Najlepše lokacije za supanje v gorah, kjer lahko združiš supanje in pohodništvo

Podaljšani vikend pobegi so vedno super ideja, saj ti časovno omogočajo, da združiš več aktivnosti hkrati. Če rad/a preživljaš prosti čas v gorah, ti svetujemo, da naslednji vikend izlet načrtuješ nekam, kjer si lahko privoščiš tudi supanje. Seveda z neverjetnim pogledom na gore.

Tako lahko en dan nameniš supanju, drug dan pa malo bolj konkretnemu pohodu na okoliške gore. Lahko pa se odločiš tudi za kombinirano možnost in se odpraviš supat do lokacije, do katere ne moraš drugače kot peš, ali pa se po pohodu še malo izkoristiš vodo.

ZAKAJ KOMBINIRATI POHODNIŠTVO IN SUPANJE?

  1. Po napornem pohodu je lahko ravno svežina vode tista, ki te prenovi. Ponavadi so višje ležeča jezera precej mrzla, zato se v jezeru ne boš ravno namakala. Te pa lahko ohladi že sama bližina vode, medtem ko supaš. Na sredi jezera se ustavi in v vodo pomoli tudi noge, ki jim bo hlad po celodnevnem nošenju gojzarjev, zagotovo dobro del. Ali pa vseeno skoči, mrzla voda je dobra za prekrvavitev, z intenzivnejšim veslanjem do obale pa se boš ponovno ogrel/a.
  2. Prepreči muskelfiber. Na supu se namreč ravno prav pretegneš, da zjutraj ni bolečih mišic.
  3. Uživaj v razgledu na gore, le iz druge perspektive. Če imaš rad/a gorski svet, si preberi, katera jezera ti predlagamo spodaj, saj boš ravno tam lahko med supanjem še vedno občudoval/a gorske lepote.
 

5 TOP GORSKIH IDEJ ZA SUP DESTINACIJE

1. GORA SCHAFBERG (AVSTRIJA)

Schafberg je gora z izrazitim vrhom na območju Salzkammerguta. Z vrha je pogled na sosednje vrhove in večino večjih jezer na območju (Wolfgangsee, Attersee, Fuschlsee in Mondsee…).

Za prenočevanje priporočamo vasico St. Wolfgang, od koder na goro vozi tudi gorska železnica. Z njo se lahko pripelješ do vrha, nekateri pa izstopijo na 2/3 poti in do vrha hodijo še 1 uro. Vzpon na vrh traja iz doline 3 ure in pol. Razgled na vrhu je neverjeten, ko pa se vrneš v vas, lahko zaveslaš na jezeru Wolfgangsee in občuduješ lepote vrhov okrog tebe in v hladni vodi odpočiješ utrujene noge.

2.VRBSKO JEZERO (AVSTRIJA)

Vrbsko jezero je super, ker nam je zelo blizu, poleg tega pa je tudi zelo lepo. Ker je le skok čez avstrijsko mejo, lahko prenočiš v Kranjski gori, na Bledu ali v Bohinju ter obredeš vse čudovite vršace pri nas, nato pa čez mejo skočiš še na supanje. Svetujemo ti edino, da se tja ne odpraviš poleti, saj kar mrgoli avstrijskih turistov.

3. GARDSKO JEZERO (ITALIJA)

Gardsko jezero leži na severu Italije pod veličastnimi Dolomiti. Kot pohodniško destinacijo vsekakor svetujemo pogorje Monte Balda – dolg greben, ki skoraj v celoti omejuje eno stran Gardskega jezera. Če imaš rad/a ferate boš prišel/a na svoj račun, saj je v okolici jezera kar nekaj super ferat. Ne glede na to, kje ob jezeru boš nastanjen/a, se boš lahko po dnevu v gorah sprostil/a na supu v jezeru. Pazi le na veter in ostani v zalivu!

supanje v gorah

4. JEZERO MISURINA (ITALIJA)

Misurina je idealen kraj za aktivne počitnice. Jezero, ob katerem lahko prenočiš, ponuja veliko možnosti za vodne užite- tam je super tudi za supanje, saj je razgled čudovit. Za boljše doživljanje gora pa svetujemo, da se odpraviš proti koči Rifugio Auronzo, ki leži na n.v. 2320 m. Cesta do koče je sicer plačljiva, a se vsekakor se splača, saj je razgled čudovit. Seveda pa lahko pot nadaljuješ tudi od tam naprej peš.

5. JEZERO SORAPISS (ITALIJA)

Zadnja lokacija ti bo res vzela dih, in sicer gre za jezero Sorapiss oz. lago di Sorapiss. Majhno jezero smaragdno zelene barve leži sredi gora. Ni pa to suparska lokacija za čisto vsakega, saj do jezera vodi sicer ne preveč zahtevna, ampak kar dolga 7-kilometrska pot.

S supom na rami bo to res konkreten dober trening za noge in trup, sam razgled na koncu pa bo poplačal tvoj trud. Še dodaten nasvet: s seboj ne pozabi vzeti dovolj tekočine in prigrizkov za energijo, kot so oreščki in doma narejene energijske tablice. Zagotovo namreč nočeš, da ti na cilju zmanjka energije za supanje s čudovitim razgledom.

Dodatne ideje lahko najdeš tudi v blogu 7 najlepših lokacij za supanje v Italiji.

Tudi ti lahko deliš svoje predloge in pretekle izkušnje tako, da na Instagramu objaviš sliko in nas označiš na sliki z @Bananaway ali sliki dodaš hashtag #Bananaway.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Zakaj na počitnice v Grčijo z avtodomom in supom?

Grčija je ena od tistih držav, ki nikoli ne razočara, saj vsak najde nekaj zase. [...]

Splošne prepovedi in omejitve supanja – kje smemo in kje ne smemo supati?

Suparji smo del večje skupnosti uporabnikov voda. Tu so še kopalci, drugi veslači, kajakaši, rafterji, [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije