Kako shraniti napihljiv sup čez zimo?

Za nekatere se suparska sezona počasi zaključuje in veliko vas sprašuje, kako shraniti sup čez zimo? Ga je boljše pustiti v torbi ali ga raztegniti? Kakšen prostor je najbolj primeren za shranjevanje? Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov, kako pospraviti napihljiv sup, da bo zanj pravilno poskrbljeno in da ti ne bo v napoto.

 

POČISTI SUP

Če supa čez zimo ne boš uporabljal/a, je zelo pomembno, da ga po zadnjem supanju spereš s sladko vodo in dobro posušiš. Tako se izogneš razvoju raznih mikroorganizom, ki lahko poškodujejo sup in neprijetnemu zatohlemu vonju, ki te lahko pričaka od prvi uporabi supa v naslednji sezoni.

Če pri čiščenju ugotoviš, da ima sup kakšno prasko ali pa sumiš, da je sup kakorkoli poškodovan, poskrbi, da sup pred pospravljenjem popravi usposobljen servis supov.

POIŠČI PROSTOR, KAMOR NAMERAVAŠ SUP POSPRAVITI

Predno se odločiš, kako boš skladiščil/a sup, je zelo pomembno, da ugotoviš, kam ga boš pospravil/a. Prostor naj bo suh in brez vlage. Mnogi se odločijo, da ga pospravijo v klet, nekateri v garažo, so pa tudi takšni, ki sup pospravijo v stanovanje. Pomembno je, da ga ne postaviš nekam, kjer je izpostavljen soncu.

Oblike shranjevanja supa

Glede na to, koliko in kakšen prostor imaš, se odloči za eno od oblik shranjevanja supa. Če imaš dovolj prostora, ga imaš lahko raztegnjenega, če pa je tvoj prostor omejen, ga lahko prepogneš na tri dele ali pa pustiš zvitega v torbi.

Shranjevanje sup deske

1. SUP RAZTEGNI

Če imaš dovolj prostora, je najboljše, da sup raztegneš in napihneš na 3 psije. Tako napihnjen sup lahko pospraviš (na polico) v garažo ali klet, ali pa ga celo razstaviš v stanovanju. Obstaja kar nekaj zelo zanimivih možnosti, kako lahko sup postane “dekoracija” v tvoji dnevi sobi.

Raztegnjen, a nenapihnjen sup lahko pospraviš pod posteljo ali kavč.

2. SUP PREPOGNI NA TRI DELE

V kolikor si s prostorom omejen/a in imaš na voljo samo kakšno polico v garaži ali kleti, potem je ena od možnosti tudi ta, da sup prepogneš na tri dele.

3. SUP PUSTI V TORBI

Nič ne bo narobe, če boš sup pustil/a shranjen v torbi. Pomembno je le to, da ga ne zviješ pretesno in da torba stoji na suhem prostoru.

Če torbe nimaš, premisli o nakupu kakovostne torbe, ki bo zdržala več sezon. Ultimativna rešitev za prevoz tvoje napihljive SUP deske je Red Paddle Co torba za sup z vgrajenimi kolesi, ki omogočajo enostaven transport po letališčih, sistem naramnic pa omogoča, da so le-te skrite in vas ne motijo, ko jih ne potrebujete.

ČESA PRI SHRANJEVANJU SUPA NE PRIPOROČAMO?

Čeprav te bo zamikalo, da sup oviješ v plastičen ovoj ali vreče za smeti, tega nikar ne stori. Zakaj? Če bo ostal dalj časa ovit v plastiko in pospravljen v ravno prav toplem prostoru, obstaja nevarnost, da se razvijejo takšni in drugačni mikroorganizmi, ki ti pripravijo pomladansko presenečenje.

imaš tudi ti kakšen nasvet?

Ob upoštevanju navedenih nasvetov bo tvoj sup ostal v top formi tudi v naslednji sezoni. Če imaš tudi ti kakšno dobro idejo ter primer dobre prakse, kako ti pospraviš svoj sup čez zimo, nam ga zaupaj v komentarju ali pa nam pošlji sliko.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

8 stvari, ki jih moraš na supu preveriti pred novo sezono!

Zimska hibernacija se počasi končuje, kmalu se bo začela glavna suparska sezona. Če je tvoj [...]

6 zabavnih iger na supu, s katerimi se na dopustu zamoti cela družina

S supanjem se aktivno ukvarjam že lepih 5 let in sup ture na različnih lokacijah po Sloveniji izvajam skoraj vsakodnevno. Ker sup izlete obiskujejo [...]

[activecampaign form=37 css=1]
Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema