Na kaj moraš paziti, da ti izposojeni sup ne bo povzročal sivih las

Izposoja supa

Supanje je aktivnost, ki navdušuje vse več ljudi in če bi se jim rad/a tudi ti pridružil/a, a še ne razmišljaš o nakupu je izposoja supa dobra izbira. A tudi pri izposoji moraš paziti na nekatere stvari, da se ne bo tvoj zabavni dan na supu spremenil v nočno moro.

ZAKAJ IZPOSOJA SUPA?

  1. Če bi rad/a preizkusil/a supanje in nisi še povsem prepričan/a, da je to aktivnost zate.
  2. Če boš supal/a le nekajkrat letno oziroma boš supal/a le poleti na počitnicah.
  3. Če se še ne moreš povsem odločiti za pravi sup in bi rad/a še katerega preizkusil/a.
Izposoja supa

KAJ MORAŠ PREVERITI PREDEN SI SUP SI IZPOSODIŠ?

1. KAKŠNA JE PREPUSTNOST SUPA

Predstavljaj si, da se odpraviš na dopust za dva ali tri tedne in se odločiš, da si za počitnice izposodiš sup. Komaj čakaš, da boš lahko užival/a in supal/a, a sup se ti že po prvem ali drugem dnevu uporabe spihne.

Te zanima zakaj? Lahko je seveda poškodovan, druga razlaga pa se nanaša na prepustnost supa. Cenejši supi imajo zaradi slabše tehnologije visoko prepustnost, zato ga boš moral/a pumpati tudi vsak drug ali tretji dan. Nekateri kakovostni supi napihnjeni zdržijo tudi tri tedne. Sup napihneš prvi dan in imaš cel dopust mir.

Izposoja supa

2. NA MORJU POTREBUJEŠ MAKSIMALNO TRDEN SUP

Na valovitem morju je toliko bolj pomembno, da je sup maksimalno trden. Boljša kot sta kvaliteta in konstrukcija supa, manj se bo na morju sup zvijal in ti nagajal pri balansiranju deske.

3. NAJ DESKA NE BO PRETEŽKA, ŠE POSEBEJ, ČE JO MORAŠ NA PLAŽO NOSITI

Enoplastne deske so lahke, vendar slabše stabilne, večplastne deske stabilnejše, vendar težke. Red Paddle Co. predstavljajo najboljše od obeh prej omenjenih tehnologij – so lažje, res trdne, stabilne, in česar ne smemo pozabiti omeniti, ročaj za prenašanje je dobro oblikovan in res udoben. Tako, da tudi če desko nosiš par 100m ni noben problem (sicer pa si lahko omisliš tudi sup voziček). 😉

Red Paddle Ride - nova vijolična barva

4. PRI POTOVANJIH JE POMEMBNA TORBA

Napihljiv sup lahko pospravimo v torbo, ki jo na letalo večina letalskih prevoznikov (ne govorimo o nizkocenovnih) sprejmejo brez doplačila. Je pa pomembno, da je torba tako dobro narejena, da se ne bo sup poškodoval, da ne bo torba med potovanjem razpadla ter da vanjo lahko spakiraš še stvari, ki jih potrebuješ na potovanju. Pred rezervacijo preveri tudi, kako dobro oblazinjene ima torba naramnice in kako udobna je za prenašanje. Red Paddlove torbe so preživele že marsikatero potovanje na Tajsko, Šrilanko in na Kanarce. Zaradi prostornosti jih zelo radi uporabljamo tudi pri kajtarskih potovanjih.

Celotno sup opremo Red Paddle Co (desko, veslo in varnostno vrvico), ki se na trgu supanja pojavlja kot najbolj priznani proizvajalec napihljivih supov, si lahko izposodiš pri nas.

Na voljo so:

  • začetniški modeli iz družine Ride (10’6, 10’8),
  • naprednejši, hitrejši modele kot so npr Sport, Voyager in Elite ter
  • posebni modeli kot je WindSUP 10’7.

Svoj sup lahko rezerviraš kar preko spleta, je najbolj enostavno. 😉

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kaj je leash in zakaj je obvezna oprema za supanje?

Varnostna vrvica ali leash bi moral poznati vsak supar, saj je del obvezne opreme za [...]

Kako načrtovati SUP turo z vremensko napovedjo?

Si tudi ti ta vikend zaradi napovedanega dežja ostal/a doma? Klub izjemno slabi vremenski napovedi [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema