Ti sup spušča? Nauči se najhitreje najti mesto kjer izgublja zrak!

Kako najti kje sup spušča?

Noben supar si ne želi odkriti, da njegov sup spušča. Žal pa je to težava s katero se mnogi srečajo vsaj enkrat v svoji suparski karieri.

Na srečo se ob majhnem spuščanju ne znajdeš kar naenkrat v nevarnosti na vodi, saj sup izgublja pritisk počasi.

V praksi izgleda nekako tako, da sup napihneš, a že po parih dneh opaziš, da izgleda nekam žalostno in se pod tvojo težo na vodi bolj ukrivi.

Preden naviješ otrokom ušesa in se z lupo lotiš iskati poškodbe na površini, se najprej prepričaj, da ni kateri izmed tih pogostih razlogov za izgubo pritiska v supu.

Kako najlažje najti mesto kjer sup spušča?

Majhne luknjice je včasih težko najti, zato moraš sup pregledati sistematično. Potreboval/a boš plastenko z razpršilom, v katero boš namešal/a milnico.

1. Sup dobro napihni!

Višji kot je pritisk v supu, hitreje bo zrak spuščal in lažje boš našel/la “mesto zločina”. Priporočamo, da sup napihneš nekje na 20psi, če tvoj sup seveda to dovoljuje.

Če se tvoj sup napihne manj, upoštevaj navodila proizvajalca.

Napihovanje supa

2. Preglej desko in poišči morebitne poškodbe.

Če je bil material supa grobo odrgnjen ob skalo in so na njem ostale vidne sledi, še ne pomeni, da tam tudi pušča. Vseeno pa je dobra ideja, da tam preveriš uhajanje zraka.

V primeru da tvoj sup spušča tukaj, ga zalepi in počakaj kakšen dan, da vidiš, če je težava odpravljena.

3. Z milnico prešpricaj sup

Luknjica, ki je ne moreš hitro odkriti s pregledom supa in poslušanjem, bo zahtevala nekoliko bolj sistematičen pristop.

Cel sup prešpricaj z milnico in pozorno opazuj, če se kje začnejo pojavljati mehurčki. Zrak, ki skozi neopazno majhno luknjo uhaja iz supa, bo milnico spenil.

Najbolje je, da začneš v okolici ventila za napihovanje in nadaljuješ vzdolž robov deske, vse naokrog in naokrog.

Šele ko dobro pregledaš robove, se posveti še zgornji in spodnji plasti supa.

Ko najdeš lokacijo, kjer sup spušča, jo označi s pisalom, da ti ne bo potrebno postopka ponoviti. Ko se sup posuši se namreč presenetljivo hitro zmotiš o natančni lokaciji luknje.

Preveri neposredno okolico in se prepričaj, da je to edina luknjica tam. Tako ti ne bo treba supa popravljati večkrat. S prstom zamaši že najdeno luknjo in poglej, ali se mehurčki pojavljajo kje drugje.

Če je le možno, se loti popravila, preden greš s supom spet na vodo. Prav tako ga ne puščaj napihnjenega v vročini. Vsako poškodbo na opremi je najbolje sanirati čim prej, da se ne stopnjuje in poslabša.

4. Odpravi napako ali zalepi luknjo na supu.

Kako postopati k samem popravilu, bo odvisno od lokacije poškodbe in njene velikosti.

  • V primeru, da si mehurčke odkril/a pri ventilu, zategni ventil.
  • Majhne luknjice lahko popraviš z lepilom za sup in nalepkami.
    Za natančen postopek lepljenja supa si preberi blog Kako zalepiti sup.
  • Večja popravila ali pa odstopanje materiala na robovih, bodo zahtevala več izkušenj.

V primeru, da material na robovih odstopa v večjem merilu, je potrebno oceniti stanje lepila in materialov, saj morda lepljenje problema ne bo dolgoročno rešilo.

Lepila se namreč z izpostavljenostjo vročini in UV žarkom starajo in na neki točki lahko začnejo popuščati. V tem primeru so tvojemu supu najverjetneje žal šteti dnevi. To še posebej velja za starejše supe, pri novejših pa se ta problem lahko pojavi zaradi napake v izdelavi.

Pazi! Popravljanje ponesrečenih poizkusov lepljenja je težje, kot če bi prvič dobro opravil, rezultat pa bo tudi veliko grši. Zato si pri lepljenju res vzemi čas in dobro opravi v prvem poizkusu!

V pomoč pri sup popravilih

Bi lepljenje supa prepustil/a Strokovnjaku?

Ti popravilo ni uspelo, ali pa se ne počutiš dovolj samozavestno, da bi ga opravil/a sam/a? Popravilo supov opravljamo v Bananaway hitro in strokovno.

Vedno se lahko obrneš na nas, saj imamo z najrazličnejšimi popravili vseh vrst supov že 10 let izkušenj. Z veseljem ti bomo svetovali, ocenili ali je sup vredno popravljati in tvojo desko po želji tudi profesionalno zakrpali.

Bloga ki te utegneta zanimati

Sup deska se po parih dnevih izprazni… Kaj je narobe?

Napihljiva sup deska je priljubljena tudi zaradi enostavnejšega transporta, ki ga omogoča in zato jo [...]

Zgradba SUP deske: kako vpliva na kvaliteto supa?

Na tržišču se pojavlja ogromno napihljivih sup desk različnih proizvajalcev v različnih cenovnih rangih. Da [...]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja