Poletni športi, ki lahko z malo izvirnosti postanejo zimski

Si tudi ti med tistimi, ki še ne morejo pomahati poletju in vsem zabavnim športnim aktivnostim v slovo? Zate imamo 5 idej, kako poletne športe oživeti tudi pozimi, ko je zunaj sneg.

Jutra so vse hladnejša in v zraku se skoraj čuti vonj po snegu… Za tiste, ki obožujemo poletje in poletne športne aktivnosti, je to kar malo žalostno. Vendar pa ti kljub mrazu in snegu, ni treba pomahati poletnim športnim aktivnostim v slovo, z malo iznajdljivosti jih lahko prilagodiš zimi.

 

5 POLETNIH ŠPORTOV ZA LETOŠNJO ZIMO

1. PLAVANJE Z ŽELVAMI

Plavanje je seveda, aktivnost, ki jo lahko izvajaš čez celo leto. Pozimi lahko obiščeš bazen in različne terme. A veliko bolje od obiska bazena je obisk eksotičnih krajev, kjer te bo grelo sonce. Čudovite plaže, sonce morje in…. druženje z domačini, tudi želvami. Na sliki lahko vidiš našo Špelo, ki pravi, da je plavanje z želvami nepozabna izkušnja. Če si torej zaljubljen/a v poletje, letošnjo zimo nujno odpotuj v kraje, kjer se poletje nikoli ne konča.

2. S SUPOM PO SNEGU

Veliko ljudi meni, da je supanje poletni šport. A supaš lahko celo leto, tudi pozimi, ko zapade sneg in tudi, če v bližini ni reke, jezera ali morja… je pa sneg! Svetujemo, da se ga lotiš na malo debelejši snežni podlagi, saj bo ta vsaj delno ublažila padec (če seveda do padca pride).

Supanje po snegu je ena super zabavna reč, kar v videoposnetku dokazuje tudi naša trenutno najboljša suparka Manca Notar.

 

3. S KOLESOM PO ZASNEŽENEM HRIBU

Zasnežene strmine lahko letos izkoristiš malo drugače in se po njih namesto s smučmi ali smučarsko desko spustiš z gorskim kolesom, opremljenim s posebnimi snežnimi zračnicami, ali snežnim kolesom, ki ima namesto koles drsne ploskve. A ne pozabi, zaščitna oprema je na prvem mestu!

4. OBUJ DEREZE IN ZAGRIZI V HRIB

Slovenci smo pač narod pohodnikov in vse več nas ob vsaki priložnosti zaide tudi v hribe. Pohodništvo ni le za sončne in jasne dni, svoj čar imat tudi takrat, ko zapade sneg in se moraš za osvajanje hriba malo bolj potruditi. Oprema je tako napredovala, da ti noben sneg ne sme priti do živega. Vseeno pa se ne loti prezahtevnih tur, če nimaš izkušenj z zimskim pohodništvom ali pa nimaš prave opreme.

5. SNEŽNO KAJTANJE

Smučanje ter deskanje na snegu sta v Sloveniji izredno priljubljena, a sta žal vsako leto dražja. Eden izmed hitrorastočih poletnih športov pri nas pa je kajtanje. Kaj pa če poskusimo snežno kajtanje? Šport deluje po enakem principu, kot njegova poletna različica. Na deski ali smučeh snežni kajtarji s pomočjo kajta in ob pomoči vetra drsijo po zasneženih travnikih in planotah. Več pa vidiš v posnetku.

IMAŠ TUDI TI NA ZALOGI SNEŽNE IDEJE?

S pravimi idejami in dobro družbo je lahko vsak letni čas nor in nepozaben! Če imaš tudi ti na zalogi, kakšno dobro idejo kako poletni šport prenesti na sneg, napiši v komentar. 😊

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Tajska in njena džungla: Nacionalni park Khao Sok

Ob misli na Tajsko, nas veliko najprej pomisli na dolge peščene plaže, kristalno čisto modro [...]

Kajtanje v Braziliji: kaj o kajt spotih pravijo naši kajtarji?

V oktobru smo v obljubljeno kajtarsko deželo popeljali 28 kajtarjev, s katerimi smo prečesali večji [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Zabava