Supanje – priložnost za vključevanje oseb z invalidnostjo v širše socialno okolje

V Moščeniški dragi na Hrvaški je v okviru mednarodnega projekta Re Sport potekalala predstavitev in širitev adaptiranih športnih zvrsti za osebe s posebnimi potrebami in preko športnih aktivnosti vključevanje teh ljudi v širše socialno okolje. Dogodka se je udeležila tudi ekipa iz Centra Naprej.

V okviru mednarodnega projekta Re Sport, katerega vodilni partner je Center Naprej iz Maribora in v katerega se vključujejo še partnerji iz Hrvaške, Madžarske, Italije, Severne Irske, Francije in Portugalske, je bil v Moščenićki Dragi v sosednji Hrvaški, organiziram poletni tabor.

Rehabilitacija na supu

 Osebe z različnimi invalidnostmi obožujejo supanje

Za osebe z različnimi invalidnostmi je lahko supanje prijetna in koristna aktivnost. Kako poteka, je odvisno od oseb in njihovih zmožnosti. Lahko supajo sami na deski ali v paru na dvojcu, kleče ali stoje, tudi sede. Pomembna je priprava uporabnikov, ustrezno spremstvo in zagotovitev varnosti.

 

Center Naprej je tudi druge navdušil za supanje

Uporabniki Centra Naprej so se s supanjem že srečali in so nad njim navdušeni, V Moščenički Dragi pa so se jim pridružili še uporabniki iz držav partneric projekta. Doživetje je bilo nepozabno.

Za supanje v paru so nam v Bananawayu posodili sup za dva (Voyager Tandem), ki smo ga maksimalno izkoristili.

Pripravila: Zvonka Novak

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI