Kajtanje v Braziliji: kaj o kajt spotih pravijo naši kajtarji?

V oktobru smo v obljubljeno kajtarsko deželo popeljali 28 kajtarjev, s katerimi smo prečesali večji del SV obale in se imeli fenomenalno! Odzivi na spote so bili pričakovano zelo različni, saj imamo tudi različne preference, pričakovanja in cilje. In ker me običajno zanimajo osebne izkušnje iz prve roke, sem zbrala nekaj mnenj naših kajtarjev o samem kajtanju v Braziliji, spotih, sceni. Check it out! 😉

GREGOR BALAŽIČ

“Destinacija je primerljiva z Venezuelo. Na eni strani imamo idealne pogoje za kajtanje: veliko raznolikih spotov od popolnoma flat lagun in spotov na morju, do lepih valov. Veter piha cel dan, kul mi je cela kajtarska scena. Na drugi strani pa infrastruktura šepa. Vsaj tu v Taibi so trgovine slabše založene, ni nekega večernega dogajanja, restavracij, izrazitega lokalnega utripa. Moti me, da je v osnovi Brazilija opevana kot bolj nevarna država in se zvečer ne moreš ravno prosto gibati, kot bi si želel. Me prav zanima, kakšni bodo ostali spoti – Ilha do Guajiru in Jericoacoara. Bomo videli.”

Naložiš in pelješ na spot. Tako to gre ;)

NIKA KAJDIŽ

“Kljub temu, da nisem ravno »morning person«, mi tukaj zgodnje vstajanje zaradi lovljenja prazne lagune ni težko. Če bi morala izpostaviti 3 stvari, ki so mi najbolj všeč, so to naš lokalni spot v Taibi, kjer se mi ni treba izogibati drugim kajtarjem in sem z lahkoto speljala, zabavna vožnja z buggyji po plaži in naše večerje, ki jih pripravljamo skupaj s skupino. Sem pač res družaben človek in mi tak način druženja in dopustovanja res ustreza. :)”

Ribice Skupinske večerje so zakon!

MITJA KONČAR

“Ilha je super spot, všeč mi je, ker bolj piha (cca. 25 vozlov), samo veter je preveč refulast. Najbolje je še na desni vrhnjem kotu lagune, kjer se naredi čisti flat. Ni mi pa všeč Paracuru. Tam ni niti flat, niti chop, niti val … vse je eno čez drugo. Folka je čisto preveč.”

Ilha do Guajiru kitetrip z Bananaway Ilha do Guajiru

GREGOR POPLATNIK

“V Ilhi Do Guajiru sem jaz bolj počival. 😀 Mi je pa wave spot v Taibi reees zakon! Res je ful hudo za downwindat, super je, ker se spot razteza direktno pred našo hišo, valovčki so ravno prav veliki za začetnike in ob plimi tudi za tiste, ki srfajo po večjih. Fino je, ker ni skal, lahko kajtamo z malimi kajti, kar pomeni, da je veter dovolj močan, da te potegne iz vala. V bistvu je Taiba najbolj top, ker se vsi najdejo. Paracuru je kul za hrano in chill out, ostalo je pa bolj švoh.

Jericoacoara pa… Sam trip je ful zanimiv, voziš se do same v vasi v tistem ameriškem kamiončku kot nek meksikanec. 😀 Energija mesta je res unikatna, Jericoacoara je bolj turistična in razvita in po tednu kajtanja ti to res paše. Mislim, da jo mora vsak obiskat. Želim si edino, da bi prišli za vikend, ko je dogajanje pač še večje.”

Wave spot Taiba Jericoacoara z Bananaway

KSENIJA KASTELEC

“Glede na to, da sem čisti začetnik, mi je najbolj všeč ta spot v bližini Taibe. »Lužca« ji mi rečemo. 🙂 Super je, ker če že velikokrat padem, se vsaj slane vode ne napijem. (P.S. Taiba je sladkovodna laguna). Našli pa smo še en »Secret« spot pred Paracurjem, kjer je malo kajtarjev in kajtaš praktično sam.

No v Taibi se lahko ful dobro kajta, večerno dogajanje pa si moraš narediti sam. No edino, če uletiš na ribarsko zabavo hahaha. Kar se tiče lokalnega življenja, mestnega utripa, je name naredila največji vtis Jarecoacoara.”

Taiba - kitespot for kite begginers. Kajtanje v Braziliji: primerno tudi za začetnike

TADEJ ZAJŠEK

Zdej vem, zakaj je Brazilija sanjska destinacija vsakega kajtarja 🙂 Najprijetnejše bivanje (Kite safari) in dogajanje na spotu (Baraca do Mar) mi je bilo v Ilha do Guairu, najzanimivejše kajtanje pa na Jericoacoari na 40 vozlih – it’s a hard work 🙂 Se vidimo 2015!

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway. Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway

Kako sicer izgledajo spoti Taiba, Lagoinha, Secret spoti, Paracuru, Jericoacoara, Ilha do Guajiru, lahko preveriš v foto albumu Kite trip | Brazilija 2014! Je za poklikat. 😉

Kaj pa ti, si prepotoval(a) Brazilijo? Zaupaj nam, kateri je tvoj najljubši kite spot!

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kajtarka o supanju: včasih sem se supanju smejala, danes imam sup tudi sama

Ko sem prvič opazovala suparje, sem si mislila, da je to neka modna muha, ki [...]

Inštruktorica Lana o kajtarski Sardiniji

Lana je inštruktorica kajtanja, ki je z Goranom in energično ekipo tečajnikov septembra potovala na [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje