Kako izbrati pravo šolo kajtanja?

Malenkosti so tiste, ki dobro naredijo odlično! Zakaj nam je od leta 2008 zaupalo že prek 500 kajtarjev in zakaj so tako zadovoljni?

NADGRAJENE TEHNIKE UČENJA!

Dolgoletne izkušnje so NEPRECENLJIVE. Razvite tehnike, izpijen postopek učenja, dodatne individualne naloge, poznavanje vzorcev in odzivov kajtarjev… vse to pripomore k bolj učinkovitemu učenju!

Pri speljevanju uporabljamo majhne »walki talkije«, s pomočjo katerega boš v vetrovnih pogojih jasno slišal/a navodila inštruktorja in imel/a občutek, da se nahaja tik ob tebi!

KVALITETA PRED KVANTITETO!

Visoko stopnjo znanja postavljamo na 1. prvo mesto, zato je število tečajnikov striktno omejeno. Inštruktor je vedno v tvoji neposredni bližini in maksimalno predan svoji nalogi.

Tečaj kajtanja v varni, prostorni laguni v Braziliji
Tečaj kajtanja v varni, prostorni laguni v Braziliji.

SPODBUJANJE TIMSKEGA DUHA!

Kajtanje ni individualen šport. Učimo v parih, da si tečajnika mem seboj pomagata, se spodbujata in najpomembnejše – učita na napakah drugega.

OPTIMALNI PAKETI!

Dolgoletno delo s tečajniki je pokazalo, da je minimalno 15 ur v družbi inštruktorja nujno potrebno, da razumeš osnove, se pelješ in znaš osnovno poskrbeti za svojo varnost. Po začetnem tečaju se v resnici pravo učenje s pridobivanjem izkušenj šele začne!

Pri manjših paketih se s kajtanjem spoznaš, se naučiš upravljati kajt, se pa ustaviš pri speljevanju, ki zahteva največ časa in pozornosti. Nikakor ne moreš priti do stopnje samostojnosti, zato boš v vsakem primeru potreboval/a dodatni tečaj.

PODPORA PO ZAKLJUČENEM TEČAJU!

Vsak dan na vodi prinaša izjemne rezultate, zato ti priporočamo, da v okviru svojih dopustniških zmožnosti poskusiš tečaj podaljšati za kakšen dan, dva ali teden.

V teh dneh lahko pričakuješ podporo inštruktorja, ki te bo spremljal od daleč in ti predal kakšen enostaven trik, v kolikor ga boš povprašal/a za nasvet!

PREVERJENE IN VARNE LOKACIJE!

Šola kajtanja se izvaja le na lokacijah, ki smo jih osebno preverili. Najpomembnejši kriterij je varen spot, ki predvideva miren zaliv ali laguno, prostorno obalo (najraje peščeno), stojno vodo, minimalen tok morja in optimalno smer vetra. Učenja je enostavnejše, manj naporno, manj stresno in posledično hitrejše.

Z dovolj volje se lahko naučiš kajtati na spotih kot npr Pelješac ali Kanarski otoki, vendar boš pogrešal/a določene spretnosti, ki jih zaradi samega učenja iz vode na tovrstnih spotih ne dobiš.

Prazen spot, samo za nas | kajt potovanje Brazilija
Prazen spot, samo za nas | Kajt potovanje na sever Brazilije.

ODHODI V PRAVIH MESECIH, OB PRAVI LUNI!

Na Hrvaškem se ne uči maja, ampak julija; v Brazilijo ne bežimo januarja, ampak oktobra. Dobro poznamo vetrovne razmere na izbranih lokacijah in se izogibamo začetkom in koncem vetrovnih sezon. Potujemo torej v glavni sezoni, ko je najbolj verjetno, da bo tečaj lahko realiziran.

Odhod v pravem mesecu še ni zagotovilo, da te na spotu čakajo najboljši pogoji! Izkušnje in poznavanje lokalnih razmer je tako izjemno pomemno! Celoten potek potovanj je tako zelo skrbno načrtovan, saj ti želimo podariti najboljšo izkušnjo!

CERTIFICIRANA ŠOLA Z IZKUŠENIMI INŠTRUKTORJI!

Bananaway šola kajtanja uči po preizkušenih mednarodnih IKO standardih (International Kiteboarding Organization), inštruktorji pa kajtajo že dolgo časa in se lahko pohvalijo z nekaj leti izkušenj na področju učenja!

POMAGAMO TI PRI IZBIRI OPREME!

Z veseljem ti svetujemo pri izbiri kite opreme, vsem tečajnikom pa tudi pripravimo poseben tečajniški popust v Bananaway shopu!

Vseh zgornjih kvalitet ne najdeš pri vseh kite šolah, zagotovo pa jih najdeš pri Bananaway!

AKCIJA?

Izberi destinacijo in se prijavi na tečaj čim prej! 😉

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kajtarka o supanju: včasih sem se supanju smejala, danes imam sup tudi sama

Ko sem prvič opazovala suparje, sem si mislila, da je to neka modna muha, ki [...]

Kajtarski filmi za dolge zimske večere

Dolgi zimski večeri so kot nalašč za ogled filmov in kot zapriseženi vodni navdušenci seveda [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje