Najlepši spomladanski sup pobegi

Najlepši spomladanski sup pobegi

Četudi se marca in aprila pri nas stopinje gibljejo okoli 10, pa ni treba na drugi konec sveta, da se lahko sproščeno predamo svoji priljubljeni aktivnosti na vodi.

Za supanje odlične lokacije v pomladanskem času niso tako nedosegljive. Zbrali smo 4, relativno blizu in cenovno ugodne sup destinacije, ki bodo navdušile vsakega suparja!

1. KANARSKI OTOKI

Kanarski otoki so prepoznani kot sončna destinacija celo leto. Med ljubitelji vodnih športov so priljubljeni predvsem otoki Tenerife, Gran Canaria in Lanazarote. Tenerifi so znani po cestnem kolesarstvu, pohodih, plezanju, imajo zelo raznoliko rastje in zelo stare gozdove, ki so zelo zanimivi. Gran Canaria pa je med tistimi bolj aktivnimi znana po gorskem kolesarjenju in pohodništvu.

Dnevne temperature na Kanarskih otokih se pozimi gibljejo med 18 in 22°C. Vreme je lahko povsem nepredvidljivo, zato ti priporočamo čebulno oblačenje. Otoki so postali veliko bolj dostopni odkar je nizko cenovni letalski prevoznik Ryanair potrdil povezavo z Benetkami. Splača se ti pogosteje spremljati cene letov, saj z lahko malo sreče tja letiš praktično zastonj.

 
Spomladanski sup pobegi

2. DALMACIJA

Dalmacija obsega notranjost, reke, obale, gore in številne prelepe otoke, zaradi česar jo uvrščajo v eno od najbolj razvejenih obal v Evropi. Na tem območju prevladuje sredozemska klima in marca dnevne temperature gibljejo nekje okrog 15° celzija, aprila pa že 20° celzija. Dalmacija skriva več kot tisoč otočkov in otokov, ki so bolj ali manj znani in predstavljajo super možnost, da do njih odveslamo in jih raziščemo. Veliko jih je tudi tako majhnih, da na njih raste le kakšen grmiček ali drevo.

3. ZRMANJA

Reka Zrmanja sodi med najlepše evropske reke. Čista voda in očarljivi kanjoni bodo pokazali moč narave v svoji polnosti. Supanje po kanjonu Zrmanja je naravnost nepozabno, saj je čudovita zelena reka oblikovala zavit kanjon, ki si ga je zagotovo najlepše ogledati iz vode. Največji čar supanja po tej reki, pa je tista sladka nevednost, ko se sprašuješ, kaj bo za naslednjim vogalom in kdaj boš zagledal/a morje. Temperatura zraka zgodaj spomladi je primerljiva z Dalmacijo (oz. kakšno stopinjo manj), zato se moraš pred izletom kar dobro opremiti.

Več o naših priporočilih, kje začeti supati po Zrmanji si lahko prebereš v našem blogu z naslovom »Kam supati za prvomajske praznike«.

4. MALTA

Malta je med slovenskimi popotniki vse bolj priljubljena, in sicer zaradi cenovno ugodnih letov, zaradi prijetnih domačinov, pa tudi zaradi vedno lepega podnebja, kristalno čistega morja in živahnega dogajanja za mlade.

Zime na Malti so mile (okrog 15° celzija), pomladi pa kar tople (okrog 20° celzija). Del Malte, otok Gozo, je eden najbolj znanih potapljaških krajev v Sredozemlju in središče vodnih športov, zato se bomo tam dobro počutili tudi vsi suparji. Otok je resnično poseben, edinstven in umirjen. V kolikor s seboj ne bi vzel/a lastnega supa, priporočamo sup izlet z Malta Sup Sea Treks, ki jih vodi zanimiv gospodič Henry. 😉

KAJ OBLEČI ZA »SPOMLADANSKI SUP IZLET ?

Priporočamo oblačenje po plasteh, saj ti lahko ob fizični aktivnosti hitro postane vroče, potem pa malo zapiha veter in te spet zebe. Bolje je biti na začetku oblečen več, kot pa da si oblečen/a premalo in to ugotoviš šele sredi sup izleta.

Za zgoraj naštete lokacije svetujemo, da spakiraš tudi neopren, saj je uporaba neoprena vsekakor priporočljiva v hladnejših pogojih, ko je temperatura zraka nekje pod 24 stopinjami.

Če oblečemo neopren to pomeni, da smo v vodi lahko dalj časa, da se s tem zavarujemo pred pljuski vode in vetrom, ker stojimo na deski, smo namreč slednjemu bolj izpostavljeni.

IMAŠ NA ZALOGI KAKŠNO IDEJO, KAM NA HITRO POBEGNITI PRED ZIMO?

Potem ne bodi sramežljiv/a in destinacijo deli z nami v komentarju, zraven pa seveda lahko prilepiš še kakšno sliko iz preteklih potovanj, da bomo tudi sami lažje splanirali naslednji izlet.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Tajska in njena džungla: Nacionalni park Khao Sok

Ob misli na Tajsko, nas veliko najprej pomisli na dolge peščene plaže, kristalno čisto modro [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije