Kam supat za prvomajske praznike?

ideja za supanje_reka zrmanja

Če je tvoj prvomajski dopust potrjen že dlje časa, zagotovo ni dvoma, kje boš preživel/a prvomajske praznike. Za tiste last minute raziskovalce, ki bi nekam skočili le za podaljšan vikend, pa imamo super idejo za aktivni dopust! Supanje v Sloveniji je zagotovo najlepše, a pri južnih sosedih se najdejo odlične destinacije.

 

supaj po kanjonu ene najlepših dalmatinskih rek

Priporočila za supanje po reki Zrmanji

  • Vzemi s seboj kakšen energijski prigrizek in zadostno količino vode, saj temperature v začetku maja niso nič kaj nizke.
  • Ne pozabi na zaščito pred soncem v obliki lycra majice z UV zaščito, kapce s šildom in kreme s primernim faktorjem.
  • Splaniraj si izhodno točko v naprej glede na vetrovne razmere.
Reka Zrmanja - supanje

Kje prespati?

Priporočamo kamp Zrmanja, kjer te bodo presenetili razigrani slapovi in pogledi na umirjeno reko. V bližini najdeš tudi družinsko restavracijo, s preprostim a okusnim menijem.

Kako nadaljevati podaljšan vikend?

Kolesarjenje ob kanjonu – moramo priznati, da je okolica kanjona slabše razvita, zato ni reke obilne turistične ponudbe. Zrmanja je znana po rafting in kajak spustih v višjem delu reke, sami pa smo s seboj vzeli tudi kolesa in se pognali po okoljskih traljih, ki ponudijo par lepih pogledov na kanjon reke.

Premik do naravnega parka Paklenica – super lokacija za planinarjenje in zelo razvita plezalna točka, ki jo obiskujejo plezalci s celega sveta. Če s plezanjem še nimaš izkušenj, lahko najameš izkušenega vodiča, ki ti razloži osnove in poskrbi za tvojo varnost. Sicer si lahko ogledaš jamo Manita peć ali se enostavno sproščaš ob morju. Seveda jutranje supanje po čisto mirnem morju in ogled naravnega parka z razdalje predstavlja poseben vsakodnevni užitek.

Premik proti Zadru – če si zaželiš malce mestnega vrveža, toplo priporočamo obisk starega dela mesta Zadar. Ne pozabi se pofočkate pri znanih orglah in prisluhniti melodijami morja.

SMO TE PREPRIČALI?

TOP! Pošlji nam kakšno sliko in deli svojo izkušnjo! Kako?

Na Instagramu objavi sliko in nas označi na sliki z @Bananaway ali sliki dodaj hashtag #Bananaway. Najbolj zabavne slike bomo delili tudi na našem Instagramu in Facebook strani. Uživaj!!

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako smo s supi potovali po Tajski?

Če si med tistimi suparji oziroma suparkami, ki si želijo supati celo leto, te popolnoma [...]

Oblačila za supanje poleti

Ena od prednosti supanja je njegova vsesplošna uporabnost – lahko se odločiš za telovadbo, daljšo [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije

3 thoughts on “Kam supat za prvomajske praznike?

  1. Peter Berden says:

    Midva sva Zrmanjo obiskala med krompirčkovimi počitnicami. Nastanjeni smo bili v Novigradu Dalmatinskem, ki je s svojim fjordom tudi čudovito mestece za supanje. Potem sva se z avtom (terencem) odpeljala do pomola ob školjčišču kakšnih 500 m stran od izliva Zrmanje. Pol pa najprej proti toku veslala skoraj do Obrovca in nazaj proti vetru. Kar naporno, ampak tako lepo, da se res splača.

  2. Matej says:

    se boljsa ideja je, da gremo najprej do Splita, kjer je 29.4. SUP tekma, in potem naprej na Zrmanjo 🙂

Comments are closed.