Kalpitiya (Šrilanka): zakaj je najljubši spot priznanega kajtarja Craiga Cunninghama?

Craig Cunningham, v kajterskih krogih znan kot ta pravi “shredder”, je Kalpitiyjo na Šrilanki več kot primerno opisal kot flat water paradise oziroma raj s povsem mirno gladino vode. In kaj je še povedal?

“Najlažja odločitev glede tega, kateri spot postaviti na prvo mesto seznama najboljših kajtarskih destinacij z mirno vodo, je bila Kalpitiya. Res me je presenetila in nedvomno je moj najljubši spot z mirno gladino vode na svetu. Ne samo da je tam dvokilometrska sipina, prek katere piha off-shore veter, ampak je ta tudi konstanten kot vroč zrak iz fena za lase – ni bolj enakomernega vetra, kot je ta. Slišal sem, da je lahko veter v Kalpitiyji rafulast oziroma sunkovit, ampak če se odpelješ iz velike lagune, lahko več dni uživaš v konstantnem vetru in mirni vodi.”

Kalpitiya spot zveni kar popolno, a ne? Je tudi povsem varen za začetnike, saj so lagune obdane s sipinami, na spotu, ki ga opisuje Craig in kjer veter piha off-shore oziroma stran od obale, pa so z nami vedno čolni, ki nam sledijo med downwind tripom in nas pridejo pobrat, če jim uidemo.

O Kalpitiyi si lahko ogledaš še njegov kratek video. 😉

Si z nami? Oglej si našo ponudbo kajtanja in se nam pridruži na našem prvem potovanju v ta raj s totalno mirno vodo, kamor prvič odpotujemo februarja. Ja! 🙂

 
Craig Cunningham
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

7 pomembnih stvari, ki jih moraš vedeti pred kajtanjem v Braziliji

Popolna destinacija bi lahko rekli in zato se nas toliko kajtarjev v Brazilijo vrača prav [...]

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje

Comments are closed.