Supaj brezplačno na Tednu ljubljanskega turizma

Sup izlet na Tednu ljubljanskega turizma

V Ljubljani bo med 24. in 30. septembrom potekal Teden ljubljanskega turizma, ki je namenjen domačinom, da bomo lahko izkusili, kako je biti turist v najlepšem mestu na svetu.

Turizem Ljubljana zato organizira spekter različnih aktivnosti, ki se jim lahko pridružite brezplačno, in med njimi so tudi trije različni programi supanja, ki jih bomo izvedli Bananaway inštruktorji.

SUP PROGRAMI, KI SE JIH LAHKO UDELEŽIŠ BREZPLAČNO 24.9.

IZBERI MED NASLEDNJIM PROGRAMI:

 1. SUP IZLET. Sup izlet te odpelje v center prestolnice in ti jo predstavi iz vodne perspektive na izjemno sproščujoč način. Izlet je primeren za vsakogar, ki zna plavati, saj se začne s spoznavnim tečajem supanja, ki te suvereno postavi na noge ter pospremi mimo številnih barov vse do Zmajskega mostu. Sup inštruktor bo med izletom lovil zabavne trenutke z GoPro kamero ter ti slike poslal po končanem izletu.
 2.  SUPANJE Z XL SUPOM. XL sup je velik sup, na katerem lahko stoji 8 oseb. XL sup zahteva sodelovanje skupine, prinese pa ogromno veselja in smeha. Z XL supom se bomo odpravili v smeri proti Barju, preizkušali ravnotežne spretnosti ter poskušali prešteti vse nutrije.
 3. TEČAJ SUPANJA. Tečaj supanja ni namenjen začetnikom, ampak suparjem samoukom, ki bi radi osvojili bolj pravilen zaveslaj ter uporabne suparske veščine. 2 urni tečaj bo izgledal kot hitrejši sup izlet, kar pomeni, da bomo odveslali proti Barju ter ves čas pilili tehniko ter odpravljali napake.

ČASOVNICA SUP IZLETA:

 1. SUP IZLET: 13.00 – 15.00 ter 15.30 – 17:30
 2. SUPANJE Z XL SUPOM: 13.00 – 15.00 ter 15.30 – 17:30
 3. TEČAJ SUPANJA ZA NAPREDOVANJE: 13.00 – 15.00

PRIJAVI SE TUKAJ:

1. Zmajčkovo nenavadno popotovanje

 • Kje? TIC Ljubljana (Adamič Lundrovo nabrežje 2).
 • Kdaj? Med 8.00 in 16.00.
 • Koliko časa? 1uro in 30 minut.
 • Za koga? Za družine.
 • Cena na dan dogodka: promocijska cena 40,00 € za skupino od 2 do 5 oseb (dodatni igralec: 15 €). Cena vključuje knjižico Zmajčkovo nenavadno popotovanje, navodila, zemljevid poti, škatlo z rekviziti in nagrado ob uspešno zaključeni poti.
 • Prijava: obvezna na info@visitljubljana.si ali na 01/306 12 15.
 • Organizator: Turizem Ljubljana

Podrobnosti:

Zmajčkovo nenavadno popotovanje je zabavna igra v slogu sobe pobega na prostem je idealna priložnost za družinsko preživljanje prostega časa. Tako staršem kot otrokom ponuja možnost zabavnega druženja in spoznavanja zanimive in manj znane mestne zgodovine na nov in razburljiv način. Igra se odvija v ožjem mestnem jedru in je za reševanje nalog s pomočjo staršev primerna za otroke od 5 do 10 let. Otroci od 11 leta dalje lahko naloge rešujejo samostojno.

2. Dnevna soba sredi mesta z Ljubom in Dragom

 • Kje? Na Špici.
 • Kdaj? Med 13.00 in 18.00.
 • Za koga? Za mlade po letih in/ali srcu.
 • Organizator: Mladi zmaji

Podrobnosti:

Ljubo in Draga sta sinonim za mobilni mladinski center na kolesih, ki skozi umetnost in kulturo povezuje sosede in soseske. Sta platforma za upravljanje idej in prostor, kjer lahko izmenjujete ideje in odkrivate mesto, hkrati pa tudi uživate v odlični glasbi, saj bo v tednu turizma v avtobusu prisoten tudi DJ Ramzes.

3. Javno vodstvo po razstavi Plečnik: metropola, kraj, vrt

 • Kje? Mestni muzej Ljubljana.
 • Kdaj? Ob 16.30.
 • Za koga? Za vse, ki jih zanimata Plečnikovo delo in življenje.
 • Prijava na vodstvo: z e-sporočilom na prijava@mgml.si
 • Cena na dan dogodka: 9 eur za odrasle, 7 eur za dijake, študente in seniorje
 • Organizator: MGML

Podrobnosti:

Na vodstvu po razstavi se iz Plečnikovega domačega okolja najprej preselite na Dunaj, kjer se je v ‘ropotu metropole’ mladi arhitekt tudi formiral. Sledi potop v arhitektov atelje in njegov miselni svet, kjer se seznanite z osebnimi predmeti, intimnimi skicami in tudi že veliko razsežnostjo ustvarjalnih področij, na katerih je Plečnik deloval. Sledi soba modelov in projekcij, kjer se v ‘zamisli kraja’ predstavljata prostorska koncepta prenove Praškega gradu in transformacije Ljubljane. V ‘tišino vrta’ se na koncu podate med prostorskimi zasnovami, arhitekturami in elementi, s katerimi je Plečnik gradil prostore in odpiral poglede na mesto.

Sveže interpretacije Plečnikovega idejnega in ustvarjalnega sveta so bistvo dodatnega razstavnega dela Plečnik in sodobnost: pojmovnik. Ta je za razstavo nastal kot nov besednjak, ki so ga soustvarili številni umetniki, filozofi, arhitekti in ustvarjalci.

Program, ki se bo odvrtel med 25. in 30.9. si lahko ogledaš na spletni strani www.visitljubljana.si.

Se vidimo na Tednu ljubljanskega turizma. 🙂

Prispevek je objavljen v kategorijah: Ljudje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja