Supanje po idilični Istri

ISTRA

Supanje v idilični Istri nam postreže z obilico otočkov, ki omogočajo nešteto oblik raziskovanja. Midva sva pot začela na plaži Frnažina blizu Funtana resorta. Funtana je majhno mestece, ki leži med Porečem in Vrsarjem. V okolici je toliko otokov, da jih je v enem dnevu skoraj nemogoče obiskati. Lahko pa jih obiščeš kar precej.

»Otočič Tuf«

Do prvega otoka ne potrebuješ dolgo, saj se nahaja tik ob obali in se imenuje »Otočič Tuf«. Na njem se lahkozasidraš in ga pobliže pogledaš. Midva sva malo bolj raziskovalne duše, zato sva ga obhodila v celoti.

Otočič Tuf
Otočič Tuf

»Otočić Lakal«

Nato sva pot nadaljevala proti naslednjemu otoku »Otočić Lakal«. Ker je otok malo bolj oddaljen od obale, ti nudi možnost, da postaneš njegov edini obiskovalec, poleg galebov seveda. Okolica je res idilična in magična. Ker je bilo za nama že kar nekaj zavesljajev, sva se odločila, da se tukaj tudi malo okopava. Vzel semmasko in z velikim veseljem začel raziskovati podvodni svet, ki ga ponuja otok. Presenečen sem ugotovil, da se tudi v Istri lahko skriva prečudovita podvodna narava, ki jo večinoma opazimo le v Dalmaciji.

»Otočič Orlandin«

Po kopanju sva pot nadaljevala proti zadnjemu, a izjemno zanimivemu otočku, ki se imenuje »Otočič Orlandin«. Otok je kamnit in razdeljen na dva dela. S supom se nanj sicer ne da priti, lahko pa do njega priplavaš. Ko sva zaključila z ogledom, je bil čas za povratek na izhodiščno lokacijo.

Otočič Orlandin

Kdaj je najlepše supati?

Najprimernejši čas za supanje do otočkov je v zgodnjih jutranjih urah, ko je morje mirno, čolnov in ladij pa tudi še ni na vidiku. Jutra na morju so posebna tudi zaradi čudovitega sončnega vzhoda, jasnih barv, ki ti omogočajo pogled v daljavo in umirjene energije, ki je za raziskovalce še kako pomembna.
Priporočam, da na tako turo vzameš nekaj hrane, zadostno količino vode, mobilni telefon, masko in pa seveda veliko raziskovalne žilice.

 
Istra
Supanje v Istri

Poglej si tudi video

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

SUPopis: spust in supanje po Dravi od Markovcev do Borla

Odpravi se na krajši spust in supanje po Dravi in raziskovanje Podravja v okolici Ptuja. [...]

8 stvari, ki jih moraš na supu preveriti pred novo sezono!

Zimska hibernacija se počasi končuje, kmalu se bo začela glavna suparska sezona. Če je tvoj [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije