Supanje – verjetno najbolj učinkovit način izgube obročkov na bokih!

ojačanje telesa s supom

Dekleta vedno iščemo nove in zabavne načine, kako vzdrževati svojo kondicijo in oblikovati telo. Za izgubo tistih zadnjih maščobnih blazinic pa ni treba viseti v telovadnici, lahko le pokličeš kolega/kolegico in se skupaj odpravita veslat.

Da je supanje aktivnost, pri kateri dela resnično celo telo, smo že večkrat omenili, je pa učinkovitost sup vadbe odvisna od tvoje angažiranosti. Med rekreativnim supanjem porabiš dvakrat več kalorij kot med hitro hojo, pri hitrejšem veslanju porabiš toliko kalorij kot s tekom, z intenzivnim veslanjem pa več kot s plavanjem!

 
Koliko kalorij porabimo pri supanju

KATERE DELE TELESA NAJUČINKOVITEJE OBLIKUJEŠ S SUPANJEM?

1. RAMENA IN ROKE

Te ohlapne roke spravljajo ob živce in te fitnes nikakor ne prepriča? Supanje je odgovor na skrbi, par mesečna praksa na supu že kaže rezultate, ti pa se lahko postavljaš z bolj izklesanimi rokami in okrepljenimi rameni.

2. HRBET

Glavno nalogo pri supanju imajo hrbtne mišice, ki omogočajo pokončno držo in stabilizirajo zgornji del telesa. Lepo oblikovan hrbet je super zadeva, predvsem če poleti rada nosiš obleke z odprtim hrbtom. Bolj pa je pomembno, da se boš zaradi okrepljenih hrbtnih mišic znebila vseh morebitnih bolečin, ki nastanejo zaradi celodnevnega sedenja.

3. ZADNJICO IN BOKE

Med veslanjem delajo tudi zadnjica in boki, tako da boš hitro okrepila tudi dva precej problematična dela. Ker moraš ves čas obdržati ravnotežje se istočasno krepijo mišice zadnjice, kvadriceps in zadnje stegenske mišice ter meča. Če med veslanjem ritko še dodatno stiskaš oz. narediš kakšno dodatno »supfit« vajo, bodo rezultati vidni še prej.

Na kvalitetnem zacetniskem supu je enostavneje drzati ravnotezje in tako se lahko hitro naucis stabilizirati desko.

4. LJUBEZENSKE ROČKE

Maščobne obloge v predelu ledvic, tako imenovani ljubezenski ročaji ali ‘muffin top’, so mogoče všeč fantom, mi pa jih naravnost sovražimo! Najhuje je, da so vaje za izgubo ročk prav nadležne in dolgotrajne. Super novica je torej zagotovo tudi to, da boš s pravilnim veslanjem uspešno napadla tudi ta del telesa. To se zgodi predvsem zaradi rotacije telesa pri veslanju.

5. PLJUČA

Supanje je odlična kardio vadba in je super tudi za vzpostavljanje kondicije. Seveda pa je pri tem zelo pomembno, da veslaš s pravilno tehniko. Predvsem se ti bo kondicija povečala, če se lotiš intenzivnega supanja.

Supanje res deluje, ker je vsestranska telovadba in je zato odlična alternativa telovadnicam in skupinskim vadbam. Pa tudi teku. Vsekakor je pomembna tudi prehrana – izloči ogljikove hidrate (predvsem kruh in sladkorje), vnesi vlaknine, pa se bodo rezultati kazali hitro.

Če ne verjameš, poglej telesa inštruktorjev in tekmovalcev. 😉 Predlagamo ti, da izkoristiš lepo pomladno vreme, se odpraviš na zrak in uživaš pri vadbi.

Alergija na neopren
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Sup za punce: kateri je najbolj primeren in kakšne lastnosti ima?

Za punce je supanje idealen šport. Enostaven, zabaven, ni naporen, čudovita možnost za preživljanje prostih [...]

Intenzivno veslanje – oblika supanja, s katero odganjamo zimo in krepimo telo!

Supanje je lahko zabavna in sproščujoča aktivnost, ki se je loti skorajda vsakdo, ne glede [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Zabava