Kajtarska Jericoacoara: kaj je novega?

We love Jericoacoara! S tem se lahko strinja vsak, ki se je čez sipine pripeljal s tovornačkom in okusil utrip boemske srfarske vasice. Čez dan ne izgleda nič posebnega, ko pade mrak pa bari, pousade, trgovinice, stojnice, živa brazilska glasba, sadni vozički in seveda navdušeni ljudje ustvarijo posebno atmosfero. 🙂 In kaj je novega oz. kaj nam je dogajalo?

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (150)

1. NI LAGUNE ZA SIPINO IN LAGUNE TATAJUBA

Glede na to, da je pokrajina SV del Brazilije v primerjavi z zadnjima dvema letoma veliko bolj zelena, laguni Cauipe in Taiba večji, smo bili totalno presenečeni, ko smo videli, da lagune za sipino sploh ni. Presahnila je že avgusta. Govorili smo z lokalci in se je menda enako zgodilo s Tatajubo.

 2. WE LOVE SPOT RIO GUJIRU

Fenomenalni session smo imeli na spotu Rio Gujiru, kjer smo kajtali prav sami. Zjutraj zaradi neprave smeri piha bolj slabo, tako da moraš počakati, da se veter obrne. Če prideš pred lokalci, si itak zmagal.

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (126)

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (146)

Spot ob oseki. Plima in oseka seveda igrata svojo igro, tako da je spot lahko tudi zelo zelo majhen in zelo zelo poln. Pravi tajming je zelo pomemben, svojega pa ti izdamo naslednje leto v Jeriju. 🙂

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (140)

Na spotu je malo sence, kaj več pa ne pričakovati, tako da se opremi z vodo, bananami, slastnimi krekerji in popraženimi indijskimi oreščki. #yummy

Trip Brazilija Bananaway

Da prideš do spota moraš z buggyem prečkati reko in se peljati skozi mrtev gozd mangrovov. Zanimiv trip! Kako smo se nalagali na splav, lahko preveriš v videu spodaj.

 

3. PREVERILI SMO SPOT PREA

Kitetrip Brazilija Bananaway

“Choppy” spot na morju postane zanimiv ob plimi, ko se ob obali delajo valovi. Sicer je bil swell v času našega obiska precej majhen, ampak ok. Kajtarski highlight je sicer downwind trip iz Pree do sipine pred Jerijem. Ko oseka prehaja v plimo se ob celotni obali oblikujejo slikoviti valovi, med njimi pa totalni flat. Popoln poligon za učenje in igranje s surferco ali twintipom. Nismo še pofurali lepšega downwinda!

Kitesurf prea Bananaway kitetrip

Sicer pa smo čisto navdušeni nad fensi spotom, kjer smo si privoščili kokos, caipirinho, slastno itlijansko pico in se razvajali v visečih mrežah.

4. SPIMPANI BUGGY-JI

Sočni zahod in dobra reggae glasba, kaj sploh še hočeš po dobrem kajtarskem dnevu. 😉

5. SUP IZLET PO MANGROVOVEM GOZDU

En lep dopoldan smo si privoščili SUP avanturo med mangrovi. Začetek je zahteval kar nekaj spretnosti, zato nam je vodič svetoval, da ostanemo na kolenih. Ozek pas mangrovov se nato razširi v širšo reko, kjer smo se lahko malce sprostili. V resnici smo imeli downwind session, saj nas je veter večji del poti potiskal v hrbet. Ker SUP trip traja 3 urce smo šli popoldan še kajtat in dan je bil popoln. Priporočamo!

6. SUPALI SMO PO MALIH VALOVIH

Letos smo s seboj vzeli tudi SUP – malega Red Paddle Co. 9’8, ki je najlažji in je primeren tudi za valove. Če si popolni začetnik, je zaliv v Jeriju res idealen, saj so valovi mali in hitri, popolni za prve zavesljaje.

7. NAJBOLJŠI ACAI V VASICI

 

A photo posted by Bananaway (@bananaway_xp) on Oct 23, 2015 at 4:56am PDT

//

Acai z mangom ali acai z banano? Kljub temu, da je mango verzija res osvežujoča, zmaga banana verzija, ki ti da več energije. V Jericoacoari smo najboljšega jedli v Clubu Ventos, kjer nam je všeč, da si lahko kosmiče doziraš sam. Sicer pa smo našli najboljši acai vseh kajtarskih sezon. Zapeljati se boš moral/a do spota Prea, kjer je tak penast, ne preveč zmrznjen, res okusen. 🙂

 

Confirmed! Best #Acai so far. 😄 #ranchodopeixe #prea #kitespot #brasil2015 #bananaway

A photo posted by Bananaway (@bananaway_xp) on Oct 31, 2015 at 9:26am PDT

//

 

8. MILANO – NALJUBŠI LOKAL OB OBALI

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (151)

Najljubši lokal ob obali je definitivno Milano. Ob osvežujočem vetriču, malo manjši gneči, prvovrstnem pogledu na windsurfarje, suparje in slavno sipino ter ob popoldanskih zanimivih glasbenih skupinah tudi neoblazinjeni stoli niso problem. 🙂

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (153)

Edini dan, ko se s spota nismo odpravljali v mraku, smo se ugnezdili v Milanu. Glede na odlično live glasbo gostujočega benda nekako nismo bili v razpoloženju za pohod na mravljišče in smo sončni zahod raje spremljali v družbi caipirinhe.

Kajtanje v Jericoacoari z Bananaway (154)

9. CAIPIFRUITI -> ISKALI SMO NAJBOLJŠEGAKajtanje v Jericoacoari z Bananaway (155)

Zvečer sadni vožiški oživijo. Fantje za njimi poskusijo dobiti tvojo pozornost in testiranje se začne. Če se pijača konča s -rinja, je pijača narejena s cachaso, če se konča z -roška pa z vodko. Če se želiš izogniti juranjemu glavobolu, je bolje izbrati vodko, lahko izbiraš med različnimi kvalitetami vodke. Marakujaroška, kiviroška, morangaroška, abaxaciroška, čiliroška, cocoloco,… vse je treba poskusiti. 🙂

Jericoacoara Kitetrip Brazilija Bananaway

10. FESTIVALSKO VZDUŠJE

12165706_10153367689562655_1383950314_nKitetrip Brazilija BananawayV Jeriju je ravno ta isti vikend potekalo neko kajtarsko tekmovanje, ki se je zaključilo z odličnim koncertom blazilske skupine As Gata Pira. Bejbe so NORE, njihov nastop totalno odštekan. Zanimiva mešanica brazilskih besed in pariškega stila je res zmagovalna.

UPDATE druge skupine …

Tudi v drugem terminu smo imeli neverjetno srečo z vetrom, saj nam je vse tri dni pihalo med 20 in 30 vozli (Jeri je sicer znan po močnejšem vetru 30-40 vozli, zato je bolj priljubljen med windsurferji). V Prei smo bili navdušeni nad dokaj konstantnim vetrom 20ih vozličev, na spotu Riu Guriju pa nas je naslednji dan že pošteno peskalo in ko veter pošteno dviguje mivko, se ve, da smo pri 30 vozlih. Ampak session je bil s 7 in 5,5 m2 vseeno vrhunski, saj smo bili v laguni spet sami. 🙂

BNW_3436Kitetrip Brazilija Bananaway

11. ALVORE DO PREGUICA

Kite trip Brazilija Jericoacoara (19)

Drevo Alvore do Preguica simbolizira boj za preživetje. Čudovito je!

12. 10 min MASAŽE = 10R$

Kite trip Brazilija Jericoacoara (15)

Dekleta smo preizkusile refleksno masaže stopal in moramo reči, da se je fant odlično odrezal. Spet priporočamo. 😉

13. KONČNO NAM JE USPELO STOPITI NA SIPINO 🙂

Kite trip Brazilija Jericoacoara (17)

Evo zabeležen podvig, čist smo norci. 😀

14. GUGALNICA SREDI MRTVEGA GOZDA

Nismo se mogli upreti, da se ne bi ustavili ob scenski gugalnici.

15. NORO HUD REGGEA PARTY

Stali smo pri vozičkih, nakar so se le-ti začeli premikati in se v obliki kvadrata razporejati okrog benda. Bobni so postajali vse bolj glasni, mi pa vsi v en glas “One love… one heart … let’s get together and fell all right!”. 🙂 To je bil le začetek, prostor pred odrom se je hipu napolnil, telesa pa začela poplesavati v seksi ritmih. Večer, ki nam bo ostal v spominu!

 

POVZETEK …

Če povzamemo vse skupaj, sta bili letošnji odpravi v Brazilijo spet fenomenalni! Ne bi si mogli želeti boljših dveh ekip, s katerimi smo si delili Meridianino pločevinko :D, daleč najboljšo laguno in mivkasto plešišče, se smejali našemu buggy driverju, se spuščali v downwind dogodiščine, se vozili off-road, okušali kokos s kokosovo žlico, oboževali steake, imeli full moon after session, plesali zumbo na lokalnem trgu in kajtali do onemoglosti. Vsem se najlepše zahvaljujemo za neverjetno energijo, smeh, scene, potrpežljivost in vse dogodivščine, ki so tripu dale svoj karakter. Hvala, ker ste nam zaupali in z nami spoznali najboljša (kite & party) spota SV Brazilije. Naslednje leto se definitivno vračamo kajtat v Brazilijo in program definitivno ostaja enak. Se vidimo! 😉

Kajtanje v Lagoinhi z Bananaway (104)

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

7 uporabnih daril, ki se jih bo razveselil vsak kajtar

Vsak kajtar si zagotovo najbolj želi vetra (v resnici konstantnega, ampak ne bomo o detajlih),  [...]

Najboljši spoti za kajtanje pozimi

Se sprašuješ, kam kajtati pozimi (december – marec)? Izbrali smo nekaj top kite spotov, ki so [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje

Comments are closed.