Kako popestriti letošnje počitnice na morju?

Kako popestriti počitnice v kempu?

Ležanje na plaži in namakanje sta odlična načina preživljanja počitnic na morju, a vse več nas je takih, ki želimo od morskega oddiha nekaj več. Zate smo zbrali nekaj aktivnosti, ki ti bodo popestrile letošnji dopust.

IZBERI POČITNICE V NARAVI!

Kampiranje spet postaja zelo priljubljena oblika preživljanja prostega časa in odlična možnost za počitnice na morju. Nekateri smo povsem zaljubljeni v kampiranje in nam to predstavlja edino možnost preživljanja dopusta. Na eni strani mladi avanturisti s kampiranjem v naravi odkrivamo nove skrite kotičke in lahko počitnice resnično preživljamo svobodno. Na drugi strani pa je vse več tudi avtodomarjev in tistih, ki se odločijo za nakup kombija, ki ga sami predelajo v ležišče.

ZAKAJ KAMPING OBOŽUJEJO DRUŽINE?

Kampiranje z otroci je odličen način povezovanja celotne družine, povezovanja otrok z naravo. Mnogi kot prednost prepoznajo otroško igranje na prostem, mnogo priložnosti za nova otroška (in odrasla) prijateljstva ter spodbujanje otrokove samostojnosti. Poleg tega pa daje veliko več možnosti za aktivno preživljanje dopustniških dni, kot če smo nastanjeni v hotelu ali v apartmaju.

kampiranje

7 AKTIVNOSTI ZA POPESTRITEV DOPUSTA:

1. SLACKLINE-AJ V SENCI POD BOROVCI

Enostavno napni slackline med dve drevesi tik ob svojem šotoru. Čisto preprosto je in zabavno, saj lahko zraven šotora nenehno nekaj počneš ter ob enem še izboljšuješ ravnotežje. Ker gurtna ne zasede veliko prostora jo lahko brez težav vzameš s seboj tudi na morje in v kamp ter seveda na plažo. Če je prevroče za sončenje poišči primerno senco na plaži ali pa kar med šotori poišči dva drevesa ter napni trak. Povabi zraven še prijatelje, oziroma če kampiraš z otroci poskušaj navdušiti tudi njih, saj je slackline primeren tudi za otroke (seveda mlajši otroci potrebujejo nadzor staršev). Saj veš, da ima slacklinanje res veliko pozitivnih učinkov za tvoje zdravje, telo in počutje, kajne?

 

2. ODSUPAJ STRAN OD NATRPANIH PLAŽ

Zaradi supanja bodo tvoje počitnice ob morju ali jezeru dobile povsem drugačno dimenzijo. Vendar pa to še zdaleč ni le popestritev bivanja na morju, temveč tudi prvovrstna telovadba za celo telo, spoznavanje okolice in zabavno druženje obenem. Ena najlepših stvari pri supanju je ta, da se lahko izogneš natrpanim plažam v turističnih središčih. Cela družina se lahko s supom odpravi raziskovat skrite kotičke in odkrije samotne zalivčke in plaže, ki so težko dosegljive s kopnega in zato prazne.

3. WINDSUPANJE POSTAJA VSE BOLJ POPULARNO

Ko veter preseže jakost 10 vozlov, supanje enostavno ni več varno. Lahko pa v svoj sup zatakneš windsurf jadro in se začneš poigravati z vetrom. Windsup z lahkim napihljivim jadrom je eden enostavnejših načinov, da se ti ali otrok spoznata z windsurf svetom. V vsakem primeru svetujemo obisk začetnega tečaja windsurfanja, da se bosta v novem špotu počutila bolj varno.

 

4. RAZISKUJ OKOLICO KAMP IN OSVOJI BLIŽNJE VRHOVE

Ne pozabi spakirati poletnih pohodnih čevljev in se pozanimati o bližnjih vrhovih. Če se na pot odpraviš dovolj zgodaj, ne bo prevroče. Opazovati prebujanje narave po sončnem vzhodu je res lepa izkušnja, nazaj pri morju pa si lahko že pred najhujšo pripeko.

5. PREIZKUSI SE V SMUČANJU IN DESKANJU NA VODI

Vsekakor zanimiva opcija za večje adrenalinske navdušence! Zabavaš se lahko s smučanjem za motornim čolnom ali pa obiščeš katerega med številnih t.i. kabel parkov v Sloveniji ali na Hrvaškem.

Če te bolj osrečuje neposredna svoboda in bi rad/a samostojno užival/a na morju in valovih, se spoznaj s kajtanjem. Kajtanje je dinamičen vodni šport, pri katerem se po vodni gladini premikaš s pomočjo lovljenja vetra. Z razvojem kite tehnologije je športna aktivnost postala občutno bolj varna, zanimiva tudi za dekleta. Predvsem je za varnost pomembno, da se naučiš pravilnih osnov kajtanja (in varnostnih postopkov), zato odsvetujemo, da se učenja kajtanja lotiš sam/a. Preveri, na katerih zanimih, eksotičnih lokacijah bodo potekali naslednji tečaji.

6. S SEBOJ VZEMI KOLO

Če bi rad/a našla odročno plažo, ki je še niso preplavili turisti, se na lov lahko podaš tudi s kolesom. Verjemi, tako lahko najdeš veliko zanimivih kotičkov, ki jih nikoli ne bi odkril/a peš.

7. ZABAVA NA PLAŽI Z ODBOJKO IN FRIZBIJEM

Če si na plaži težko pri miru in si tvoji prijatelji ali družina delijo podobne občutke, potem s seboj obvezno vzemi žogo za odbojko, frizbi ali pa kar oboje! Za podajanje odbojkarske žoge ne potrebujete igrišča, le dovolj prostora. Lahko pa improviziraš, si sam/a postaviš mrežo in začrtaš igrišče. Frizbi pa si lahko podajaš tako na obali kot v vodi.

DELI SVOJO IZKUŠNJO Z NAMI

Seveda se z vsemi aktivnostmi lahko zabavaš tudi če nisi kemp oseba in prisegaš na druge oblike počitnikovanja. Ne pozabi vse svoje poletne dogodivščine pridno dokumentirati in jih deliti z nami! Pošlji kakšno slikco preko Instagrama! Da te najdemo, nas označi s tegom ali hashtegom #Bananaway

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Uporaba slacklina pri športnikih

Redna hoja po slackline-u izboljša ravnotežje, držo in koncentracijo. Nekateri se s slackline-om ukvarjajo iz [...]

Preveri, kateri znani iz sveta športa, zabave in posla tudi radi supajo!

Supanje iz leta v leto postaja bolj priljubljena vodna aktivnost in ker pri supanju dela celo telo in [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije