Prvič na supu: pa kaj če padeš vodo, saj je samo voda!

Prvic na supu - pa kaj, ce pades v vodo, saj je samo voda!

Te že dalj časa mika, da bi poskusil/a supati, a te je strah, da boš padel/a v vodo? Naj te ta misel ne odvrne od tega, da greš prvič na sup – saj je samo voda, veliko ljudi pade, naj te strah ne odvrne od nove izkušnje, ki bo prinesla veliko veselja in še mnogo dogodivščin v naravi. 

Torej, kaj če res padeš vodo?

Najprej naj te pomirimo, da je padec v vodo nekaj čisto običajnega. Na začetku se vsakdo ustraši, ker padca ne pričakuje. Ampak ni panike, ker je samo voda! Tako hitro, kot pristaneš v vodi, se lahko z nje tudi pobereš nazaj na sup!

Postopek pobiranja iz vode je zelo enostaven. Pomisli, kako bi zlezel/a iz bazena! Enostavno se opreš na desko in se povzdigneš nazaj na sup.

Če te pobiranje vseeno skrbi, je mogoče dvigovanje na sup enostavno povaditi v plitvini, še preden zares začneš supati. Z enostavno vajo te bomo naučili inštruktorji na tečaju supanja.

Najhitreje in najelegantneje se boš otresel/a strahu, če kar sam/a skočiš v vodo.

Skoči v vodo kar sam/a!

Tako se boš najhitreje in najelegantneje otresel/a strahu in boš hitreje pripravljen/a na nove prigode in dogodivščine na supu.

Več ravnotežja imaš na kvalitetnem supu!

Na kvalitetnem začetniškem supu je enostavneje držati ravnotežje in tako se lahko hitro naučiš stabilizirati desko. In več kot boš supal/a, lažje boš obdržal/a ravnotežje na sup deski.

Supa lahko vsak, ne glede na starost, postavo in gibalne sposobnosti. Lahko je tudi bolj intenzivno, če tako želiš, lahko pa se na supu samo sproščaš.

Na kvalitetnem zacetniskem supu je enostavneje drzati ravnotezje in tako se lahko hitro naucis stabilizirati desko.

Kaj pa če je voda mrzla?

Rešitev so neoprenska oblačila, ki se tesno oprimejo tvojega telesa. Tudi če padeš v vodo, prave temperature vode ne občutiš. Še več – če se zmočiš, te neoprensko oblačilo potem tudi greje. Za različne letne čase imamo namreč različna oblačila. Če te zanima, kaj obleči za supanje v katerem letnem času, preberi bloge Oblačila za supanje jeseni in pozimi, Oblačila za supanje poleti ter Kako izbrati neoprensko oblačilo.

 
Resitev za mrzlo vodo so neoprenska oblacila, ki se tesno oprimejo tvojega telesa.

Supanja se lahko lotiš sam. Preberi blog 7 najpogostejših napak suparjev začetnikov. Če pa želiš maksimalno dobro prvo izkušnjo, se pridruži našim inštruktorjem na izletu ali tečaju supanja, ki bodo z natančnimi navodili poskušali poskrbeti, da do negativne izkušnje sploh ne pride.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Kako izbrati neopren obleko?

Ko se v kateregakoli od vodnih športov res zaljubimo, mu želimo posvečati čim več časa [...]

2 thoughts on “Prvič na supu: pa kaj če padeš vodo, saj je samo voda!

  1. Matija Pivk says:

    Pozdravljen Darko,

    prav je tako, da je lopatka vesla naprej. Tako dlje sežemo po zajem in potem ko preidemo v fazo izkorista moči, hočemo, da je lopatka pod kotom 90 stopinj. Le tako imamo največji izkoristek. V primeru, da bi imeli lopakto obrnjeno narobe, i v tej fazi vodo že zajemali tako, da bi jo odrivali navzgor.
    Prav tako nočemo zajemati preveč saj preobrenimo ramenski sklop. Hitrejši in učinkovitejši smo, če zaveslamo večkrat z manjšo površino lopatke in z površino, ki ne zajema preveč vode.
    Upam, da se pomaga pri razjasnitvi. 🙂

  2. darko jesenovec says:

    Imel bi vprašanje.Zakaj je pravilno obrnjeno veslo pri supu naprej,če je pa po logiki večji zajem vode ,če je obrnjeno nazaj.Sem začetnik in hvala za vsa navodila ki so na netu,krst sem preživel in dobil še več volje.lp

Comments are closed.