4 nasveti kako shraniti napihljiv sup čez zimo?

kako shraniti napihljiv sup

Za nekatere se suparska sezona počasi zaključuje in veliko vas sprašuje, kako shraniti napihljiv sup čez zimo? Ga je boljše pustiti v torbi ali ga raztegniti? Kakšen prostor je najbolj primeren za shranjevanje?

Pravilno shranjevanje napihljivega SUP-a čez zimo je ključnega pomena, še posebej za tiste, ki se šele podajate v svet supanja za začetnike. Pravilno shranjevanje bo zagotovilo, da bo tvoj sup ostal v odličnem stanju za naslednjo suparsko sezono.

Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov, kako shraniti napihljiv sup, da bo zanj pravilno poskrbljeno in da ti ne bo v napoto.

PRED SHRANJEVANJEM NAPIHLJIV SUP POČISTI

Kako shraniti napihljiv sup za zimo je ključno vprašanje za vse suparje, ki želijo ohraniti svojo opremo v najboljšem možnem stanju. Če supa čez zimo ne boš uporabljal/a, je zelo pomembno, da ga po zadnjem supanju spereš s sladko vodo in dobro posušiš. Tako se izogneš razvoju raznih mikroorganizom, ki lahko poškodujejo sup in neprijetnemu zatohlemu vonju, ki te lahko pričaka od prvi uporabi supa v naslednji sezoni.

Če pri čiščenju ugotoviš, da ima sup kakšno prasko ali pa sumiš, da je sup kakorkoli poškodovan, poskrbi, da sup pred pospravljenjem popravi usposobljen servis supov.

POIŠČI PROSTOR, KAMOR NAMERAVAŠ SHRANITI NAPIHLJIV SUP

Predno se odločiš, kako boš skladiščil/a sup, je zelo pomembno, da ugotoviš, kam ga boš pospravil/a. Prostor naj bo suh in brez vlage. Mnogi se odločijo, da ga pospravijo v klet, nekateri v garažo, so pa tudi takšni, ki sup pospravijo v stanovanje. Pomembno je, da ga postaviš nekam, kjer ni izpostavljen soncu, saj lahko UV žarki poškodujejo material in barve supa.

Prav tako se izogibaj prostorom, kjer bi sup bil izpostavljen zmrzali ali visokim temperaturam, saj lahko to negativno vpliva na material supa in varnostne ventile.

Kako shraniti napihljiv sup – Oblike shranjevanja supa

Kako shraniti napihljiv sup – v kakšni obliki? Pogosto dobivamo vprašanje, ali je sup bolju pustiti v torbi ali ga raztegniti. Glede na to, koliko in kakšen prostor imaš, se odloči za eno od oblik shranjevanja napihljivega supa. Če imaš dovolj prostora, ga imaš lahko raztegnjenega, če pa je tvoj prostor omejen, ga lahko prepogneš na tri dele ali pa pustiš zvitega v torbi.

Shranjevanje sup deske

1. SUP RAZTEGNI

Če imaš dovolj prostora, je najboljše, da sup raztegneš in napihneš na 3 psije. Tako napihnjen sup lahko pospraviš (na polico) v garažo ali klet, ali pa ga celo razstaviš v stanovanju. Obstaja kar nekaj zelo zanimivih možnosti, kako lahko sup postane “dekoracija” v tvoji dnevi sobi.

Če boš sup hranil/a raztegnjenega, ga napihni toliko, da drži obliko. Sup lahko daš na bok ob steno na tla ali ga obesi na steno s pomočjo nosilca za sup.

Če pa nimaš dovolj prostora lahko raztegnjen, a nenapihnjen sup lahko pospraviš pod posteljo ali kavč.

2. SUP PREPOGNI NA TRI DELE

V kolikor si s prostorom omejen/a in imaš na voljo samo kakšno polico v garaži ali kleti, potem je ena od možnosti tudi ta, da sup prepogneš na tri dele.

3. SUP PUSTI V TORBI

Nič ne bo narobe, če boš sup pustil/a shranjen v torbi. Pomembno je le to, da ga ne zviješ pretesno in da torba stoji na suhem prostoru.

Če torbe nimaš, premisli o nakupu kakovostne torbe, ki bo zdržala več sezon. Ultimativna rešitev za prevoz tvoje napihljive SUP deske je Red Paddle Co torba za sup z vgrajenimi kolesi, ki omogočajo enostaven transport po letališčih, sistem naramnic pa omogoča, da so le-te skrite in vas ne motijo, ko jih ne potrebujete.

Ne glede na to, katero metodo shranjevanja izbereš, je ključno, da svoj napihljiv sup pravilno pripraviš in zaščitiš za čas, ko ga ne boš uporabljal/a. S tem boš podaljšal/a njegovo življenjsko dobo in se lahko veselil/a naslednje suparske sezone.

KAKO SHRANITI NAPIHLJIV SUP – ČESA PRI SHRANJEVANJU NAPIHLJIVEGA SUPA NE PRIPOROČAMO?

Čeprav te bo zamikalo, da sup oviješ v plastičen ovoj ali vreče za smeti, tega nikar ne stori. Zakaj? Če bo ostal dalj časa ovit v plastiko in pospravljen v ravno prav toplem prostoru, obstaja nevarnost, da se razvijejo takšni in drugačni mikroorganizmi, ki ti pripravijo pomladansko presenečenje.

IZDELKI, KI TI LAHKO PRIDEJO PRAV PRI SHRANJEVANJU NAPIHLJIVEGA SUPA

Pri shranjevanju napihljivega SUP-a je ključnega pomena, da poskrbiš za ustrezno vzdrževanje in zaščito opreme, da bo tvoj sup pripravljen za naslednjo suparsko sezono. Poleg pravilnih tehnik shranjevanja lahko uporaba nekaterih izdelkov olajša in izboljša to nalogo.

  1. Čistilo za sup: Čistilo za sup je nepogrešljivo orodje pri vzdrževanju supa. Uporabite ga po zadnjem supanju, da odstranite morebitne ostanke soli, peska in umazanije. Prav tako bo čistilo za sup pomagalo preprečiti razvoj mikroorganizmov in neprijetnega vonja med dolgotrajnim shranjevanjem. Redno čiščenje bo ohranilo vaš sup svež in čist.
  2. Komplet za popravilo supa: Nikoli ne škodi, če imate pri roki komplet za popravilo, ki vključuje obliže, lepilo in orodje za popravilo morebitnih poškodb na supu. S tem boste lahko hitro in učinkovito popravili manjše težave, kot so luknje ali odrgnine.
  3. Ključavnica za sup: Ena od možnosti, kako shraniti napihljiv sup, je tudi da sup zakleneš. Za zimsko shranjevanje je zelo priročna ključavnica, ki se zaklene v US fin boxu. To rešitev priporočamo sploh tistim, ki živite v večstanovanjskih hišah in blokih z deljenimi kletmi, kjer vdori tatov niso redkost.

PAR KORISTNIH NASVETOV ZA SHRANJEVANJE SUPA

Ko razmišljate o tem kako shraniti napihljiv sup za zimo, je pametno razmisliti tudi o nakupu rezervnih šrafov in smernikov. Ti majhni deli so lahko izpostavljeni obrabi in poškodbam med uporabo, in če jih imate pri roki, boste lahko hitro zamenjali kakršnekoli poškodovane dele pred naslednjo sezono. To vam bo prihranilo čas in neprijetnosti med pripravo na supanje.

Prav tako pred shranjevanjem supa za zimo razmislite o pregledu elastik in njihovi morebitni zamenjavi. Elastike na supu so pomembne za pravilno napenjanje trdote supa. Čez čas se lahko elastike obrabijo ali raztegnejo, kar lahko vpliva na učinkovitost napihovanja.

V videu spodaj lahko najdeš še več koristnih nasvetov na temo kako shraniti napihljiv sup za čez zimo.

imaš tudi ti kakšen nasvet?

Ob upoštevanju navedenih nasvetov bo tvoj sup ostal v top formi tudi v naslednji sezoni. Če imaš tudi ti kakšno dobro idejo ter primer dobre prakse, kako shraniti napihljiv sup čez zimo, nam ga zaupaj v komentarju ali pa nam pošlji sliko.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

8 stvari, ki jih moraš na supu preveriti pred novo sezono!

Zimska hibernacija se počasi končuje, kmalu se bo začela glavna suparska sezona. Če je tvoj [...]

6 zabavnih iger na supu, s katerimi se na dopustu zamoti cela družina

S supanjem se aktivno ukvarjam že lepih 5 let in sup ture na različnih lokacijah po Sloveniji izvajam skoraj vsakodnevno. Ker sup izlete obiskujejo [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema