Kam supati med krompirjevimi počitnicami?

Kam supati med kropirjevimi počitnicami?

Vsi suparji stiskamo pesti, da bo vreme za krompirjeve počitnice zdržalo, saj bodo dela prosti dnevi kot nalašč za enodnevne ali večdnevne sup izlete. Predstavljamo ti nekaj idej za sup izlete pri nas in pri naših sosedih.

Če nameravaš supati med krompirjevimi počitnicami, vendar imaš le kakšen dan ali dva časa, ti svetujemo, da si ogledaš, kam vse lahko greš v bližini. Slovenija ponuja čudovite sup kotičke tudi jeseni, če pa se zapelješ preko meja, k sosedom, pa te čakajo nekateri zanimivi in mogoče tudi manj poznani kraji, ki te bodo zagotovo navdušili.

 

CERKNIŠKO JEZERO

Cerkniško jezero ti vsak letni čas kaže drugačen obraz, a jesenski je prav poseben. Mogoče je največji čar Cerkniškega jezera ravno v tem, da moraš ujeti pravi čas. Supanje namreč ni vedno mogoče, saj se nivo vode spreminja. Jesen s svojimi padavinami ponovno napolni Cerkniško jezero. Takrat je jezero ponovno primerno za različne vodne aktivnosti, jesenske barve pa ga še dodatno poživijo. V nekaj pa smo prepričani, nikoli ga ne boš našel/našla takega kot si ga za seboj pustil/a nazadnje. Na sup izlet na Cerkniško jezero se bomo odpravili tudi mi in veseli bomo, če se nam pridružiš. 

 

VELENJSKO JEZERO

Velenjsko jezero je posledica izkopavanja lignita, ki ga v Šaleški dolini izkoriščajo že sto trideset let. Jezerski breg je slabo razčlenjen in zaradi tega je jezero skoraj pravokotne oblike, njegov obseg pa je okoli 5 kilometrov. Jezero je suparjem izredno prijazna destinacija. Primeren čas obiska Velenjskega jezera je v vseh letnih časih, le da je v toplih mesecih na voljo več aktivnosti, ki jih jezero ponuja.
Ob obali Velenjskega jezera lahko presupaš 5 kilometrov, potem pa se odpraviš supat še v bližnji dve jezeri, in sicer Škalsko in Družmirsko jezero, ki skupaj z Velenjskim tvorijo Šaleška jezera.

V kolikor si želiš supat in nimaš svojega supa, si lahko pri nas tudi sup izposodiš

 

KOLPA

Zasupaj z nami po reki Kolpi in razišči dinarsko-gorski kanjon med strmimi pobočji. Odkrij belokranjski biser, ki se ponekod razprostira tudi po nižini. Tu in tam je nekaj zaselkov s hišami in kakšen mlin ali kovačija. Zelena lepotica ti ponuja možnost, da se popolnoma izklopiš, saj na nekaterih delih ni mobilnega signala. Sedaj je pravi čas, da preizkusiš, kako je supati po slovenski in malo tudi po hrvaški strani reke. Doživi odklop in si privošči osvežitev v eni izmed najtoplejših in najčistejših rek v Evropi.

 
Supanje po reki kolpi - vsemi kuža s seboj!

BENETKE (ITALIJA)

Raziskovanje skrivnostnih beneških kotičkov, do katerih se ne moreš sprehoditi, je naravnost razburljivo. Bistvo je očem skrito, zato se nam pridruži na raziskovanju tisočih malih kanalov, skritih trgov, skrivnosti gondolerjev, lokalnega življenja tam zadaj, kamor turisti ne zakorakajo. S supom se lahko zgubljaš po mestu, sklanjali pod mostovi, skozi zadnje okno pokukali v nadvse zanimivo knjižnico, občudovali galerijo, pozdravljali začudene turiste in doživljaš mesto, tako kot se spodobi! Pridružiš se lahko tudi nam na naslednjem sup izletu v Benetkah.

 

KAMENJAK (HRVAŠKA)

Polotok Kamenjak predstavlja najjužnejši del istrskega polotoka. Njegova razčlenjena obala je polna skritih kotičkov, zalivov s kristalno čisto vodo in prečudovito naravo.
Kamenjak je odlična destinacija za vse ljubitelje narave in raznovrstnih aktivnosti, a supanje tam ima prav poseben čar. Razčlenjena obala skriva nešteto skritih kotičkov, ki niso vedno dostopni z avtomobilom in peš, zato je raziskovanje s supom odlična izbira, saj lahko tako pobliže spoznaš skrite bisere naravnega parka!

 

NEŽIDERSKO JEZERO (AVSTRIJA/MADŽARSKA)

Nežidersko jezero je 320 km² veliko stepsko jezero, ki leži v Avstriji in na Madžarskem. Regija ob Nežiderskem jezeru ima 300 sončnih dni v letu in je priljubljena pri jadralcih, deskarjih, suparjih pa tudi ljubiteljih sonca. Vsekakor pa je to jezero z največjo globino 1,8 metra tudi najplitvejše v celi državi.
Velikanska raznolikost živalskih in rastlinskih vrst že dolgo navdušuje biologe in tudi supanje tam jeseni zna biti posebno doživetje, zato ti svetujemo da se med počitnicami odpraviš čez mejo.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako smo s supi potovali po Tajski?

Če si med tistimi suparji oziroma suparkami, ki si želijo supati celo leto, te popolnoma [...]

6 zabavnih iger na supu, s katerimi se na dopustu zamoti cela družina

S supanjem se aktivno ukvarjam že lepih 5 let in sup ture na različnih lokacijah po Sloveniji izvajam skoraj vsakodnevno. Ker sup izlete obiskujejo [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije