Kaj spakirati za sup potovanje?

Kaj spakirati za naslednje sup potovanje

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili pripravili priročen seznam, ki ti bo olajšal pakiranje in te spomnil na malenkosti, ki ne smejo manjkati.

PRENESI SI packing list

ČESA NE SMEŠ POZABITI SPAKIRATI?

1. “OSNOVNE STVARI ZA PREŽIVETJE”

Poleg oblačil, obutve in pripomočkov za osebno nego, potrebuješ tudi spodaj naštete stvari.

Powerbank: če si navdušen/a nad fotografiranjem potem je »must have« powerbank, saj se baterije na pametnih telefonih prehitro spraznijo.

Osebni dokumenti in njihova kopija: seveda ne smeš doma pozabiti dokumentov, ampak pametno je, da si dokumente tudi skeniraš in naložiš na Dropbox, saj jih na poti lahko izgubiš ali pa te okradejo. Kopija dokumentov je v tem primeru, zelo koristna stvar.

Zdravstveno zavarovanje za tujino: nesreča nikoli ne počiva, zato le poskrbi zase in skleni dodatno zavarovanja za tujino. Če si pozabil/a na to in je jutri zjutraj čas tvojega odhoda, kar brez skrbi, večina zavarovalnic ima možnost sklenitve zavarovanja za tujino kar preko spleta. Skleni, potrdi, plačaj in natisni ali pa si pošlji polico na svoj elektronski naslov.

2. ZAŠČITA PRED VODO

Sploh, če se odpravljaš na potovanja, kjer boš s supom premagoval/a večje razdalje, so naslednji pripomočki nujni, da zaščitiš svoje stvari pred vodo.

Nepremočljiv ovitek za telefon: telefon je pametno imeti s seboj vedno, ko se s SUPom odpravljamo na kakšno daljšo turo. Ne, ne le zato, da ujamemo lepe trenutke, ki jih preživimo v naravi, ampak predvsem zaradi svoje varnosti. Kar velika katastrofa pa bi bila, če bi ti ta padel v vodo.

Vodoodporna torba: v drybag ali vodoodportno torbo lahko spravimo vse stvari za katere nočemo, da jih zalije voda (telefon, denarnica, ključi in seveda suha oblačila). Prav pa ti lahko pride tudi v drugih, skoraj neverjetnih situacijah. Preveri v našem članku 6 neverjetnih situacij, kjer ti pride prav nepremočljiva torba ali »dry bag«.

3. OBLAČILA, BREZ KATERIH NE SMEŠ NA POT

Majice z UV zaščito: lycra majice se ponašajo z UFP 50+ zaščito, poleg tega pa se v primerjavi z bombažnimi majici hitro sušijo. Obstaja tudi ženska verzija lycra bodija namesto majice, ki te bo zaščitil celo in seveda lycra otroške majčke.

Kopalne hlače: boardshortse imamo suparji neskončno radi, ker so res udobni, raztegljivi, zelo lahki in ker se posušijo praktično takoj. Nekateri modeli ženskih in moških boardshortsev so tako lepi, da jih na morju z lahkoto nosiš kadarkoli, tudi ko greš v mesto na kavo.

Neoprenski čevlji: če se odpravljaš na poletno sup avanturo neopren ne pride v poštev, vseeno pa svetujemo, da s sabo vzameš neoprensko obutev. V poletnih mesecih je priporočljivo imeti 2mm ali pa 3mm neoprensko obutev, ki je super tudi za hojo po pesku in skalah.

Nepremočljiva torba

4. MAJHNE SKRIVNOSTI IZKUŠENIH SUPARJEV

Razdelilec: na večini letališč primanjkuje električnih vtičnic in sploh če je pred tabo dolgi postanek med dvema letoma, si moraš napolniti računalnik, nikjer pa ni vtičnice, ti bo razdelilec še kako prav prišeč. Poleg tega pa se boš spoznal/a še s kakšnim popotnikom, ki vtičnice išče podobno kot ti. Če potuješ v kakšno eksotično deželo, pa je dobro imeti s sabo tudi kakšen adapter, saj vtičnice po vsem svetu niso enake.

Prva pomoč: za prvo silo vzemi obliže, protibolečinske tablete in medicinsko oglje, vsa ostala zdravila lahko kupiš v tujini.

Sončna krema: ker si večino časa na vodi ali na plaži, je zaščita pred soncem res izredno pomembna. In seveda naj bo to krema z visokim faktorjem, ne škodi pa če imaš s seboj tudi kremo z aloavero.

Kapa s šildom: zagotovo boš lahko supal/a dlje časa, če ti sonce ne bo nabijalo direktno v glavo.

Knjiga in glasba: roko na srce verjetno ne boš celotno sup potovanje preživel/a na deski, vmes se je super tudi malo odpočiti in se zlekniti na brisačo na plaži z najljubšo knjigo v roki in dobro pesmijo na predvajalniku. Tako, da si se pozabi spakirati tudi tega.

Hitrosušeča brisača iz mikrovlaken: visoko vpojna brisača iz mikrovlaken, ki jo lahko nosite povsod s seboj, bo prišla prav tudi na sup potovanju.

Prenesi si konkreten seznam za sup potovanje!

Pripravili smo konkreten seznam, ki mu enostavno slediš in pokljukaš vse stvari. Vpiši podatke in ga dobiš na vpisan email!

V BANANAWAY JE CELO LETO POLETJE

Se odpravljaš na zimsko sup avanturo pa ti manjka še kakšen kos opreme? Bi rad/a na supu fotkal/a pa nimaš nepremočljive torbe ali ovitka za telefon? V Bananaway se poletje ne zaključi septembra, ampak vam je čez celo leto na voljo sup oprema in najrazličnejši dodatki, ki bodo vaše potovanje naredili še bolj brezskrbno.

Če imaš tudi ti, kakšen nasvet, kaj ne sme manjkati v potovalki, ko se odpravljaš na sup potovanje nam zaupaj spodaj v komentar. 😊

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Intenzivno veslanje – oblika supanja, s katero odganjamo zimo in krepimo telo!

Supanje je lahko zabavna in sproščujoča aktivnost, ki se je loti skorajda vsakdo, ne glede [...]

Zakaj aktivnost sprošča hormon sreče?

Veš zakaj si včasih preprosto dobre volje? Pri tem ti včasih pomagajo tudi hormoni sreče, [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije