Oblačila za supanje poleti

Ena od prednosti supanja je njegova vsesplošna uporabnost – lahko se odločiš za telovadbo, daljšo turo po neznanih kotičkih, ali pa si privoščiš prijetno meditacijo. Še več, supamo lahko kadarkoli se nam zahoče, ne glede na uro in ne glede na letni čas. Vseeno pa je ključnega pomena, da se za naše cilje in glede na namen vsake naše odprave s supom tudi ustrezno pripravimo.

Ker naša priprava športnih pripomočkov zajema predvsem transport naše deske, vesla in tlačilke, lahko več pozornosti namenimo bistvenemu delu – oblačilom. Kaj obleči za supanje? Kakšna oblačila za supanje so primerna poleti?

Tukaj bomo govorili o oblačilih primernih za poletne mesece, in tudi če se ta zdijo bolj samoumevna, imamo zate pripravljenih kar nekaj trikov in namigov za še boljšo sup izkušnjo.

SAMOUMEVNA OBLAČILA ZA SUPANJE – KOPALKE IN KOPALNE HLAČE!

Ko je vročina najhujša in vemo, da se bomo morali na neki točki soncu skriti kar s skokom v vodo, je najlažje supati le v kopalni opremi.

Želja vsake ženske je najti kopalke, ki bodo ob celodnevnem nošenju ne glede na naše aktivnosti – od skokov s pečin pa do poležavanja na plaži – ostale točno na svojem mestu.

Moški trend kopalnih hlač (seveda, tudi ženskih) se giblje v smeri vizualne estetike, in pa seveda udobja in funkcionalnosti. Kopalne hlače so “must”! Kopalne hlače Waxx te bodo navdušile z zanimivimi dizajni, material je res kvaliteten, kar pomeni, da je dobro raztegljiv in hitro sušeč.

kaj_oblečisupanje_kopalne_hlače_boardshorts

LYCRA MAJICE Z UV ZAŠČITO IN BREZSKRBNO POLETJE!

Lycra majice se ponašajo z UFP 50+, kar pomeni, da bo našo kožo pod tkanino dosegel le vsak 50. žarek. To je pravi luksuz, če pomislimo, da z golo kožo do nas pridejo vsi, oziroma da z običajnim bombažem blokiramo zgolj vsak 6. do 9. žarek. Poleg tega se v nasprotju z bombažem hitro sušijo, se prilagodijo našemu telesu, so zračne in suparja pri veslanju niti malo ne ovirajo zaradi prilagodljivosti in taktične umestitve šivov, prav tako ne pri kateremkoli drugem športu.

Obstaja tudi ženska verzija lycra bodija namesto majice, ki te bo zaščitil celo. Če se na izlet odpravljaš z družino, pa ne pozabi za svoje najmlajše vzeti še lycra otroške majčke z UV zaščito. Za ženski del priporočamo na primer kratke rokave O’neill Skins, za prav tako vroče dni pa tudi različne lycra majice.

O'neill lycra majica z UV zaščito je prava izbira

KAPA S ŠILTOM, DA ZARADI MIŽANJA NE ZAMUDIŠ NIČESAR!

Supanje je fantastičen način rekreacije tudi zato, ker si hkrati privoščiš poceni ogled okolice in znamenitosti iz popolnoma druge perspekitve. Poleg tega imaš v stoječem položaju odličen razgled na vse strani. To pa prinaša tudi svoje minuse, saj bomo ob sončnem vremenu (ki ga imamo seveda najraje) poleg močne sončne svetlobe lahko trpeli zaradi bleščanja in odboja sonca od vode. Da si situacijo nekoliko olajšaš, si priskrbi zaščitno kapo, s katero lahko svojim očem ponovno dovoliš nekaj sprostitve.

S kapo si poleg vsega zgoraj naštetega zagotoviš še dodatno zračnost na zadnji strani, kar ob rekreaciji in vročini še kako prav pride.

MODERNA SONČNA OČALA ZA ZAGOTOVLJENE KOMPLIMENTE!

Obvezna oprema na plaži so sončna očala. Pa ne le zato, da lahko brezskrbno opazujete ljudi okoli sebe, temveč tudi za zaščito oči. Priporočamo Nectar sončna očala, ki se bodo podala k vsakemu stilu in s svojo univerzalno mladostno obliko pasala na vsak obraz, ter nas s svojo lahkotnostjo ne bodo ovirala. Nectar sončna očala nudijo 100% UV zaščito, leče pa so odporne na udarce in praske, tako da je športanje z njimi resnično brezskrbno. Na voljo je več modelov, oblik in barv, tako da se bo sigurno našlo nekaj za tvoj karakter in stil v Bananaway zbirki sončnih očal.

Sončna očala za supanje in za na morje Nectar pri Bananaway

IN PUNCA, NE POZABI NA TANKE PAJKICE!

Če se na sup odpravljaš v zgodnjih urah, ko sonce še ni segrelo kopnega, ali pa si bolj zmrzljiva, so pajkice vedno dobra ideja. Če še nisi supala in se bojiš, da bi padla v vodo, se udeleži spoznavnega tečaja supanja in hitro boš videla na lastni koži, da se moraš za padec v vodo na mirni vodi kar malo potruditi. Red Paddle Co sup, na katerem boš stala, so namreč SUPer stabilni. Vseeno imej na zalogi še ene pajkice, da se lahko hitro preoblečeš. Izberi pajkice, ki so raztegljive in ostanejo na svojem mestu, najbolje da kar tiste, ki jih uporabljaš za tek ali jogo.

Pod oblacila za supanje spadajo tudi pajkice

KAKO SE OBLEČI ZA NA SUP, JE VEDNO ODVISNO OD VREMENA!

Tako pač je. Preveri, kakšno vreme se obeta še preden se odpraviš na daljšo turo. Na morju bodi pozoren/a tudi na veter, ki bo lahko zahteval kakšen dodaten kos oblačila na svoj račun, poleg dodatne previdnosti. Ko pa se bližajo hladnejši meseci in manj toplo vreme, moramo svoja oblačila spet prilagoditi – preveri, kakšna so priporočljiva oblačila za supanje pozimi in jeseni.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Poletne otroške majice z UV zaščito

S poletnimi majicami z UV zaščito priskrbimo našim malčkom dodatno varnost v času težko pričakovanih [...]

Kdaj je čas za fiksno sup veslo?

Fiksna vesla najpogosteje najdemo v rokah suparjev, ki veliko veslajo. Zakaj? Ker vedo, kako pomembno [...]

Comments are closed.