rad/a počneš. Če pa voda ni premrzla si lahko privoščiš tudi malo plavanja in potapljanja. Tako ne boš vedno le na vodi. 😉

4. OGLEJ SI LOKALNE ZNAMENITOSTI IN SPOZNAJ MEST, KJER BIVAŠ

Kajtarjem se velikokrat zgodi, da v iskanju in raziskovanju novih kajt spotov, čisto pozabimo spoznati tudi kraj oziroma območje, kjer se zadržujemo med kajt počitnicami. Če veter nagaja, lahko to izkoristiš za raziskovanje znamenitosti in bližnjih mest, obiščeš kakšen muzej in se spoznaš z lokalno kulturo.

5. NAPNI SLACKLINE

Zakaj je slackline tako super? Ker res ne zasede veliko prostora in ga lahko vzameš povsod s seboj – tudi na kajt potovanje. Tam ti bo prišel prav, če si boš želel/a vzeti malo odmora od kajtanja ali pa če boš čakal/a na primeren veter. Če ti ni le do hoje po gurtni, si preberi nekaj več o zanimivih vajah, ki jih lahko izvajaš na slacklinu.

 
Slackline lahko napneš kar med palmami.

6. OGLEJ SI KAKŠEN DOBER KAJTARSKI FILMČEK

V času, ki ni primeren za kajtanje, si lahko ogledaš kakšen dober kajtarski filmček. Nekaj predlogov smo zate zbrali v članku o kajtarskih filmih za zimske dni. Seveda pa lahko pobrskaš tudi po različnih straneh, kot je na primer kitesurfchannel.

Ko ni vetra, lahko le uživaš v lepotah, ki jih ponuja Šrilanka!

7. OČISTI SVOJ NEOPREN

Če so temperature zraka in vode malo nižje, kajtarji velikokrat posežemo po neoprenu. Kot smo že večkrat poudarili, je skrb za neopren zelo pomembna in če neoprena ne čistiš dovolj pogosto ta postane bolj krhek in začne prav neprijetno smrdeti. Izkoristi kajtanja prost dan za čiščenje. Lahko pa se lotiš tudi pregleda in čiščenja preostale opreme.

8. TRENIRAJ TRIKE IZVEN VODE

Če nisi povsem sam/a na kajt lokaciji, se s svojimi kolegi pogovori o triku, ki ga nameravaš izvesti ali pa si ga že poskušal/a. Tako si boste lahko izmenjali izkušnje in mogoče boš celo spoznal/a, kakšnega novega kajt kolega. Brezvetrje lahko izkoristiš tudi za trening in si vizualiziraš različne trike ter kar na kopnem kombiniraš različne korake.

 
Tudi na našem kajt potovanju na Karibe smo včasih poležavali v viseči mreži.

9. SPOSODI SI SUP IN ODKRIVAJ OKOLICO IZ DRUGE PERSPEKTIVE

Če bi rad/a čas izkoristila aktivno, ti predlagamo, da izbereš sup. Ker je supanje vodna aktivnost, ki vsako leto le pridobiva na priljubljenosti, ima že skoraj vsak obmorski kraj možnost izposoje supa (če seveda tega nimaš kar s seboj 😊). Pozanimaj se, kje so odlična mesta za supanje, odveslaj do skritih plaž in spoznaj kraj, kjer si, še iz druge perspektive.

10. DAJ VSE ŠTIRI OD SEBE IN POČNI ČISTO NIČ!

Ne nazadnje si na kajt potovanju tudi zato, da se malo odklopiš in pobegneš od vsakdanjih skrbi. Če ni vetra se preprosto malo zrelaksiraj, napni visečo mrežo ali se na plaži uleži v senco in pošiljaj vetru pozitivne misli, medtem ko si ti polniš baterije.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kajtarski filmi za dolge zimske večere

Dolgi zimski večeri so kot nalašč za ogled filmov in kot zapriseženi vodni navdušenci seveda [...]

8 stvari, ki jih na kajt potovanju NE potrebuješ

Pakiranje. Osebno mi ne gre na živce, ker pač pomeni, da nekam grem. In res [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje