Nepogrešljiv na jadranju: sup je priročna popestritev!

Razprta jadra, veter v laseh in prostrano morje – spet je tisti čas v letu, ko se boš lahko odpravil/a jadrat. Preveri, zakaj je super na krovu imeti tudi sup!

Jadranje daje občutek svobode in možnost, da pobegneš iz vsakdanje rutine in odkrivaš nove kotičke in vodne razsežnosti. Na nek način je tudi supanje podobno, saj ti omogoča, da se umakneš od družbe, ki je na krovu, v svoj mir ali pa odveslaš do bližnjih zalivčkov, ki jih z jadrnico ne moraš doseči.

 
Sup na jadrnici

KAKO LAHKO SUP POPESTRI JADRANJE?

1. S SUPOM LAHKO PRIDEŠ OD TOČKE A DO TOČKE B

Ko jadrnico zasidraš sredi morja, imaš z družbo na krovu tri možnosti – druženje na krovu, plavanje ali pa raziskovanje okolice v smeri 360°okrog jadrnice s supom. Odveslaj do kopnega in razišči raznoliko obalo od blizu. Vmes skoči v vodo in se malo posonči. 😉

2. SUPANJE JE DOBRO ZATE IN ZA OKOLJE

Zakaj? S supom se aktivno premikaš iz točke A do točke B, za to uporabljaš lasten pogon, se razmigaš in ne onesnažuješ okolja, kot ga onesnažujejo motorni čolni.

Moraš na hitro skočit do bližnje trgovine? Pojdi kar s supom! Seveda moraš paziti, da ti supa ne ukradejo, omisli si ključavnico za sup. 🙂

3. TELOVADNICA NA VODI

Na jadrnici se je včasih težko dobro razgibati in če ti samo skok v vodo in plavanje ni dovolj, lahko to kombiniraš s supanjem. Lahko celo odveslaš do obale in odtečeš par kilometrov ali pa izvajaš vaje z lastno težo in jogo kar na supu. Ker pa je supanje aktivnost pri kateri dela celo telo, se boš razmigal/a že med veslanjem.

Sup na jadrnici

4. SUP JE ZABAVEN ZA CELO »POSADKO NA KROVU«

Ne glede na to ali si se na jadranje opravil/a s prijatelji, sodelavci ali družino – sup je zagotovljena zabava za vse. Na prednji del supa lahko postaviš tudi majhnega otroka in se tako skupaj z njim opraviš na raziskovanje okolice. Otroci bodo zagotovo navdušeni, saj jim je supanje cel žur! Z njimi igraš tudi različne igrice na supu!

5. UMIK OD DRUŽBE

Jadrnica lahko po nekaj dneh bivanja postane utesnjena in včasih se je dobro odmakniti tudi od ljudi, s katerimi jadraš. Sup vsakemu omogoča, da se malo odmakne na samo, s tem sprosti svojo napetost in jo tako nadomesti z veliko pozitivne energije.

6. SUP PRINESE NOVO RIBIŠKO IZKUŠNJO

Sup ti bo dal mobilnost, da preprosto in hitro dosežeš prave kotičke za lovljenje rib, pa še malo miru boš imel/a med ribolovom. Namesto, da loviš s palico, lahko laks zavežeš za rep supa in greš supat. Ribe še rajše prijemajo na premikajoči trnek. 😉

7. S SUPOM LAHKO ODKRIJEŠ NOVE KOTIČKE

Jadrnica je vseeno velika, parkirati jo moraš stran od obale, zato te ne more ponesti do posameznih skritih kotičkov. Sup ti omogoča, da brez bojazni, da boš poškodoval/a jadrnico, raziskuješ male otočke in zalivčke v bližini, kjer ste se z jadrnico zasidrali.

Sup na jadrnici

Sup prinese veliko veselja, hkrati pa naj te ne skrbi, kam ga boš pospravil/a na jadrnici, saj je sup veliko bolj praktičen kot napihljiv čoln ali kajak. Predvsem pa napihnjen zavzame manj prostora.

Zato naslednjič, ko greste z družino ali prijatelji jadrati, s seboj obvezno vzemite tudi sup! Zagotavljamo ti, da ti bodo vsi na krovu zelo hvaležni.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako v poln družinski avto spakirati še sup?

Verjetno že cela družina nestrpno odšteva do “taglavnih” počitnic na morju, tebe pa pred tem [...]

Intenzivno veslanje – oblika supanja, s katero odganjamo zimo in krepimo telo!

Supanje je lahko zabavna in sproščujoča aktivnost, ki se je loti skorajda vsakdo, ne glede [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Zabava