Poletne otroške majice z UV zaščito

S poletnimi majicami z UV zaščito priskrbimo našim malčkom dodatno varnost v času težko pričakovanih počitnic na morju, ki mnogim predstavlja vrhunec poletja! Med počitnicami na morju ne smemo pozabiti na stalno oskrbo telesa s tekočino, na ustrezno zaščito proti škodljivimi UV žarki, na izogibanje soncu med 10. in 16. uro, na zaščito pred vetrom in seveda na udobje. Skrb pri vseh teh faktorjih se tako še toliko poveča, ko pride do naših malčkov.

 

ZAŠČITIMO OTROKA Z MAJICO Z UV ZAŠČITO

Kljub temu, da se z otrokom skušamo izogniti najbolj vročemu soncu, je za otrokovo občutljivo tanko kožo preveč tudi zmorno močan sonce in ga je težko obraniti le s sončno kremo. Majica z UV zaščito “krije hrbet” cel dan, ne samo na morju, ampak tudi na igrišču in v gorah.

ZAKAJ IZBRATI MAJICO Z UV ZAŠČITO?

Ljudje se bojimo tako UVA kot UVB žarkov. UVA zato, ker povzročajo opekline in neprivlačno pordelost kože, UVB pa povzročajo staranje DNK in posledično staranje kože, nastanek gub in znamenj.

Dandanes se na žalost razširja trend, da na kožo nanašamo čim manj sintetičnih krem za zaščito proti soncu zaradi vsebnosti toksičnih kemikalij. Vendar pa ti ljudje upoštevajo zgolj obstoj in kratkotrajne posledice izpostavljenosti UVA žarkom, ne pa posledic, ki jih na dolgi rok povzročajo UVB žarki – to so izredno neprijetne in v veliko primerih tragične kožne bolezni in rakava obolenja, število katerih se vsako leto podvoji. V prvi vrsti lahko za zaščito poskrbimo z izbiro primernega, bolj naravnega produkta, s katerim tudi zmanjšamo tveganje alergijskih reakcij ob absorpciji kreme v kožo. Dobra alternativa prekomerni uporabi krem, pa je enostavno nošenje majice z UV zaščito. Da bi ohranjali zaščito, ki nam jo prinašajo kreme in spreji, bi jih morali nanašati vsaki dve uri, a vsi vemo, da se to v praksi velikokrat ne zgodi. Zato je v veliko primerih pametneje in enostavneje nositi primerna oblačila z zaščito proti soncu, sploh ko gre za šport, oziroma pri otrocih neustavljivo igro in dirjanje po obali.

5x VEČJA ZAŠČITA V PRIMERJAVI Z NAVADNIMI MAJICAMI!

Lycra majice ponujajo zaščito pred UVA in UVB žarki s faktorjem 50+, in z nošenjem se odpornost na sevanje ne zmanjša nič. UPF (faktor zaščite pred UV žarki) 50 nam nudi kar 98% zaščito pred telesu škodljivim sevanjem in pomeni, da se bo do kože pod oblačilom prebil le en žarek izmed več kot petdesetih. V primerjavi z navadnimi bombažnimi majicami, je to več kot 5x večja zaščita, v katero je vredno investirati. To se nam bo obrestovalo tako v dolgoročnem zdravju, kot v trenutnem užitku ob vseh družinskih aktivnostih, ne glede na to, ali je to popoldanski sprehod, igranje v vodi, ali pa supanje z družino na Bohinjskem jezeru.

 
Zaščitna lycra majica proti UV žarkom za brezskrbe otroke

OLAJŠAJMO OTROKU ALERGIJO NA SONCE!

Dandanes je vse bolj prisotna alergija na sonce v kombinaciji z morsko vodo tudi pri otrocih. Do alergije pride zaradi delovanja UVA žarkov na alergene v našem telesu, ki se nahajajo v vseh nas, a pri nekaterih v večjem deležu. Ob višjih temperaturah in izpostavljenosti soncu bo občutljiva koža postala razdražena, pordela in začela močno srbeti. Alergija na sonce v mnogih primerih z leti mine, a se je z njo vseeno treba soočiti takrat, ko jo imamo. Odrasli že stisnemo zobe, pri otrocih pa je zadeva občutno težja. Razposajene otroke težko obdržimo pri miru v senci, med tem ko imajo morje, kamenčke in napihljive igrače na dosegu rok, še težje pa jih obvladujemo in pomirimo, ko jih srbi celo telo.

Rešitev (vsaj delnih) za alergijo na sonce je na trgu mnogo – od antihistaminikov, do olj, prehranskih dodatkov betakarotena in kalcija, pa do najenostavnejših in učinkovitih metod – spiranje s sladko vodo, zaščita občutljivih mest oljem, ali pa enostavno na soncu nosimo oblačila. Otroške majice z UV zaščito bodo pravi balzam za vašega najmlajšega.

Najprimernejša oblačila v primeru alergije na sonce niso klasične bombažne majice. Ker se počasneje sušijo, bo otrok lahko izpostavljen dolgotrajnejšemu nošenju mokre majice, s čimer ne tvegamo le prehlada, temveč tudi hujši alergijski odziv telesa s slano vodo. Do tega pride tudi zato, ker nas navadna oblačila ne obvarujejo pred UV žarki. Z lycra majico bo vaš otrok zaščiten z UFP 50+ faktorjem, zaradi svoje hitrosušeče tekstilne zgradbe pa bo otrok med tekanjem iz vode in nazaj prihranjen hude srbečice.

POMEMBNO JE, IZ KAKŠNIH MATERIALOV JE MAJICA Z UV ZAŠČITO NAREJENA!

Lycra je vodilni material v svetu kopalnih oblačil. Ponaša se z lahkotnostjo (med 6 in 8 oz) in raztegljivostjo v 4 smeri (torej po širini in po dolžini materiala, ne glede na smer vlaken). Zaradi teh dveh lastnosti se bomo ob nošenju počutili, kot da nimamo skoraj nič na sebi. Ne glede na to, ali se odločimo za oprijeto ali širšo različico lycra majice, bomo zaradi zračnosti materiala ostajali sveži in povezani z okoliško atmosfero. Zaradi elastičnosti takšen material sledi telesu z vsakim gibom in ni neprijeten niti ob šivih pri sklepih, ter nam s tem zagotavlja največje možno udobje ob nošenju. Nekateri modeli majčk kot je na primer O’Neillov Youth Skins lycra majčka imajo dodano zanko za povezavo s kopalkami, s katero zagotovimo, da ves čas vse stoji na svojem mestu. Zaradi teh odličnih lastnosti bo majica z uv zaščito otroku prišla prav pri vseh vodnih aktivnostih, kot pri vsakdanjem nošenju. Kaj lepšega lahko izberemo otroku, pri katerem živahnost ne pozna meja?

Ker lycra vseeno ni popoln material, se v praksi pogosto uporabljajo hibridi. Majicam z UV zaščito so pogosto dodana poliestrska vlakna, ki zagotavljajo boljšo obstojnost oz vdržljivost ali najlonska vlakna, ki naredijo majico lahko, mehko in hitro sušečo.

KAKO VZDRŽEVATI MAJICO Z UV ZAŠČITO?

Majica z UV zaščito je nekoliko občutljiva na klor, zato poskrbite, da jo po kopanju v bazenu čim prej spravite z otrok in jih splaknete z vodo ali operete s pralnim strojem pri najnižji temperaturi.

Živahnost barv majčk z uv zaščito je velik adut tudi, ko pride do varnosti – svoje najmlajše boste tako lahko hitro opazili že z velike razdalje in bili tako bolj mirni med uživanjem na plaži. Pri otroških modelih lahko izbirate med modeli s kratkimi in pa modeli z dolgimi rokavi, v vsakem primeru pa so skrbi glede vročine ali prepiha od več, saj je lycra ne glede na ostale dodatke hitro sušeč, lahek in izredno zračen material, s katerim bomo ohranjali svežino in udobje na telesu.

Z OTROKOM NA MORJE BREZ SKRBI!

Z majico z UV zaščito boste otroku prihranili vročino v običajnih bombažnih oblačilih, ki imajo običajno še dodatek sintetičnih vlaken, katera še dodatno onemogočijo dihanje tkanini. Tkanina se bo posušila skoraj v trenutku, zato hitri prehodi iz vode in nazaj ne bojo več ena izmed vaših skrbi. In kar je najlepše – otroka boste zaščitili pred kožnimi boleznimi in njihovi koži podarili še nekaj let svežine in življenja. Prav tako se ne boste soočali z nezaželenimi opeklinami, ki jih naši najmlajši težje prenašajo, in jim olajšali morebitno alergijo na sonce in hudo reakcijo v kombinaciji z morsko vodo in vročino. Koža je oblačilo, ki ga bomo nosili celo življenje, zato moramo nanjo paziti že od zgodnje mladosti naprej. Privoščite to skrb sebi, pa tudi svojim najdražjim.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

6 zabavnih iger na supu, s katerimi se na dopustu zamoti cela družina

S supanjem se aktivno ukvarjam že lepih 5 let in sup ture na različnih lokacijah po Sloveniji izvajam skoraj vsakodnevno. Ker sup izlete obiskujejo [...]

Kako v poln družinski avto spakirati še sup?

Verjetno že cela družina nestrpno odšteva do “taglavnih” počitnic na morju, tebe pa pred tem [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Oprema