Ni zime za ta prave suparske “eskime”

Čeprav se nekateri suparji težko sprijaznimo, je zima pred vrati. Supanje pozimi pa je s pravo opremo in izbiro lokacije lahko pravo pravljično doživetje.

Spodaj si poglej nekaj videoposnetkov ob katerih boš začel/a pregledovati vremensko napoved in komaj čakati sneg.

Dokazi prihajajo iz celega sveta in tudi Slovenija ti lahko nudi pravo zimsko pravljico.

 

4 TOP VIDEOPOSNETKI IN DESTINACIJE ZA ZIMSKO SUPANJE

1. NORVEŠKA

Čeprav naš planet skriva nekaj neverjetnih lokacij za supanje, pa se bo katerikoli kraj težko kosal z zimskimi lepotami Norveške. Norveška zimska divjina pozdravi suparje s temperaturami krepko pod lediščem, zato je destinacija primerna le za izkušene in dobro opremljene suparje. Norveška je dežela za tiste, ki ljubijo naravo in če nam ne verjameš, si oglej neverjeten video, ki prikazuje norveško sup pravljico.

2. ISLANDIJA

Islandija – dežela med ognjem in ledom in pravi raj za tiste, ki obožujejo divjo plat narave. Dejansko ti zadostuje že pol ure vožnje iz glavnega mesta Reykjavika, da se znajdeš sredi divje narave, kjer se boš počutil/a kot, da si edina oseba na Zemlji. Kot lahko vidiš na posnetku, so Atlantik, reke in jezera kot nalašč za kajtanje in sup ter raziskovanje neokrnjene narave.

3. ŠVEDSKA

Zaradi manjše poseljenosti, na velikem ozemlju namreč prebiva okoli 9 milijonov ljudi, je Švedska pravi raj za ljubitelje raziskovanja čudovite narave. Prostrana polja, gozdovi in hribovje nudijo spokojnost in možnost nenehnega raziskovanja, tudi s supom. Že glavno mesto Stockholm ponuja nešteto možnosti za raziskovanje s supom. Tudi zima ni tako huda, a prinaša vseeno neverjetno sup dogodivščino.

4. ŠVICA

Švicarske gore so najprivlačnejše pozimi, poleti pa so najbolj priljubljena jezera, a suparji znamo izkoristiti vse lete čase in švicarska zimska pravljica bo zagotovo nekaj posebnega. Na posnetku vidiš jezero Cresta, ki leži globoko v Švicarskih gorah in ponuja vpogled v nedotaknjeno naravo.

ZA ZIMSKO PRAVLJICO PA NI TREBA PRAV DALEČ

Tudi Slovenija ponuja čudovite kotičke, ki imajo pozimi še prav poseben čas. Verjetno vsi suparji prej ali slej zaidejo na Most na Soči, saj smaragdna lepotica ponuja neverjetne možnosti za sup izlete in raziskovanje. Mi tja radi zaidemo tudi pozimi, saj je kontrast med spečo zamrznjeno naravo in smaragdno vodo resnično neverjeten. Svetujemo ti, da se letos o tem prepričaš kar sam/a.

ZA ZIMSKO SUP UŽIVANCIJO POTREBUJEŠ PRAVO OPREMO

Pozimi priporočamo oblačenje po plasteh, saj nam lahko ob fizični aktivnosti hitro postane vroče. Bolje je biti na začetku oblečen več, kot pa da smo oblečeni premalo in to ugotovimo sredi izleta, zato smo v preteklosti zate že pripravili nasvete, kako se obleči za zimsko supanje.

Vso potrebno opremo in oblačila pa tudi pozimi najdeš v naši trgovini s sup opremo Bananaway.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Ugodna vs. najboljša kombinacija neoprenov za boljši izkoristek supanja

Supanje je aktivnosti, ki ni rezervirana le za poletne mesece, a za brezskrbno supanje v [...]

Intenzivno veslanje – oblika supanja, s katero odganjamo zimo in krepimo telo!

Supanje je lahko zabavna in sproščujoča aktivnost, ki se je loti skorajda vsakdo, ne glede [...]