Kje moram na supu stati, ko na njem nisem sam/a?

Za nekatere je supanje meditacija, za druge športna vadba, za tretje pa druženje. Če si bolj med tretjimi, za družbo ne rabiš vedno dveh supov, ampak lahko na sprednji del supa posadiš kakšnega družinskega člana – otroka, odraslo osebo ali morda psa (seveda ob predpostavki, da so pogoji za supanje varni, vreme predvidljivo).

Na supu lahko na krajših razdaljah voziš drugo osebo.

Ko se nam na deski pridruži drugi oseba, se obremenitev deske spremeni, ravnotežje je drugačno. Kje je torej najbolje stati, ko si na deski sam/a in kje, ko voziš koga drugega?

Kje stojim, ko sem na supu sam/a?

Če si na supu sam/a, stojiš na sredini – direktno pri ročaju. To je najbolj optimalen položaj za supanje.

Če si na supu sam-a, stojiš na sredini – direktno pri ročaju.

Kje stojim, ko je z mano na supu otrok?

Tudi če je otrok lažji, se mora teža na supu porazporediti, zato stopi en majhen korak nazaj. Če vidiš, da nos deske malo zaliva, verjetno stojiš preveč spredaj. Predlagam, da tudi otroka posediš malo bolj nazaj. Če nos deske sili v zrak in bi se rad obračal v stran, sta oba z otrokom preveč zadaj.

Svoj položaj na supu lahko hitro spreminjaš. Če ti je neprijetno v stoje, pojdi na kolena in se varno prestavi v znižanem težišču, saj res ne želiš skipati sebe in še otroka. Otroci naj bodo zaščiteni z majico z UV zaščito, rokavčki oz. rešilnimi jopiči.

Sup inštruktorica supa z malim otrokom, ki je oblečen v rešilni jopič

Kje stojim, ko imam na supu psa?

Supanje s psom je prijetna izkušnja, hkrati pa tudi izziv. Fajn je sicer, da je pes na supu pri miru, da lahko držimo ravnotežje. Vendar radi nekateri psi (vsaj na začetku) nenadoma vstanejo in se po deski malce sprehodijo.

  • Največkrat si poiščejo svoj najljubši položaj spredaj pri nosu. V tem primeru naredimo korak nazaj od sredine, ki je pri ročaju.
  • Če se kuža najraje vozi na zadnjem delu supa, pa samo stopimo en manjši korak naprej od sredine.
  • Mnogo psov najde svoje zatočišče pri nogah svojega lastnika, ker se tam počuti najbolj varno. Potem je najbolj optimalen položaj kar na sredini pri ročaju deske.
 
Mnogo psov najde svoje zatočišče pri nogah svojega lastnika, ker se tam počuti najbolj varno.

Kje moram stati, ko na istem supu supata dve odrasli osebi?

Na supu lahko na krajših razdaljah voziš drugo odraslo osebo, v kolikor tvoja deska prenese skupno težo. Če je teža prevelika, se bo sup bolj potopil v vodo in veslanje je oteženo. Za daljše razdalje je zato bolje imeti svoj sup ali npr. sup Voyager Tandem, ki je prav namenjen raziskovanju dveh oseb.

Sup Voyager Tandem je namenjen raziskovanju dveh oseb.

Ni važno ali je otrok, kuža, žena, punca, le da je varno in zabavno!

Če rad/a uživaš v dvoje, nam pokaži, koga najraje voziš?

Deli z nami kakšen tvoj vtis ali fotografijo, kako supaš v družbi. Na instagramu nas označi z @Bananaway in #Bananaway. 😉

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

9 napotkov za varno supanje s psom

Supanje s psom postaja pravi trend. Vendar gre za veliko več, kot za obliko poletne [...]

8 stvari, ki jih moraš na supu preveriti pred novo sezono!

Zimska hibernacija se počasi končuje, kmalu se bo začela glavna suparska sezona. Če je tvoj [...]