Očistimo vode v največji globalni čistilni akciji

Že večkrat smo pisali, kako pomembno je, da varujemo naše okolje in skušamo zmanjšati količino plastike, ki jo uporabljamo. Ker pa je na svetu še vedno ogromno nerazgradljivih materialov, ki žal ne najdejo poti do smetišča ali centra za recikliranje, smo se odločili povezati z drugimi, ki se zavzemajo za isti cilj kot mi – čistejše vode in svet okrog nas.

OČISTIMO SLOVENIJO

Povezali smo se z Ekologi brez meja, s katerimi bomo v okviru projekta Očistimo Slovenijo, 15. septembra 2018, organizirali čiščenje slovenskih voda, pri katerem se jim bomo pridružili tudi mi. Gre za največjo globalno okoljevarstveno akcijo, pri kateri bomo prostovoljci v 150 različnih državah po svetu na isti dan čistili svoj kraj, tako na kopnem kot na vodi. S tem bomo poskrbeli, da manj odpadkov konča v morju in posledično zaradi naše pomoči lahko preživi več živali.

POMAGAŠ LAHKO TUDI TI

V tem trenutku še poteka popis divjih odlagališč. Za začetek nam lahko pomagaš s tem, da si naložiš mobilno aplikacijo za popis odlagališč (Android, IOS), se odpraviš na teren in v aplikaciji označiš divja odlagališča, kjer se pogosto nahajajo smeti. S tem nam lahko pomagaš pri izzivu, da Slovenija postane najbolj uspešna država v tej akciji.

PODPRI PROJEKT MANJ JE VREČ

Manj je vreč je projekt podjetja Hofer, ki se zavzema za manjšo uporabo plastičnih vrečk. Namesto plastične vrečke zato raje kupi trajnostno vrečko iz Fairtrade bombaža. Fairtrade izničuje izkoriščanje delovne sile in izboljšuje življenjske in delovne pogoje pridelovalcev bombaža v državah v razvoju ter k spodbujanju varovanja okolja.

Z vsako trajnostjo vrečko se 5 centov nameni Ekologom brez meja in projektu Očistimo Slovenijo.

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Zakaj je mikroplastika škodljiva?

Pravijo, da česar ne vidimo, ne boli. Ravno zato je tako zelo pomembno, da drug [...]

V Centru naprej pravijo: Supanje je zakon!

Obiskovalci Centra Naprej so osebe s pridobljeno težko možgansko poškodbo. V procesu dolgotrajne rehabilitacije jim [...]